beli tegljač na mostu okružen zelenilom

U Sjedinjenim Američkim Državama vozila srednjih i teških tereta odgovorna su za oko četvrtinu svih emisija gasova staklene bašte u transportu. Oni su takođe uzrok oko trećine emisije NOx iz mobilnih izvora. Nije ni čudo što se od komercijalnog transportnog sektora traži da smanji emisije.

Neophodno je ograničiti emisije gasova staklene bašte i zajedničkih zagađivača. Vladini propisi nisu jedini faktor koji pogoni ova smanjenja. Rastući zahtevi kupaca koji više voli da posluju sa pružaocima usluga koji su ekološki prihvaćeni je još jedan. Neke kompanije takođe smatraju da je smanjenje njihovih emisija potrebno da bi se osigurala dugoročna održivost njihovog poslovanja.

Prelaz na vozila sa vodoničnim motorima može pružiti niz dodatnih pogodnosti u brojnim primenama.

Vodonični motori i smanjenje emisija gasova GHG

Vodonik je gorivo bez ugljenika. Commercial vehicles or equipment with these engines can accelerate decarbonization by delivering over 99% reduction in carbon emissions. Možete da saznate više o tome kako vodonični motori rade u primenama na autoputevima.

Ako se koristi zeleni vodonik, ova vozila će takođe imati niske do nulte emisije gasova staklene bašte do nule.

U odnosu na fosilna goriva, emisije dobro poznate pumpe sastoje se od svih emisija gasova staklene bašte pre pogona vozila. To su u isto vreme rezultat emisija izduvnih gasova, obrade i transporta goriva sve do trenutka kada se to ispušta na benzinskoj pumpi. Produženjem, emisije vodonika koje su dobro poznate uključuju emisije koje su uzrokovane aktivnostima potrebnim u proizvodnji i isporuci goriva.

Sivi vodonik ima visoke emisije pumpe. Proizvodi se od metana koristeći zajednički industrijski proces. Zbog toga se sivi vodonik ne koristi za smanjenje emisije gasova staklene bašte vozila.

Sa druge strane, zeleni vodonik se proizvodi korišćenjem procesa koji ne oslobađaju gasove staklene bašte. Elektroliza vode koja koristi obnovljivu energiju, na primer, je način za proizvodnju zelenog vodonika.

Gorivo nije potpuno oslobođeno emisija gasova staklene bašte koji se dobro pumpaju. Nemoguće je u potpunosti dekarbonizovati sve aktivnosti povezane sa snabdevanje gorivom. Zeleni vodonik je, međutim, blizu toga da bude nula ugljenika koliko bilo koje gorivo može.

Vodonični motori i emisije zajedničkih zagađivača vazduha

Proizvod sagorevanja vodonika je primarna vodena para, prosto zato što vodonično gorivo nema druge elemente kao što su ugljenik ili sumpor. Sa konkretnim motorima za vodonik ne postoji emisija ugljenika iz samog goriva. Štaviše, kada se koristi zeleni vodonik, takođe nema emisija gasova staklene bašte iz proizvodnje vodoničnih goriva.

Međutim, vodonični motori mogu da generišu malu količinu molekula NOx. NOx je proizvod reakcije između molekula azota i kiseonika prisutnih u vazduhu. Obavlja se pod temperaturom sagorevanja u cilindrima motora. Da bi se izbeglo oslobađanje prekomerne količine NOx, vozila sa vodoničnim motorom zahtevaće sistem za prečišćavanje izduvnih gasova kako bi se eliminisala NOx iz izduvnih gasova.

Proizvodnja i rad vodonika sa postojećim resursima

Korišćenje motora na vodonik takođe pomaže životnoj sredini na indirektan način. Vodonični motori su slični običnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, što koristi operaterima voznog parka. Proizvodnja vodoničnih motora može se odvijati ekonomski i na nivou korišćenjem postojećih fabrika. Kada se koristi u određenim komercijalnim primenama, nije potrebna gusta infrastruktura za gorivo. Na primer, vodonični autobusi mogu da dopunjuju gorivo svake noći koristeći stanice za gorivo koje se nalaze u centralnom autobuskom depou. Zahvaljujući ovim atributima, vodonični motori se lakše usvajaju od vodoničnih gorivnih ćelija za mnoge primene.

