300. Cummins QSK19 za VLocity, jedan od najpouzdanijih motornih vozova na svetu

voz na stanici

Još jedna velika prekretnica postignuta je u nesmanjenom projektu VLocity rail kompanije Cummins isporučuje 300. motor QSK19 za svetski priznate vozove koji rade na regionalnoj mreži države.

Cummins je blisko sarađivao sa proizvođačem železnica - prvobitno Bombardierom, a sada Alstomom - kako bi osigurao visoku dostupnost i efikasnost VLocity flote na vreme. Zapravo, VLocity je jedan od najpouzdanijih putničkih železnica danas.

When the 200th QSK19 was delivered in 2017, it was pointed out that the key measurement of the reliability of a rail fleet was the MDBF, or mean distance between failures. MDBF se zasniva na svakom kašnjenju u vremenu dolaska stanice u periodu od pet minuta ili više.

"The original expectation for VLocity was an MDBF of 100,000 kilometres, but the actual long-term MDBF average exceeded 150,000 kilometres which was unheard of in the diesel railcar industry," says Mark Pellington, who heads up the VLocity business for Cummins. "Taj isti MDBF se održava i danas."

Pellington je bio uključen u projekat VLocity od samog početka, a pre toga je igrao sličnu ulogu za Cummins u Ujedinjenom Kraljevstvu gde je u vozovima Virgin Voyager bilo 350 Cummins QSK19 kompleta.

Prvi VLocity vozovi su krenuli u upotrebu u Državi Neviji krajem 2005. i premeštaju više od milion putnika mesečno.

Operating at speeds of up to 160 km/h, they are powered by 750 hp horizontal Cummins QSK19 diesel engines. Each car in the latest three-car VLocity trains has 19-litre Cummins power as well as a 182 kWe load-sharing Cummins generator set powered by the QSB6.7 engine.

Kada je projekat VLocity ponišćen 2002. godine, smatralo se da je Cummins jedini proizvođač dizel motora sposoban da pruži inženjersku stručnost koja će osigurati njegov uspeh.

VLocity železnice proizvodi Alstom u svom pogonu Dandenong, dok se proizvodnja i montaža modula za proizvodnju pogona, hlađenja i električne energije obavlja u sedištu Cummins-a u Južnom Pacifiku u Scoresbyju (Melburn).

Inovativni koncept modula razvio je inženjerski tim u Cumminsu kako bi značajno smanjio zastoje zbog održavanja. Svaki modul je dizajniran za brzu zamenu rezervnom jedinicom, što znači brzi zaokret tokom planiranog servisiranja i održavanja.

Kada se moduli uklone, oni se odvode u ogranak Cummins Laverton radi renoviranja u spremnosti za sledeći voz koji je predviđen za veliku uslugu. The proven durability of the Cummins QSK19 engine is highlighted in the 18,000-hour life-to-overhaul being achieved.

"VLocity je velika uspešna priča sa vozovima koji pružaju izvanrednu pouzdanost servisa i udobnost putnika", kaže Pellington.

"Lokalno zapošljavanje je takođe imalo koristi. Imamo tim zaposlenih posvećen proizvodnji i montaži modula u našem pogonu Scoresby, kao i tim poslovnih menadžera, tehničara i šegrta u našem ogranku lavertona koji se povezuju sa Alstomom i upravljaju planiranim i neplaniranim održavanjem", dodaje on.

Cummins takođe ima više od 50 lokalnih dobavljača posebno za projekat VLocity. Blizu 600 komponenti se koristi u lokalnoj montaži modula.

Vodonične gorivne ćelije

Iako se partnerstvo Cummins-Alstom fokusira na konvencionalne dizel železnice u Australiji, Cummins je ključni partner u razvoju i primeni sistema vodoničnih gorivnih ćelija alstom-a za putnički voz Coradia iLint u Evropi.

iLint je prvi putnički voz na vodonične gorivne ćelije na svetu i potpuno je bez emisije, koristeći električnu energiju za pogon i odlaženje samo pare i vode.

