Zašto kupovati Cummins-ove delove za QSK motor?

Već duže od 100 godina, kompanija Cummins je izbor broj 1 u industriji novih dizel motora, kao i za delove koji omogućavaju da ti motori rade pouzdano i efikasno decenijama. Originalni Cummins delovi koje kupujete od Cummins distributera ili ovlašćenog prodavca su proizvedeni potpuno u skladu sa našim standardima i ispunjavaju ili prevazilaze originalne specifikacije vašeg QSK motora.

Dobavljači neoriginalnih delova danas proizvode delove za koje smatraju da će se uklopiti u Cummins motore. Iako prvobitna ušteda može biti primamljiva, često postoje razlike u odnosu na originalne Cummins delove koje mogu, a ne moraju, da budu vidljive golim okom.    Vaš originalni rezervni deo će imati iste performanse kao i fabrički postavljen deo, ili bolje od toga.

Neoriginalni delovi nisu dovoljno dobri

Uz kompaniju Cummins možete da dobijete pogonske motore i pomoćni izvor električne energije od jednog, pouzdanog izvora. Vaši zaposleni mogu da koriste jedan komplet dijagnostičkih alata na svim vašim motorima. Na bilo koje pitanje o održavanju ili servisu možete da dobijete odgovor pozivanjem Cummins Care, gde su naši Cummins stručnjaci dostupni da pruže pomoć 24/7. To je kompletan paket, kome možete da verujete, bilo da krstarite grčkim ostrvima ili bežite iz tropske oluje.

 

Vidljive i nevidljive razlike

Tim kompanije Cummins za istraživanje i razvoj obavio je rigorozno ispitivanje neoriginalnih delova u poređenju sa originalnim Cummins delovima serije K. Od ukupno 278* testiranih neoriginalnih delova, nijedna komponenta nije zadovoljila specifikacije kompanije Cummins. Inženjeri kompanije Cummins si ispitali 106* neoriginalnih različitih brojeva delova serije QSK poznatog dobavljača i izvršili su iste rigorozne procedure testiranja koje koristimo za proizvodnju naših originalnih Cummins delova.

*Nedavno su obavljena dodatna ispitivanja pri kojima je obavljena analiza zaptivki što je oslikano u revidiranom broju ispitanih stavki. Zbog toga što su ispitivanja sprovedena nedavno, priložena brošura ne sadrži te podatke.

Mnoge nisu prošle vizuelnu proveru. Neke nisu prošle ispitivanje jer je metal previše tanak (što uzrokuje prerano habanje) ili krt (moguće naprsnuće i kvar drugih nizvodnih delova). Iako je bilo više razlika zbog kojih delovi nisu prošli ispitivanje, zaključak je jednostavan: neoriginalni delovi prosto nisu pouzdani.

Razlike koje su vidljive jednako kao i one koje nisu vidljive mogu da prouzrokuju kasnije troškove.

FAIL_EXAMPLES.png

Ušteda 200 $ bi mogla skupo da vas košta…

• Troškovi prevremene zamene delova ili prevremenog remonta
• Troškovi zbog povećane potrošnje goriva
• Izgubljeni prihod zbog zastoja opreme usled kvara
• Troškovi zbog neadekvatne servisne podrške
• Troškovi zbog kvarova koji nisu pokriveni garancijom

Jednostavno rečeno, originalni Cummins delovi i naša mreža podrške mogu da vam pomognu da smanjite ukupne troškove rada (TCO) i povećate profitabilnost opreme koju pogoni QSK motor. Kada se radi o produktivnosti, efikasnosti, vremenu ispravnog rada i profitabilnosti, razlika je ogromna. Dokaz su rezultati ispitivanja. Neoriginalni delovi jednostavno nisu dorasli standardu originalnih Cummins delova. Da biste maksimalno iskoristili mogućnosti motora i opreme, uvek koristite originalne Cummins delove. Saradnju sa vama zarađujemo time što vam pomažemo da zaradite više novca.

Rezultati provere neoriginalnog dela

 

Ispitan deo Provera dimenzija Provera materijala
Klip NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Osovinica klipa NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Učvrsni prstenovi NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Kompresioni prstenovi klipa NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Prstenovi za ulje klipa NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Košuljica cilindra NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Izduvni ventil NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Usisni ventil NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Ležajevi NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Zaptivka izduvne grane NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Zaptivka glave cilindra NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Zaptivka kartera za ulje NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Zaptivka kućišta klackalice NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Druge zaptivke NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO

 

Ispitan deo Ispitivanje dimenzije Ispitivanje materijala
Klip NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Prsten za ulje NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Prsten osigurač NEUSPEŠNO ZADOVOLJAVA
Klipni klin NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Obloga cilindra NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Ležaj klipnjače NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Glavni ležaj NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Aksijalni ležaj NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Zaptivka glave cilindra NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO
Injektor NEUSPEŠNO NEUSPEŠNO

Ukupno 278 neoriginalnih delova je ispitano interno, uključujući više delova po kategoriji komponenti. Svaki deo je izmeren i proveren u skladu sa specifikacijama i zahtevima za originalne Cummins delove. Rezultati ispitivanja su potvrdili da je svaka kategorija delova bila neuspešna pri proveri dimenzija ili materijala u skladu sa Cummins standardima.

Saznajte više

Preusmerenje na
cummins.com

Informacija koju tražite je na
cummins.com

Trenutno pokrećemo tu stranicu za vas.

Hvala vam.