Neminovno je da će upotreba vodoničnih motora u srednjim i teškim primenama dovesti do veće dostupnosti zelenog vodonika. Takođe će povećati obim proizvodnje komponenti za skladištenje vodonika koji se koriste u drugim tehnologijama vodonika. Kao rezultat, vodonični motori su dobro postavljeni da iskoriste ekonomičnost vodonika i indirektno ubrzavaju tempo dekarbonizacije.

Ako ste zainteresovani za saznajte više, nemojte da zaboravite da proverite odgovore na česta pitanja o motorima na vodonik.


Nikada ne propuštaj najnovije i ostanite u prednosti. Prijavite se u nastavku da biste dobijali najnovije vesti o tehnologijama, proizvodima, vestima o industriji i još mnogo toga.

Nikada ne propustite najnovije

Budite u toku sa najnovijim tehnologijama, proizvodima, industrijskim trendovima i vestima.

Pošaljite mi najnovije vesti (označite sve što je primenjivo):
Jim Nebergall

Jim Nebergall

Jim Nebergall je generalni direktor poslovanja sa vodoničnim motorima u kompaniji Cummins Inc. i vodi globalne napore kompanije u komercijalizaciji motora sa unutrašnjim sagorevanjem na vodoničnim gorivom. Motori sa unutrašnjim sagorevanjem vodonika su važna tehnologija na ubrzanom putu kompanije do dekarbonizacije.

Jim se pridružio Cumminsu 2002. i imao je brojne vodeće uloge širom kompanije. Nedavno je Jim bio direktor Strategije proizvoda i upravljanja za severnoamerički posao sa motorima na autoputevima. Jim je strastven u inovacijama i svoju Cummins karijeru posvetio je unapređenju tehnologije koja poboljšava životnu sredinu. Pomerio je granice inovacija usmerenih na kupca da bi Cummins pozicioniran kao vodeći dobavljač pogonskog sklopa po izboru, upravljajući portfeljem od naprednih dizela i prirodnog gasa do hibridnih pogonskog sklopa.

Jim je diplomirao električni i kompjuterski inženjering na Univerzitetu Perdju. 2007. je diplomirao poslovnu administraciju na Univerzitetu Indijana.

kamion na autoputu

Natural gas powers more than 175,000 vehicles in the United States and 23 million vehicles worldwide. Idealna je alternativa benzinu i dizelu za teške i srednje teške primene. Tu spadaju teretni kamioni, autobusi i kamioni za smeće. Motori na prirodni gas pružaju konjske snage, ubrzanje i brzinu krstarenja u odnosu na konvencionalne motore za fosilna goriva. Ovo gorivo takođe može da zameni benzin u manjim primenama, kao što su viljuškare i komercijalna oprema za travnjak.

Motori na prirodni gas smanjuju emisije i ekološke rizike

Mnoge kompanije postavljaju ciljeve smanjenja ugljenika zbog emisije izduvi. Flote mogu da ispune ove zahteve zamenom starijih vozila ili generatora koji rade na dizel na nove koji koriste prirodni gas.

Switching to natural gas can reduce hydrocarbons, carbon dioxide (CO2), nitrous oxide and other greenhouse gas (GHG) emissions. Veličina smanjenja zavisi od tipa vozila, radnog ciklusa i kalibracije motora. Vehicles that use compressed natural gas (CNG) can reduce their GHG emissions by 13-18%. Taj procenat je mnogo veći kada se koristi obnovljivi prirodni gas (RNG) ili mešavina dva gasa.

Vozila na prirodni gas nude dodatni kvalitet vazduha i ekološke koristi takođe. Oni emituju gotovo nikakvu čestičnu materiju, nestabilna organska jedinjenja ili ugljen-monoksid koji dovode do lošeg kvaliteta vazduha.

