Deset načina da se pripremite za planirana isključenja struje

Cummins-ova servisna razvodna kutija montirana sa strane kuće

Toplotni talasi koji izazivaju prekomernu potražnju za električnom energijom... suše koje čine hidroenergiju manje dostupnim... električne mreže u blizini aktivnih požara ugašenih radi bezbednosti... starenje, mreža napajanja sa prekoračenim radom... veliki vetrovi koji napajaju pogonske linije... to su svi razlozi zbog kojih se neki delovi zemlje mogu suočiti sa planiranim neučescima električne energije ove godine.

Ako živite u području podložnom kotrljajućim nečistoćima, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da pripremite porodicu za njih:

  • Prijavite se za obaveštenja od lokalnog komunalnog preduzeća za električnu energiju - Ako je ova usluga dostupna u vašem lokalnom komunalnom preduzeću, može vam dati upozorenje da počnete sa pripremom pre nestanka struje.
  • Preuzmite našu krajnju kontrolnu listu za neovlašćavanje električne energije - Pruža detaljne informacije o tome šta raditi pre, tokom i nakon nestanka struje. Čak vam pokazuje i šta treba da uradite za decu, kućne ljubimci i članove porodice sa medicinskim potrebama. Možete ga preuzeti ovde.
  • Skladištite neperizacionu hranu i vodu - Uverite se da imate i priručnik za kantu. Planirajte da imate dovoljno za sve kako bi vaša porodica ostala hidrirana i negoirana tokom pomračenja.
  • Napravite ili kupite led i hladnjake - Ako imate dovoljno upozorenja, napravite ili kupite led tako da možete da spakujete neke od kvarnih namirnica u hladnjacima da biste ga održli. (Hladnjak će održavati svoju unutrašnju temperaturu samo oko četiri sata, u zamrzivaču oko 48 sati.)
  • Kupite baterije i dodatne baterije - Nesmanjeni gasovi mogu biti crni. Baterijske lampe se mogu koristiti za bezbednost ako treba da se krećete noću, ali ih neometano koristite. Uverite se da imate dovoljno za svakog člana porodice.
  • Održavajte pune mobilne telefone i rezervoare za gas - Vaši telefoni i vozila su vaša životna linija do spoljnog sveta. Ako imate EV, uverite se da je potpuno napunjen.
  • Praksa ručnog otvaranja vrata garaže - Ako treba da vozite, prvo morate da budete u mogućnosti da izbavite svoj automobil iz garaže.
  • Planirajte za primene koje zahtevaju hladnjake - Možda će biti potrebno da ih skladištite u hladnjaku kao što je vaša hladnjaka dok se energija ne vrati.
  • Uložite u generator za rezervni izvor električne energije u celini - Za krajnji mir razmislite o jednom od Cummins QuietConnect™ kućnih rezervnih generatora. U slučaju nestanka struje, vaš generator će se automatski uključujeti i održavati napajanje vašeg doma.
  • Instalirajte detektore ugljen-monoksida sa rezervnim kopijama akumulatora - Postavite ih na centralne lokacije na svakom spratu, tako da ako bilo koji ugljen-monoksid uđe u kuću, odmah ćete biti upozoreni.

Kotrljajući nečistoći postaju sve češći. Na sreću, postoje načini da unapred planirate i sprečite ih da u potpunosti poremete vaš život. Da biste videli različite načine na koje kompanija Cummins može da pomogne vašoj porodici da održi napajanje tokom ovih planiranih nestanka struje, posetite nas cummins.com/na/generators/home-standby/whole-house-and-portable ili pronađite lokalnog prodavca u cummins.com/na/generators/home-standby/find-a-dealer.

Poslovna zgrada kompanije Cummins

Cummins Inc.

Cummins, globalni lider u tehnologiji napajanja, je korporacija komplementarnih poslovnih segmenata koji dizajniraju, proizvode, distribuiraju i servisiraju širok portfelj energetskih rešenja. Proizvodi kompanije se kreću od unutrašnjeg sagorevanja, električnih i hibridnih rešenja za integrisano napajanje i komponenti koje uključujući filtraciju, prečišćavanje izduvnih gasova, turbopunjače, sisteme za gorivo, sisteme za upravljanje, sisteme za cirkulaciju vazduha, automatizovane menjače, sisteme za proizvodnju električne energije, komande mikro mreže, baterije, elektrolizere i proizvode sa gorivnim ćelijama.