Cummins je razvio centar za proizvodnju sistema vodoničnih gorivnih ćelija u Hertenu u Nemačkoj, kako bi se u početku fokusirao na snabdevanje Alstom sistemima vodoničnih gorivnih ćelija za voz iLint.

Rezervni generatori za domaćinstva su pametna tehnologija i pametan izbor

ilustracija domaćinstva sa generatorom

Autor ovog članka je bioTak MekKleerti, Ber Elektrik, ovlašćeni Cummins prodavac.

Pametni telefoni, pametni DVD-i, virtuelni pomoćnici, pametni termostati, pametne brava i vrata. Naši domovi su sada puni pametnih uređaja. Nažalost, većina njih postaje beskorisna bez snage za rad ili punjenje. Zbog toga bi prodavci kuća trebalo da razmatraju instaliranje jednog pametnog uređaja iznad svih ostalih: kućnog rezervnog generatora.

Kao ovlašćeni Cummins prodavac, instaliram mnogo Cummins QuietConnect™ kućnih generatora za rezervni izvor električne energije širom Oregona. Sa sve ozbiljnim vremenskim uslovima, kotrljajućim nečistoćama i električnom mrežom za starenje, bez sumnje mogu da vam kažem da je rezervni generator vredno ulaganje.

Najbolji deo posedovanja jednog od ovih pametnih uređaja? Ne morate da kažete kada da biste ga uključili i isključili. Automatski to radi.

U zaoštrenom hodu, evo procesa:

Kada instaliramo Cummins kućni rezervni generator, takođe instaliramo Cummins prekidač za automatski prenos. Ovaj prekidač za prenos konstantno nadgleda napajanje električnog komunalnog napajanja koje ulazi u kuću. Ako detektuje prekid u radu, automatski će isključiti dom sa električne komunalne linije u podeljenoj sekundi i uključiti Cummins generator da bi umesto toga napajanje kuće bilo pogon. Generator se nahrani ili vodom za prirodni gas ili propan rezervoarom.

Iako Cummins generator napaja dom, prekidač za prenos će nastaviti da nadgleda električnu komunalnu liniju. Nakon što detektuje da je napajanje ponovo pokrenuto, automatski će isključiti generator sa električnog sistema kuće i ponovo uspostaviti vezu sa električnim uređajem.

Ne morate ništa da uradite. Nada. Zilch. Generator i prekidač za prenos rade sve. U nekim slučajevima, možda ni ne primetite da je nestalo struje dok ne pogledate kroz prozor i vidite da su sve kuće vašeg komšije u mraku.

Jednako je kritično kao što je to što ovlašćeni prodavac kompanije Cummins profesionalno instalira vaš rezervni generator i prekidač za prenos vodi računa da izaberete odgovarajuću veličinu generatora za svoj dom. Ako je premali, opterećenje neće moći da pogoni sve u kući. Ako je prevelik, trošićete dodatni prirodni gas ili propan kada ga koristite.

Najlakši način da se uverite da izaberete odgovarajuću veličinu generatora je da to uradi vaš prodavac za vas. Ali ako želite da osetite koliko će vam generator trebati, Cummins ima odlično post na izračunavanju vata generatora koji vam je potreban ili možete koristiti kalkulator veličine generatora na Cummins.com.

Živimo u svetu punom pametnih uređaja. Uverite se da možete da održavate rad i rad vašeg sistema tokom nestanka struje pomoću kućnog generatora za rezervni izvor električne energije Cummins QuietConnect. Da biste pronašli prodavca u vašoj blizini, koristite lokator Cummins prodavaca. Or, if you live in Oregon, just contact me at (503) 678-3417 or [email protected] 

Poslovna zgrada kompanije Cummins

Cummins Inc.