Takođe postoje i drugi ekološki rizici koji se mogu eliminisati. Na primer, prirodni gas ne može da se prosipa jer je lakši od vazduha. Ne proizvodi puding niti izaziva kontaminaciju zemljištem poput prosipanja dizela ili benzina.

Obnovljivi prirodni gas je alternativa ugljenično neutralnom gorivu

RNG se proizvodi iz poljoprivrednih by-proizvoda i organskog otpada iz proizvodnje hrane, poljoprivrede i namirnica. Sistemi potrebni za gorivo vozila sa RNG ili fosilnim prirodnim gasom su identični. Oba goriva se mogu menjati i mogu se mešati. Takođe su dostupni nacionalni, državni i lokalni podsticaji za RNG projekte. RNG is considered a carbon neutral fuel and it can even be carbon negative when using waste from landfills -that's at least a 100% GHG reduction!

RNG pruža više koristi od CNG- a. Metan (CH4) iz deponija ili postrojenja za preradu otpadnih voda obično se uvodi u atmosferu. Njegov globalni potencijal za zagrevanje (GWP) je više od 25 puta veći od CO2. To čini hvatanje i prečišćavanje metana u gorivo za motore na prirodni gas boljom alternativom.

Omogućavanje voznog parka pristupačnijim rešenjima za motore sa prirodnim gasom

Motori na prirodni gas ispunjavaju stroge ekološke standarde sa manje komplikovanim kontrolama emisija. Kao rezultat toga, nude pristupačnu prednost u odnosu na dizel motore.

Dodatnu uštedu troškova možete postići pretvaranjem konvencionalnih vozila za rad na prirodni gas. Dostupni su kompleti za ponovno ugradnjenje postojećeg voznog parka. A proizvođači originalne opreme za automobile (OEM) nude verzije svojih srednjih i teških vozila.

Natural gas refueling stations also can be less expensive to construct than those for hydrogen (H2) or electric vehicles. Njihova dokazana oprema i sistemi su manje složeni.

Nacionalni gas takođe omogućava flotama da bolje predvide operativne troškove. Samo gorivo košta manje od benzina i dizela. U nekim oblastima prirodni gas može biti čak i upola cene dizela. Ove cene su relativno ravne 20 godina. To pomaže operaterima voznog parka tako što mogu pouzdano da prognozira mesečne i godišnje troškove prirodnog gasa.

Proširenje snabdevanja prirodnim gasom za nacionalnu energetsku nezavisnost

The United States has an estimated 2,926 trillion cubic feet of natural gas — enough to last about 98 years. In 2021, 64% of all on-road fuel used in natural gas engines was renewable natural gas. Taj procenat se povećava u Kaliforniji, gde je 98%. Rastuća upotreba RNG dalje raznoliko pogoni domaće energetske zalihe.

Prirodni gas je lako dostupan putem uspostavljenih distributivnih kanala. Zalihe su toliko obilne da se prirodni gas takođe komprimuje i izvozi. Prelazi preko Sjedinjenih Država preko mreže cevovoda koja povezuje proizvodna područja i skladišta sa 77 miliona kupaca.

Stanice kompresora koriste motore na prirodni gas da bi nastavile da teku gorivo kompanijama za distribuciju. Proizvode prirodni gas potrošačima kroz servisne linije nižeg prečnika manjeg pritiska.

Natural gas is available at nearly 900 compressed natural gas (CNG) stations. Another 60 liquefied natural gas (LNG) fueling stations are located in areas that service long-haul trucks. 

Dopunjavanje goriva se obavi na:

  • Stanice za brzo punjenje, gde se vozila na prirodni gas mogu napuniti otkod vremena kada je potrebno da se napune gorivo i dizel vozila
  • Stanice za dugo punjenje, gde se vozila na prirodni gas sporo pune preko noći ili tokom produženih pauza između putovanja

Ukratko, motori na prirodni gas mogu pomoći voznim parkovima da smanje ukupnu emisiju transporta i operativne troškove bez većih poremećaja u svakodnevnom radu. Prirodni gas, kao gorivo, ima ključnu ulogu u našoj obnovljivoj budućnosti.