5 preduzeća koja mogu imati koristi od prodaje Cummins generatora

Cummins-ov prodavac razgovara o kućnom generatoru

Devedeset procenata američkog poslovanja je malo i srednje veličine. Oni su pravi motori naše ekonomije koji zapošljavaju milione radnika. Budući da mnogi od njih traže nove načine za proširenje usluga, generisanje prihoda i rast poslovanja, Cummins kućni rezervni i prenosivi generatori mogli bi biti novi izvor prihoda.

Srebrena obloženost u crnim oblacima

Prema navodima Asošiejted presa, nestajanja električne energije iz teških vremenskih uslova udvostručili su se u protekle dve decenije, zatežući mrežu električne energije naše zemlje. To je povećalo učestalost i trajanje nestanka struje. Ovi česti prelasci stvaraju potrebu za pouzdanim rezervnim izvorom napajanja za domaćinstva i druga preduzeća. A za priušćavanje malih i srednjih preduzeća, zadovoljavanje ove potrebe sa Cummins generatorima je ogromna šansa.

Koja preduzeća bi najviše koristila od toga da postanu ovlašćeni Cummins prodavci? Evo naših najboljih pet:

1. Generalni izvođači radova - Kada prirodne katastrofe kao što su ledene oluje, uragani, veliki vetrovi, šumski požari ili nesreće pogađaju, izgubljena snaga nije jedini izazov sa kojima se kupci suočavaju. Često postoji fizičko oštećenje imovine koje se mora popraviti. Kada pomažu kupcima u obnovi, opšti izvođači imaju priliku da procene energetske potrebe kuće ili preduzeća i predlažu dodavanje Cummins QuietConnect™ kućnog rezervnog generatora. Ako se kupac složi, opšti izvođač ne samo da profitira od prodaje generatora, već i rada na instalaciji.

2. Električari - Dobar električar je pouzdan izvor informacija. Ne samo da su stručnjaci za protok elektrona, oni često znaju specifična električna podešavanja svog kupca. Nakon produženog nestanka struje, mnogi se često postavljaju pitanja "Postoji li nešto što možete učiniti da zadržite moju električnu energiju sledeći put kada nestane struja?" Električari koji prodaju i instaliraju Cummins QuietConnect kućne rezervne generatore mogu reći: "Da, postoji". Ugradnja kućnih rezervnih generatora može biti još jedna vredna usluga koju električni inženjeri pružaju.

3. Heating & Cooling Contractors — During a power outage, one of the most critical systems knocked offline for home and business owners is their central heating and cooling system. Rad bez toplote ili hladnog vazduha na duži vremenski period nije samo neodoljiva, već može biti i opasna ako su temperature ekstremne napolju. Tako da, prirodno, kada se napajanje povrati, pronalaženje načina da održite sistem HVAC uključenim tokom sledećeg nestanka struje postaje potpuno spokojno. Pošto su ugovarači grejanja i hlađenja stručnjaci za ugradnju velikih sistema u domove i preduzeća, dodavanje Cummins QuietConnect rezervnih generatora domovima i preduzećima je prirodan način da u svoja preduzeća dodaju još jedan profitni centar.

4. Onlajn prodajaci - Do sada smo razmatrali rezervne generatore. Za preduzeća koja nisu specijalizovana za trajno postavljanje generatora, Prenosni generatori Cummins mogu biti proizvođač novca. Iako se prenosni generatori mogu koristiti tokom nestanka struje, oni su bolje pogodni za manje zadatke zbog svoje prenosivosti. To ih čini idealnim za kampovanje, opremanje, građevinske gradilišta i još mnogo toga. Sa Cummins-ovom robusnom i pouzdanom reputacijom, naši prenosivi generatori idealni su za prodavce koji su fokusirani na ove segmente tržišta.

5. Montaže solarnih panela - Većina kućnih solarnih panela povezana je direktno sa električnom mrežom. Dakle, kada nestane struje, solarni paneli prestanu da proizvode energiju. Za rezervni izvor električne energije, instalateri solarnih panela mogu da instaliraju rezervnu kopiju solarne baterije, koju pune solarni paneli ili kućni rezervni generator. Rezervne kopije solarnih baterija obično mogu da napajaju dom na nekoliko sati, tako da ako je područje podložno neugodnim vremenskim uslovima, kućni generator za rezervni izvor električne energije kao što je Cummins QuietConnect je bolji izbor.

Vreme je sada

Sa više ljudi nego ikada koji traže rezervnu proizvodnju električne energije, sada je odlično vreme da proširite ponudu svoje kompanije tako što ćete postati ovlašćeni prodavac kompanije Cummins. Da biste saznali više poseta, cummins.com/partners/dealers.

Poslovna zgrada kompanije Cummins

Cummins Inc.