Cummins, globalni lider u tehnologiji napajanja, je korporacija komplementarnih poslovnih segmenata koji dizajniraju, proizvode, distribuiraju i servisiraju širok portfelj energetskih rešenja. Proizvodi kompanije se kreću od unutrašnjeg sagorevanja, električnih i hibridnih rešenja za integrisano napajanje i komponenti koje uključujući filtraciju, prečišćavanje izduvnih gasova, turbopunjače, sisteme za gorivo, sisteme za upravljanje, sisteme za cirkulaciju vazduha, automatizovane menjače, sisteme za proizvodnju električne energije, komande mikro mreže, baterije, elektrolizere i proizvode sa gorivnim ćelijama.

1-800 Ažuriranje Cummins softvera

Prodajni i servisni kamion parkirani kod mosta

Cummins Inc. (NYSE: CMI) is pleased to announce that 1-800-CUMMINS will be offering software sales as an added feature. Paket softvera podržan ovom novom funkcijom uključuje INSITE, QSOL, PowerSpec, INCAL i Guidanz IA. Making this available through 1-800-CUMMINS will streamline customer handoffs, reduce downtime, and ensure our customers receive responsive and proactive software sales support, every time.

Šta se menja?

•    New Software Sales option on 1-800-CUMMINS™  
•    All calls to legacy numbers will be redirected to 1-800-CUMMINS™

Šta je ono što je isto?

•    Customers can still call 1-800-CUMMINS™ for parts support, general product and service inquiries, and service provider technical assistance for engines, generators, and Cummins digital products. 

Kada se dogodila promena?

• Odjek, oktobar 10, 2022

"Uzbuđen sam zbog ove nove ponude koju pružamo našim kupcima. Ne samo da će im to pomoći da brže dobiju podršku koja im je potrebna, već pomaže i da smanje složenost kupaca", dodao je Greg Ahlinger, izvršni direktor, Centralizovana rešenja. "Naši kupci zavise od nas da pogonimo svoje poslovanje i imamo pouzdana rešenja koja lako i pristupačni pružaju stručnjaci koji brinu je jedan od načina na koji to radimo."

Poslovna zgrada kompanije Cummins

Cummins Inc.

Cummins, globalni lider u tehnologiji napajanja, je korporacija komplementarnih poslovnih segmenata koji dizajniraju, proizvode, distribuiraju i servisiraju širok portfelj energetskih rešenja. Proizvodi kompanije se kreću od unutrašnjeg sagorevanja, električnih i hibridnih rešenja za integrisano napajanje i komponenti koje uključujući filtraciju, prečišćavanje izduvnih gasova, turbopunjače, sisteme za gorivo, sisteme za upravljanje, sisteme za cirkulaciju vazduha, automatizovane menjače, sisteme za proizvodnju električne energije, komande mikro mreže, baterije, elektrolizere i proizvode sa gorivnim ćelijama.

Cummins Inc. i EDF Renewables sklapaju ugovor o kupovini distribuisane fotonaponske energije

ceremonija potpisivanje ugovora

Covering seven manufacturing entities with a total installed capacity of 16.5 MWp, reducing carbon emissions in facilities and operations significantly.

Cummins China i EDF Renewables potpisali su distribuirani fotonaponski Sporazum o kupovini električne energije u Pekingu sa ciljem da smanje potrošnju električne energije iz tradicionalnih mreža i smanje emisije ugljenika u Cummins pogonima i operacijama. Cummins će obezbediti krovni i terenski prostor i potrošaće generisana solarna energija, EDF Obnovljivi će biti odgovorni za investiciju, instalaciju i rad opreme solarne PV generacije. HENRYG Ning, podpredsednik Cumminsa, i Erwann Debos, izvršni direktor EDF Obnovljivih Kina, završili su potpisivanje ugovora u ime obe strane.

EDF je globalni lider u obnovljivoj energiji, uključujući vetar i sunce. EDF Obnovljivi ima duboke tehničke mogućnosti i iskustvo u servisu u oblasti fotonapozijske proizvodnje električne energije. Partnerstvo će instalirati distribuirani fotonavoltni sistem za proizvodnju električne energije na 7 proizvodnih entiteta u Pekingu, Wuxi, Wuhan, Chongqing i Liuzhou. With a total installed capacity of 16.5 MW, the project can provide about 280 million kWh of power generation in 20 years, saving about 158,000 tons of carbon emissions.