Trejs Kraus glava

Traci Kraus

Traci Kraus je direktorka vladinih odnosa gde vodi američko savezno zalaganje za Cummins. Fokusira se na energetska, klimatska, vodonik, transportna i zakonodavna i regulatorna pitanja.

Pre nego što se pridružila Cumminsu, Traci je radila za bivšeg američkog guvernera Russ Feingolda. Magistkinja je u javnoj administraciji na Univerzitetu Džordž Vašington i na Univerzitetu Džordž Vašington i na Univerzitetu U.A. u vladi i politici i komunikaciji na Univerzitetu Maryland u College Parku. Poreklom je iz Čikaga, a sada živi van Vašingtona, Vašington sa svojim mužem, Aronom i dvoje dece Lijamom (8) i Sloane (5).

GR heroj

Naša planeta se suočava sa teškom krizom: koncentracije ugljen-dioksida u atmosferi i dalje vire iznad rekordnih nivoa. Ako se ne presvuče, kolektivni stres klimatskih promena će imati nepopravljiv uticaj. Ugroženi su naši ekosemi zdravlja, energije, vode i hrane.

Kako stvari stoje, postoji mnogo dugoročnih efekata klimatskih promena. U Severnoj Americi se prognozava da klimatske promene izazovu smanjenje snežnog paketa na zapadnim planinama. It will also lead to a 5–20% increase in yields of rain-fed agriculture and great intensity of heat waves. In fact, over the last five years, the United States has incurred roughly $120 billion a year in damages as a result of natural disasters caused by extreme weather and climate events.

Pored prirodnih katastrofa, klimatski rizici za Sjedinjene Države će imati kaskadni uticaj na međuso povezane ekositeme zemlje. Smanjeni rad i ukupna ekonomska produktivnost i izmenjeni prinosi useva, nesrazmerno će naškoditi nižim primanjima i marginalizovanoj populaciji. Ove grupe nemaju resurse za pripremu ili suočavanje sa ekstremnim vremenskim i klimatskim događajima.

Svet ulaže u čistu energetsku inovaciju

Borba protiv klimatske krize zahteva stratešku kombinaciju istraživanja i razvoja (R&D), inovacija, tehnologije - i hrabarih pokušaja.

Širom sveta, zemlje ulažu u čistu energiju kako bi doprinele životnoj planeti sada i u generacijama koje dolaze. In 2022, the US passed the Inflation Reduction Act, which includes a historic $370 billion investment to address the climate crisis. Zakon o smanjenju inflacije pruža poreske kredite i podsticaje za napajanje domova, preduzeća i zajednica čistom energijom do 2030. Zakon će povećati investicije u tehnologije za proizvodnju električne energije sa najbržim rastom, solarnom energijom i vetroeoklopom. Takođe će unaprediti projekte čiste energije koji štede troškove i zaštititi dva miliona ari nacionalnih šuma. Ove inicijative su pored značajnih poreskih kredita i rebata koji se nude porodicama i preduzećima u Sjedinjenim Državama.
Samim tim, jača čista energetska ekonomičnost doprineće ukupnom ekonomskom rastu i konkurenciji. Kao rezultat toga, Amerikanci će dobiti milione novih dobro plaćenih poslova za proizvodnju čiste energije.

Moguće je odmah započeti dekarbonizaciju

Strategije vladine politike i investicije u tehnologije dekarbonizacije deo su rešenja za proizvodnju sve jeftinije, pouzdane i čiste energije.

Jake zajednice i živahne ekonomije zavise od zdravije planete. Kao globalni lider u tehnologiji napajanja, Cummins je u jedinstvenoj poziciji da pogoni uspeh kupaca vodeći tokom ove energetske tranzicije. Namera nam je da to uradimo pružajući kupcima pravu tehnologiju u pravo vreme, razumevanjem njihovih potreba i primena.

Razmišljamo o ovom putovanju do neutralnosti ugljenika na dva različita i komplementarna načina. Prvo, uvođenjem rešenja za nultu emisiju štetnih gasova i uvođenjem njih na tržišta i primene gde su infrastruktura, razvoj i primena spremni. Drugo, poboljšanjem motora sa unutrašnjim sagorevanjem kroz poboljšanje efikasnosti i korišćenjem čistijih alternativnih goriva za rešenje na točkovima.