Cummins, globalni lider u tehnologiji napajanja, je korporacija komplementarnih poslovnih segmenata koji dizajniraju, proizvode, distribuiraju i servisiraju širok portfelj energetskih rešenja. Proizvodi kompanije se kreću od unutrašnjeg sagorevanja, električnih i hibridnih rešenja za integrisano napajanje i komponenti koje uključujući filtraciju, prečišćavanje izduvnih gasova, turbopunjače, sisteme za gorivo, sisteme za upravljanje, sisteme za cirkulaciju vazduha, automatizovane menjače, sisteme za proizvodnju električne energije, komande mikro mreže, baterije, elektrolizere i proizvode sa gorivnim ćelijama.

Kompanija Cummins Turbo Tehnologije priprema predstavljanje 8. generacije turbo punjača sa promenljivom geometrijom serije Holset 400

HE400VGT 8. generacije

Kako propisi o emisijama postaju strožiji, Cummins Turbo Tehnologije (CTT) posvećene su pomaganju kupcima u smanjenju emisija i unapređenju ekonomičnosti goriva kroz inovativne nove tehnologije upravljanja vazduhom.

Izgrađeni na 70 godina inovacija i pouzdanosti, CTT i Holset su predstavili širok spektar vodećih tehnologija u industriji za upravljanje vazduhom. 2021, CTT je lansirao 7. generaciju 400 serije turbo punjača sa promenljivom geometrijom (VGT) kako bi pomogao proizvođačima motora da ispune buduće standarde emisije i ponude najbolju ekonomičnost goriva u klasi. U kompaniji Cummins, inovacija se ne zaustavlja dok nastavljamo da napredovanjem naših trenutnih tehnologija, istovremeno razvijajući nove. Imajući u vidu ovu filozofiju, CTT se sada priprema da predstavi 8. generaciju HE400VGT. It is specifically engineered to have top of class performance, reliability and durability for the 10-15L heavy-duty truck market.

CTT je napravio značajna poboljšanja u performansama turbopunjača svojom najnovijom generacijom proizvoda. Turbopunjač 8. generacije imaće 5 procenata poboljšanu efikasnost u odnosu na prethodni turbo punjač iz 7. generacije.

Pored ponude poboljšane efikasnosti turbopunjača, koja pomaže kupcima u smanjenju veličine motora, HE400VGT će imati bolji prolazni odziv, poboljšanu robusnost curenja bočnog ulja kompresora i dvostruko snabdevanje ključnim komponentama za fleksibilnost lanca snabdevanja.

Ključni akti Holset HE400VGT uključuju novi sistem ležaja i skoro nulta odobrenja za poboljšanje performansi i prolaznog odziva. Ova poboljšanja se postižu žešćim klirinšima na fazi kompresora, nižim radijalnim pokretima na fazi turbine, poboljšanom površinskom završnom završnom i novim aero dizajnom.

Scheduled to be launched in 2024, this turbocharger incorporates a next generation smart electric actuator and speed sensor with the latest chipset to enhance performance and durability. Strategija dvostrukog pogona pomaže ublaživanje svih nepredviđivih nedostataka elektronike koji su nedavno mučili industriju.

Pored poboljšanja performansi, turbo punjač najnovije generacije ponudiće najbolje performanse u klasi za teške kamione za drumsku upotrebu, zajedno sa poboljšanom ekonomičnosti goriva na ključnim tačkama rada vozila.

"CTT je ugradio uzbudljive nove tehnologije u naš najnoviji HE400VGT kako bi pomogao kupcima motora da ispune stroge zahteve emisije i smanje ukupne troškove vlasništva", rekao je Franklin, direktor - Upravljanje proizvodima & marketing. Dok kupci uspostavljaju svoje strategije za predstojeće propise o emisiji štetnih gasova, CTT nastavlja da se gradi na uspehu prethodnih lansiranja turbopunjača kako bi isporučili inovativne proizvode koji ispunjavaju izazove potreba naših kupaca za razvojem motora bez ugrožavanja performansi.

Želite da saznate više o proizvodima CTT-a i tehničkim inovacijama? Prijavite se za naš kvartalni newsletter danas.

Poslovna zgrada kompanije Cummins

Cummins Inc.

Cummins, globalni lider u tehnologiji napajanja, je korporacija komplementarnih poslovnih segmenata koji dizajniraju, proizvode, distribuiraju i servisiraju širok portfelj energetskih rešenja. Proizvodi kompanije se kreću od unutrašnjeg sagorevanja, električnih i hibridnih rešenja za integrisano napajanje i komponenti koje uključujući filtraciju, prečišćavanje izduvnih gasova, turbopunjače, sisteme za gorivo, sisteme za upravljanje, sisteme za cirkulaciju vazduha, automatizovane menjače, sisteme za proizvodnju električne energije, komande mikro mreže, baterije, elektrolizere i proizvode sa gorivnim ćelijama.