"Zadovoljni smo što Cummins i EDF zajedno rade na distribuiranoj fotonaponatici kako bi pružili nove mogućnosti za Cummins da proširi potrošnju zelene energije i smanji emisije iz rada postrojenja. It will help Cummins achieve renewable electricity use accounting for more than 10% of total electricity consumption by 2023 in China region. Ovaj projekat će dodatno omogućiti našu sposobnost u zelenoj proizvodnji i radu i dobro nas pozicioniranje za održivi razvoj", rekao je CDG Ning.

Trenutno je upotreba krova za izgradnju fotonapozijskog sistema veoma efikasan način za korporativne kupce da smanje emisiju ugljenika. Cummins i EDF su potpisali 20-godišnji ugovor o kupovini električne energije, koji može postići ciljeve smanjenja emisija ugljenika i uštedu električne energije istovremeno.

Erwann Debos je rekao na svečanom potpisivanju: "Čast nam je što pružamo Cumminsu distribuirana fotonapozna rešenja koja pomažu Cumminsu da postigne svoju PLANETU 2050 strateških ciljeva. EDF obnovljivi izvori imaju za cilj da pruže ruku pod ruku sa kupcima kako bi pružili najnaprednija integrisana rešenja za upravljanje energijom oko transformacije preduzeća sa niskim nivoom ugljenika i osnaživanje globalne energetske tranzicije."

Oznake
Poslovna zgrada kompanije Cummins

Cummins Inc.

Cummins, globalni lider u tehnologiji napajanja, je korporacija komplementarnih poslovnih segmenata koji dizajniraju, proizvode, distribuiraju i servisiraju širok portfelj energetskih rešenja. Proizvodi kompanije se kreću od unutrašnjeg sagorevanja, električnih i hibridnih rešenja za integrisano napajanje i komponenti koje uključujući filtraciju, prečišćavanje izduvnih gasova, turbopunjače, sisteme za gorivo, sisteme za upravljanje, sisteme za cirkulaciju vazduha, automatizovane menjače, sisteme za proizvodnju električne energije, komande mikro mreže, baterije, elektrolizere i proizvode sa gorivnim ćelijama.

5 preduzeća koja mogu imati koristi od prodaje Cummins generatora

Cummins-ov prodavac razgovara o kućnom generatoru

Devedeset procenata američkog poslovanja je malo i srednje veličine. Oni su pravi motori naše ekonomije koji zapošljavaju milione radnika. Budući da mnogi od njih traže nove načine za proširenje usluga, generisanje prihoda i rast poslovanja, Cummins kućni rezervni i prenosivi generatori mogli bi biti novi izvor prihoda.

Srebrena obloženost u crnim oblacima

Prema navodima Asošiejted presa, nestajanja električne energije iz teških vremenskih uslova udvostručili su se u protekle dve decenije, zatežući mrežu električne energije naše zemlje. To je povećalo učestalost i trajanje nestanka struje. Ovi česti prelasci stvaraju potrebu za pouzdanim rezervnim izvorom napajanja za domaćinstva i druga preduzeća. A za priušćavanje malih i srednjih preduzeća, zadovoljavanje ove potrebe sa Cummins generatorima je ogromna šansa.

Koja preduzeća bi najviše koristila od toga da postanu ovlašćeni Cummins prodavci? Evo naših najboljih pet:

1. Generalni izvođači radova - Kada prirodne katastrofe kao što su ledene oluje, uragani, veliki vetrovi, šumski požari ili nesreće pogađaju, izgubljena snaga nije jedini izazov sa kojima se kupci suočavaju. Često postoji fizičko oštećenje imovine koje se mora popraviti. Kada pomažu kupcima u obnovi, opšti izvođači imaju priliku da procene energetske potrebe kuće ili preduzeća i predlažu dodavanje Cummins QuietConnect™ kućnog rezervnog generatora. Ako se kupac složi, opšti izvođač ne samo da profitira od prodaje generatora, već i rada na instalaciji.