Kroz Odredišnu nulu, napredujemo na platformama sa niskim i bez ugljenika. To uključuje motore na dizel i prirodni gas, hibridne i električne platforme, kao i komponente pogonskog sklopa, kontrole i srodne tehnologije.

Pridružite se Cumminsu u pogonu za bolju sutrašnjicu

Strategija održivosti životne sredine kompanije Cummins uključuje ciljeve vremenski prilagođene za 2030. godinu. Napredak ka smanjenju emisije ugljenika iz pogona kompanije i postrojenja - pored naših proizvoda , je u punom zamahu. Već više od sto godina na tržište donosimo tehnološka rešenja. Kao lider u energetskim rešenjima, nastavićemo da pokrećemo prosperitetniji svet za danas i sutra. Da li ste spremni da razmislite o ulaganju u nova energetska rešenja?

Trejs Kraus glava

Traci Kraus

Traci Kraus je direktorka vladinih odnosa gde vodi američko savezno zalaganje za Cummins. Fokusira se na energetska, klimatska, vodonik, transportna i zakonodavna i regulatorna pitanja.

Pre nego što se pridružila Cumminsu, Traci je radila za bivšeg američkog guvernera Russ Feingolda. Magistkinja je u javnoj administraciji na Univerzitetu Džordž Vašington i na Univerzitetu Džordž Vašington i na Univerzitetu U.A. u vladi i politici i komunikaciji na Univerzitetu Maryland u College Parku. Poreklom je iz Čikaga, a sada živi van Vašingtona, Vašington sa svojim mužem, Aronom i dvoje dece Lijamom (8) i Sloane (5).

kamioni se kreću po autoputu

Propan je izvor energije sa niskim nivoom ugljenika koji se često koristi u milionima domova širom zemlje za kuvanje, kućno grejanje, vruću vodu i mnoge druge primene. Takođe se može koristiti kao čisto gorivo za vozilo u primenama srednjih opterećenja, uključujući školske autobuse, vozni park za isporuku i pića, vozila za paratransit i još mnogo toga.

Hiljade vlasnika voznog parka bira propan autogas jer nudi mnoge ekološke, ekonomske i operativne prednosti. With new technology like the Cummins B6.7 propane engine, fleet owners can experience the power of diesel while producing less greenhouse gas emissions and air pollutants, ultimately saving on operations costs.

Propan je čisto gorivo

In testing, the Cummins B6.7 propane engine delivered the lowest greenhouse gas emissions of any propane autogas-powered engine. Takođe će pružiti neke od najnižih emisija GHG-a na tržištu srednjih opterećenja. It is an ultra-low, .02 NOx engine that will meet or exceed EPA and CARB regulations in 2024 and beyond.

Za vozne parkove i druge krajnje korisnike koji žele da ispune ekološke ciljeve, obnovljivi propan je dostupan na tržištu. Ima istu hemijsku strukturu i fizička svojstva kao i konvencionalni propan. Ima još manji intenzitet ugljenika od konvencionalnog propana jer se proizvodi iz obnovljivih, sirovina. Ovo gorivo se može koristiti u bilo kojoj postojećoj propan-autogas infrastrukturi ili u propan autogas infrastrukturi. Zbog toga će vlasnici voznih parkova moći lako da primene ovaj čistiji izvor energije u svojim vozilima.

Propan je obilno gorivo domaće proizvodnje

Približno 30 milijardi galona propana se proizvodi godišnje u Sjedinjenim Američkim Državama, a oko 80% američkog propana se proizvodi tokom procesa prečišćavanja prirodnog gasa. Zbog toga je njegova cena dekodirana od cene sirove nafte koju postavlja globalno tržište.

Propan je obilje i prenosivi prirodni resurs u Severnoj Americi. Može se distribuirati u tečnom obliku korišćenjem brodova, železničkih automobila, kamiona i cevovoda. Najbolje od svega je što je propan ekološki prihhvljiv izvor energije. U poređenju sa drugim opcijama kao što su dizel ili benzin, propan može značajno smanjiti štetne emisije.