Majstorski potez sa obnovom se isplati rudarima

kopča za kaiš sa tekstom "Cummins-ova 300-ta nadogradnja QSK60 MCRS"

Majstorski potez Cummins-ovih inženjera u Australiji i SAD rezultirao je velikim smanjenjem troškova i ekološkim prednostima za rudarske kompanije koje biraju obnovu svojih motora QSK60 u okviru specijalnog programa nadogradnje.

Inženjeri su se fokusirali na mogućnosti obnove rane generacije QSK60 i kako bi mogao da se nadogradi na najnoviju dizel tehnologiju pri remontu, bez većih promena u osnovnom dizajnu 60-litarskog V16 - podvigom koji je promakao drugim proizvođačima motora.

Ključna tehnološka nadogradnja je ubrizgavanje goriva, jer je raniji sistem za ubrizgavanje (HPI) zamenjen modularnim common rail sistemom pod visokim pritiskom (MCRS) koji se koristi u svim Cummins-ovim motorima velikih konjskih snaga najnovije generacije.

300-ti unapređeni motor, snage 2700 KS, nedavno je sišao sa proizvodne trake u Cummins-ovom glavnom centru za remont u Brizbejnu, što predstavlje još jedan uspešan korak u evoluciji QSK60 zbog čega on predstavlja najpoznatiji dizel motor velike konjske snage na globalnom nivou za mobilnu rudarsku opremu.

"Smanjena potrošnja goriva i duži životni vek do remonta su ključni za niže ukupne troškove vlasništva i oni su bili početni ciljevi inženjeringa programa nadogradnje QSK60", kaže Greg Fild, menadžer razvoja rudarstva za Cummins Aziju Pacifik.

"Inovacija je u srži duge istorije kompanije Cummins i sigurno je igrala svoju ulogu u opcijama obnove QSK60 koje možemo ponuditi našim kupcima u rudarstvu."

Zaključak je impresivan: emisije dizel čestica su smanjene za 63% zahvaljujući tehnologiji sagorevanja u cilindru bez sistema za prečišćavanje izduvnih gasova. Takođe postoji prednost u održavanju zbog manjeg sakupljanja čađi u ulju.

Konzistentno javljaju sa terena da su ostvarene uštede goriva do 5% i značajno smanjenje emisije gasova staklene bašte, dok je životni vek do remonta produžen 10%, što predstavlja potrošnju od preko 4.0 miliona litara pre potrebnog remonta.

Pored nadogradnje sistema goriva na MCRS, QSK60 sa jednostepenim turbo punjenjem takođe sadrži i druge Cummins-ove inovacije u tehnologiji sagorevanja koje su projektovane za usaglašenost sa Tier 4 Final i Stage V, najstrožijim standardima za emisije van autoputa na svetu.

Paket za nadogradnju se može primeniti na dve varijante QSK60 - jednu sa jednostepenim turbo punjenjem (poznatom pod nazivom "Prednost") snage od 1785 do 2700 ks i drugu sa dvostepenim turbo punjačem snage 2700, 2850 ili 3000 ks.

300. nadograđeni QSK60 je poslat u rudnik uglja Boggabri u basenu NSWGannedah radi ugradnje u kiper Komatsu 930E. Motor je dokazao svoju vrednost i rudarenju uglja i rude gvožđa u Australiji.

žuti motor QSK60

Oznake
Poslovna zgrada kompanije Cummins

Cummins Inc.

Cummins, globalni lider u tehnologiji napajanja, je korporacija komplementarnih poslovnih segmenata koji dizajniraju, proizvode, distribuiraju i servisiraju širok portfelj energetskih rešenja. Proizvodi kompanije se kreću od unutrašnjeg sagorevanja, električnih i hibridnih rešenja za integrisano napajanje i komponenti koje uključujući filtraciju, prečišćavanje izduvnih gasova, turbopunjače, sisteme za gorivo, sisteme za upravljanje, sisteme za cirkulaciju vazduha, automatizovane menjače, sisteme za proizvodnju električne energije, komande mikro mreže, baterije, elektrolizere i proizvode sa gorivnim ćelijama.