2. Električari - Dobar električar je pouzdan izvor informacija. Ne samo da su stručnjaci za protok elektrona, oni često znaju specifična električna podešavanja svog kupca. Nakon produženog nestanka struje, mnogi se često postavljaju pitanja "Postoji li nešto što možete učiniti da zadržite moju električnu energiju sledeći put kada nestane struja?" Električari koji prodaju i instaliraju Cummins QuietConnect kućne rezervne generatore mogu reći: "Da, postoji". Ugradnja kućnih rezervnih generatora može biti još jedna vredna usluga koju električni inženjeri pružaju.

3. Heating & Cooling Contractors — During a power outage, one of the most critical systems knocked offline for home and business owners is their central heating and cooling system. Rad bez toplote ili hladnog vazduha na duži vremenski period nije samo neodoljiva, već može biti i opasna ako su temperature ekstremne napolju. Tako da, prirodno, kada se napajanje povrati, pronalaženje načina da održite sistem HVAC uključenim tokom sledećeg nestanka struje postaje potpuno spokojno. Pošto su ugovarači grejanja i hlađenja stručnjaci za ugradnju velikih sistema u domove i preduzeća, dodavanje Cummins QuietConnect rezervnih generatora domovima i preduzećima je prirodan način da u svoja preduzeća dodaju još jedan profitni centar.

4. Onlajn prodajaci - Do sada smo razmatrali rezervne generatore. Za preduzeća koja nisu specijalizovana za trajno postavljanje generatora, Prenosni generatori Cummins mogu biti proizvođač novca. Iako se prenosni generatori mogu koristiti tokom nestanka struje, oni su bolje pogodni za manje zadatke zbog svoje prenosivosti. To ih čini idealnim za kampovanje, opremanje, građevinske gradilišta i još mnogo toga. Sa Cummins-ovom robusnom i pouzdanom reputacijom, naši prenosivi generatori idealni su za prodavce koji su fokusirani na ove segmente tržišta.

5. Montaže solarnih panela - Većina kućnih solarnih panela povezana je direktno sa električnom mrežom. Dakle, kada nestane struje, solarni paneli prestanu da proizvode energiju. Za rezervni izvor električne energije, instalateri solarnih panela mogu da instaliraju rezervnu kopiju solarne baterije, koju pune solarni paneli ili kućni rezervni generator. Rezervne kopije solarnih baterija obično mogu da napajaju dom na nekoliko sati, tako da ako je područje podložno neugodnim vremenskim uslovima, kućni generator za rezervni izvor električne energije kao što je Cummins QuietConnect je bolji izbor.

Vreme je sada

Sa više ljudi nego ikada koji traže rezervnu proizvodnju električne energije, sada je odlično vreme da proširite ponudu svoje kompanije tako što ćete postati ovlašćeni prodavac kompanije Cummins. Da biste saznali više poseta, cummins.com/partners/dealers.

Poslovna zgrada kompanije Cummins

Cummins Inc.

Cummins, globalni lider u tehnologiji napajanja, je korporacija komplementarnih poslovnih segmenata koji dizajniraju, proizvode, distribuiraju i servisiraju širok portfelj energetskih rešenja. Proizvodi kompanije se kreću od unutrašnjeg sagorevanja, električnih i hibridnih rešenja za integrisano napajanje i komponenti koje uključujući filtraciju, prečišćavanje izduvnih gasova, turbopunjače, sisteme za gorivo, sisteme za upravljanje, sisteme za cirkulaciju vazduha, automatizovane menjače, sisteme za proizvodnju električne energije, komande mikro mreže, baterije, elektrolizere i proizvode sa gorivnim ćelijama.

Preusmerenje na
cummins.com

Informacija koju tražite je na
cummins.com

Trenutno pokrećemo tu stranicu za vas.

Hvala vam.