Budući da se propan proizvodi u SAD-u, domaće snabdevanje je zaštićeno od globalnih geopolitičkih i ekonomskih šokova. Za razliku od benzina i dizela, on pruža pouzdan izvor energije za vlasnike preduzeća.

Propan motori pružaju niske ukupne operativne troškove

Zahvaljujući široko rasprostranjenom i dugotrajnom korišćenju propan-a, motori sa propanom su zrela tehnologija. The B6.7 propane engine will be built on Cummins’ fuel agnostic platform, meaning many parts are shared across an array of other engines. To će pomoći da se smanje troškovi i složenost kupcu u pogledu pribavljanja vozila, integracije nižih tipova goriva ugljenika i održavanja vozila.

As a vehicle fuel, propane autogas is affordable and typically costs as much as 50 percent less than diesel. Veleprodajna cena propana pada između cene nafte i prirodnog gasa, koji su dva izvora goriva. Zbog toga cene propana za autogas ne pale tako oštro kao druga goriva, pa su vlasnici voznog parka sposobni da lako upravljaju budžetom za gorivo.

Pored toga, nema potrebe za sistemom za prečišćavanje izduvnih gasova. That's because propane is a clean energy source that produces 20 times less nitrogen oxides and particulate emissions than diesel. The B6.7 propane engine is instead fitted with a maintenance-free, three-way catalyst exhaust system.

Zbog ekonomičnosti goriva i smanjenih troškova održavanja, propan autogas obezbeđuje vlasnicima voznog parka najniže ukupne troškove vlasništva. Propane autogas engines like the Cummins B6.7 propane will provide a strong return on investment and a low cost per mile.

Propan motori nude jednostavno iskustvo punjenja gorivom

Prednost propan autogasa o kojima mnogi vlasnici voznog parka možda ne mogu odmah da razmišljaju je lakoća i pristupačnost punjenja gorivom. Vozni parkovi se mogu izabrati iz nekoliko opcija za punjenje goriva. Svaka nudi različite prednosti koje pomažu kompaniji da identifikuje i prilagodi rešenje koje najbolje odgovara njenom poslovanju i maksimiziraju produktivnost.

Opcije se kreću od privatnih stanica na licu mesta koje su u potpunosti prilagodljive zahtevima voznog parka, do privremenih terenskih stanica za zaposlenje na terenu. Some fleets can even use any of the more than 2,800 public refueling stations around the country. Najbolje od svega je što će dobavljači propana često zakupljati infrastrukturu za gorivo voznom parku u zamenu za ugovor o gorivu koji zaključuje za zadau cenu po galonu tokom trajanja korisno za obe strane.

Vlasnici voznog parka moraju da razmatraju koji izvor energije će najbolje zadovoljiti njihove ekološke, ekonomske i operativne potrebe. With new propane autogas innovations, the Cummins B6.7 propane engine becomes an attractive solution.


Nikad ne propuštaj najnovije vesti. Prijavite se u nastavku da biste primali najnovije vesti o tehnologijama, proizvodima, vestima u industriji i još mnogo toga.
 

Nikada ne propustite najnovije

Budite u toku sa najnovijim tehnologijama, proizvodima, industrijskim trendovima i vestima.

Pošaljite mi najnovije vesti (označite sve što je primenjivo):
Puneet Singh Jhawar

Puneet Singh Jhawar

Puneet Singh Jhawar je generalni direktor globalnog poslovanja na prirodni gas za Cummins Inc. U ovoj ulozi odgovoran je za viziju proizvoda, finansijsko upravljanje i ukupne performanse poslovanja na prirodni gas. Tokom svoje 14-godišnje karijere u kompaniji Cummins, Jhawar je gajio uspešne odnose sa brojnim najvećim Kupcima kompanije Cummins. Jhawar ima veliko globalno iskustvo, sa ulogama zasnovanim na Bliskom istoku, Indiji, Evropi i SAD-u.

izlazak sunca iznad polja

There are over 23 million natural gas vehicles in the world, including over 175,000 in the United States. Of these, 64% of all on-road fuel used in these vehicles in 2021 was renewable natural gas (RNG), according to industry trade group, NGV Americas. Taj procenat se povećava u Kaliforniji, gde je 98%. Za razliku od regularnog prirodnog gasa, RNG se ne dobija iz fosilnih resursa i predstavlja ugljenično neutralno ili čak negativno gorivo sa ugljenikom. Međutim, količina dostupnog organskog materijala iz kog se može koristiti RNG je konačan. Dakle, koliko RNG može tačno da se obezbedi iz postojećih i potencijalnih resursa? Hajde da vidimo.