Uragan Seli ne može ništa paru na Floridi i njihovim kućnom generatoru za rezervno napajanje

Porodica sa psom stoji pored Cummins-ovog rezervnog kućnog generatora

Tri meseca. To je malo vremena koje su Macy i Sherry Samers imale od ugradnje svog novog Cummins QuietConnect™ kućnog generatora za rezervni izvor električne energije i svog prvog velikog testa: dolaska uragana Sali.

Uragan kategorije 2 je stajao iznad oblasti Pensacola na Floridi skoro 12 sati u septembru 2020. godine, donoseći vetrove brzine 110 milja na sat, obilnu kišu i velike nestanke struje. Iako su mnogi od njihovih komšija brinuli da će im dom poplaviti tokom oluje, Samersi su bili bezbedni, znajući da će im njihov Cummins generator pomoći da se provuku.

"Bio sam veoma zabrinut da voda može da uđe ako se previše približi kući", rekao je Mejsi. "Bez struje, nismo mogli da pokrenemo pumpe, nismo mogli da ispraznimo vodu iz našeg bazena. To je bio veliki strah za mene."

Novi Cummins generator je prošao važan period, napajajući njihov dom i tri pumpe za vodu tokom oluje radeći skoro 90 sati sa jednim pauzom za zamenu ulja pre nego što je ponovo došla struja.

Njegov rad nije bio iznenađenje za Macy-ja, bivšeg inženjera Lockheed Martin-a. Nakon trajnog useljenja u dom 2019. godine, koristio je svoj istraživački duh da pronađe najbolji način da napaja svoj dom tokom oluje. Nakon 18 meseci, odlučio se za Cummins QuietConnect kućni rezervni generator zbog reputacije brenda, kvaliteta i podrške.

"Brend je bio zaista važan za nas. Želeli smo da imamo dobar sistem podrške velike kompanije za koje smo znali da će biti tu ako nam zatreba. Ispostavilo se da je Cummins bio pravi izbor za nas", rekao je Mejsi.

"Sigurno bih radije preporučio Cummins nego brendove za koje je većina ljudi cula. Cummins je bolje rešenje za nekoga ko želi tu pouzdanost."

Za ugradnju rezervnog napajanja za vanredne sutuacije Samersi su angažovali svog lokalnog Cummins prodavca blizu Fort Walton Beach-a, koji takođe servisira i održava generator za njih.

Raul Perez koji nadgleda ugradnje generatora za rezervni izvor električne energije u vanrednim situacijama je rekao: "Pokušavamo da ostvarimo partnerstvo sa proizvodom za koji znamo da će biti pouzdan, pogodan za servisiranje i ugradnju i da nam je prijatno da stojimo iza njega. To mnogo znači. Volimo da sarađujemo sa Cummins-om, jer kada pozovemo i kada nam je potrebna podrška, oni su uvek tu."

Prema Sherry, generator QuietConnect opravdava svoj naziv. "Neverovatno je da kada čujemo da se uključi, uvek kažemo: 'Oh, to je generator. Mora da je nestala struja." Samo nastavimo sa radom štagod da radimo", rekla je ona.

Nakon uragana, Samersi imaju potpuno poverenje u svoj Cummins generator. Šeri kaže da više ne brine da li će se pokvariti hrana, da li će kuća ostati hladna i da li će raditi pumpe za bazen.

Macy dodaje: "Ako dođe do uragana, moj duševni mir se zaista zasniva na ovim sistemima koje smo postavili da zaštitimo svoj dom. Sada će imati konstantnu energiju, koju omogućuje generator."

Pronađite savršen generator za svoj dom korišćenjem kalkulatora veličine Cummins generatora.


Da biste čuli kako Samersi pričaju svoju priču, pogledajte njihov video ispod.
https://www.youtube.com/watch?v=Lv9jxX7PFGU

Poslovna zgrada kompanije Cummins

Cummins Inc.

Cummins, globalni lider u tehnologiji napajanja, je korporacija komplementarnih poslovnih segmenata koji dizajniraju, proizvode, distribuiraju i servisiraju širok portfelj energetskih rešenja. Proizvodi kompanije se kreću od unutrašnjeg sagorevanja, električnih i hibridnih rešenja za integrisano napajanje i komponenti koje uključujući filtraciju, prečišćavanje izduvnih gasova, turbopunjače, sisteme za gorivo, sisteme za upravljanje, sisteme za cirkulaciju vazduha, automatizovane menjače, sisteme za proizvodnju električne energije, komande mikro mreže, baterije, elektrolizere i proizvode sa gorivnim ćelijama.

Preusmerenje na
cummins.com

Informacija koju tražite je na
cummins.com

Trenutno pokrećemo tu stranicu za vas.

Hvala vam.