Dostupnost RNG-a danas i sutra

RNG je napravljen od biogasa, koji je proizvod biološkog procesa poznatog kao anaerobna fermentacija. Dobija se kada se uklone nepoželjne komponente biogasa, kao što su CO2 i azot.

Raznovrsni organski materijali hrane bakteriju koja proizvodi biogas. U mnogim slučajevima RNG se oportunistički stvara u pogonima koji generišu stočnu hranu kao by-proizvod njihovog rada. Postrojenja za preradu otpadnih voda i farme daljaša mogu da proizvode RNG korišćenjem otpadnog mulja i držva. Druga opcija je obrada otpada sa hranom u biogas i RNG. Iako je samo nekoliko kompanija za RNG, više njih teži povećanju proizvodnje.

Baza podataka Nacionalne laboratorije Argonne hvata ukupan godišnji proizvodni kapacitet RNG-a u Sjedinjenim Državama. In 2021, production capacity was about 660 million gallons gasoline equivalents (GGE). That's a 20% increase compared to the previous year. This is a lot of RNG, yet still just a fraction. -about 3% - of the total natural gas consumption each year in the country, beyond solely vehicles' consumption.

Možda će biti moguće povećati proizvodnju RNG-a u Sjedinjenim Državama i drugim zemljama po narudžbi magnitude. Prema studiji koju je citiralo Američko udruženje za gas, SAD bi mogle da imaju potencijal da proizvedu do 36 milijardi GGE ekvivalent RNG-a svake godine do 2040. Da se sve koristi u transportnim primenama, to bi bilo dovoljno za gorivo oko dve trećine svih dizel vozila u zemlji.

Kako se RNG transportuje i distribuira?

Proizvodnja RNG-a je samo deo izazova u stvaranju RNG-a dostupnijim. RNG takođe treba transportirati i distribuirati krajnjim korisnicima. U poređenju sa drugim alternativnim gorivima, RNG ima mnogo prednosti. RNG je, hemijski, skoro identičan prirodnom gasu dobijenom iz fosilnih resursa. Zbog toga se RNG može ubrizgiti u postojeću transportnu i distributivnu infrastrukturu prirodnog gasa, sve dok ispunjava specifikacije svakog cevovoda. Krajnji korisnici takođe mogu kupiti RNG od proizvođača RNG i dobiti prirodni gas od komunalnih kompanija. Mogu tvrditi da efikasno koriste RNG. In the United States, 3 million miles of distribution lines and over 300,000 miles of transportation pipelines are ready to accept in-spec RNG and deliver it to customers. To je nešto o čemu proizvođači vodonika i korisnici mogu samo da sanjaju.

Koliko RNG stanica za punjenje goriva ima?

Konačno, RNG mora da se uputi u rezervoar vozila. Sistemi potrebni za gorivo vozila sa RNG ili fosilnim prirodnim gasom su identični. Oba goriva se mogu menjati i mogu se mešati.

Međutim, mreža stanica za gorivo na prirodni gas je manje gusta od one za benzin ili dizel. There are about 1,500 public and private stations dispending compressed natural gas in the United States, compared to over 150,000 gas stations with gasoline or diesel. Većina nabavki RNG se šalje državama sa niskim kreditima za gorivo za ugljenik za prirodni gas. Trenutno samo Kalifornija, Oregon i država Vašington nude ove kredite, tako da dobavljači daju prioritet isporuci goriva njima. Flote mogu da provere kod lokalnog dobavljača goriva kako bi saznale tačan izvor svog prirodnog gasa.

Preduzeća koja žele da prebace svoja vozila na RNG često se opredeljuju za izgradnju postrojenja za gorivo na sopstvenom prostoru. Ova preduzeća mogu izabrati iz nekoliko kategorija pumpi za gorivo koje isporučuje komprimovani prirodni gas ili komprimovani RNG. Za punjenje gorivom na licu mesta, većina preduzeća će izabrati stanice sa vremenskim punim vremenom. Sistemi za punjenje vremena su najbolji izbor za vozila koja mogu da završe smenu na jednom rezervoaru pre nego što se "vrati kući" da bi se veče napunilo. Stanice sa vremenskim punim vremenom nude veću fleksibilnost i efikasnost za menadžere voznog parka koji mogu da maksimalno iskoristiju brzinu van maksimalne potrošnje električne energije noću.

Da li ste znali da RNG može da poveća troškove goriva?

RNG se takođe može proizvesti i koristiti lokalno. Određena preduzeća imaju opciju da integriše proizvodnju i upotrebu goriva kao deo normalnog rada. Neke kompanije za upravljanje otpadom, na primer, sakupe biogas koji potiče sa deponija koje upravljaju. Biogas se prečišćava u RNG, a zatim se koristi za gorivo njihovog voznog parka za prikupljanje smeća. To može dovesti do neto negativnih emisija gasova staklene bašte. Izbegnute su emisije metana koje bi inače ušle u atmosferu sa deponija. To je ogroman napor u dekarbonizaciji, uzimajući u obzir da je metan gas staklene bašte nekoliko puta jači od ugljen-dioksida, i da je to suštinski besplatno gorivo za kompaniju za otpad.

Kalifornija prednjači u korišćenju i proizvodnji RNG-a

RNG made up 98% of the total natural gas vehicle fuel consumption in 2021 in California, according to the government. That's up from 92% in 2020.

Lokalna kompanija za upravljanje otpadom, Grad Perris, upravlja jednim od najvećih organskih digestera za otpad koji je ikada napravljen. Using residential waste such as yard waste and food scraps, it produces about 1 million GGE of RNG every year. Neki od tog RNG goriva za flotu prikupljanja smeća, a ostatak se prodaje putem interkonekcije sa lokalnom mrežom prirodnog gasa.

Nije slučajno što je RNG toliko popularan u državi. Kalifornijske politike smanjenja ugljenika i kvaliteta vazduha (tj. standard goriva sa niskim nivoom ugljenika) teško su podstakle vozne parkove da koriste RNG kao alternativu tradicionalnim gorivima na prirodni gas i naftni gas. Kao što druge države poput Oregona, Vašingtona i Kolorada razmatraju slična pravila, velika je verovatnoća da će apetit za RNG nastaviti da raste. Ako želite da saznate više, pročitajte o različitim faktorima koje treba uzeti u obzir prilikom prelaženja na motore na prirodni gas.


Nikada ne propuštaj najnovije i ostanite u prednosti. Prijavite se u nastavku da biste primali najnovije vesti o tehnologijama, proizvodima, vestima u industriji i još mnogo toga.

Nikada ne propustite najnovije

Budite u toku sa najnovijim tehnologijama, proizvodima, industrijskim trendovima i vestima.

Pošaljite mi najnovije vesti (označite sve što je primenjivo):
Puneet Singh Jhawar

Puneet Singh Jhawar

Puneet Singh Jhawar je generalni direktor globalnog poslovanja na prirodni gas za Cummins Inc. U ovoj ulozi odgovoran je za viziju proizvoda, finansijsko upravljanje i ukupne performanse poslovanja na prirodni gas. Tokom svoje 14-godišnje karijere u kompaniji Cummins, Jhawar je gajio uspešne odnose sa brojnim najvećim Kupcima kompanije Cummins. Jhawar ima veliko globalno iskustvo, sa ulogama zasnovanim na Bliskom istoku, Indiji, Evropi i SAD-u.

Preusmerenje na
cummins.com

Informacija koju tražite je na
cummins.com

Trenutno pokrećemo tu stranicu za vas.

Hvala vam.