Kompanija Cummins Turbo Tehnologije priprema predstavljanje 8. generacije turbo punjača sa promenljivom geometrijom serije Holset 400

HE400VGT 8. generacije

Kako propisi o emisijama postaju strožiji, Cummins Turbo Tehnologije (CTT) posvećene su pomaganju kupcima u smanjenju emisija i unapređenju ekonomičnosti goriva kroz inovativne nove tehnologije upravljanja vazduhom.

Izgrađeni na 70 godina inovacija i pouzdanosti, CTT i Holset su predstavili širok spektar vodećih tehnologija u industriji za upravljanje vazduhom. 2021, CTT je lansirao 7. generaciju 400 serije turbo punjača sa promenljivom geometrijom (VGT) kako bi pomogao proizvođačima motora da ispune buduće standarde emisije i ponude najbolju ekonomičnost goriva u klasi. U kompaniji Cummins, inovacija se ne zaustavlja dok nastavljamo da napredovanjem naših trenutnih tehnologija, istovremeno razvijajući nove. Imajući u vidu ovu filozofiju, CTT se sada priprema da predstavi 8. generaciju HE400VGT. It is specifically engineered to have top of class performance, reliability and durability for the 10-15L heavy-duty truck market.

CTT je napravio značajna poboljšanja u performansama turbopunjača svojom najnovijom generacijom proizvoda. Turbopunjač 8. generacije imaće 5 procenata poboljšanu efikasnost u odnosu na prethodni turbo punjač iz 7. generacije.

Pored ponude poboljšane efikasnosti turbopunjača, koja pomaže kupcima u smanjenju veličine motora, HE400VGT će imati bolji prolazni odziv, poboljšanu robusnost curenja bočnog ulja kompresora i dvostruko snabdevanje ključnim komponentama za fleksibilnost lanca snabdevanja.

Ključni akti Holset HE400VGT uključuju novi sistem ležaja i skoro nulta odobrenja za poboljšanje performansi i prolaznog odziva. Ova poboljšanja se postižu žešćim klirinšima na fazi kompresora, nižim radijalnim pokretima na fazi turbine, poboljšanom površinskom završnom završnom i novim aero dizajnom.

Scheduled to be launched in 2024, this turbocharger incorporates a next generation smart electric actuator and speed sensor with the latest chipset to enhance performance and durability. Strategija dvostrukog pogona pomaže ublaživanje svih nepredviđivih nedostataka elektronike koji su nedavno mučili industriju.

Pored poboljšanja performansi, turbo punjač najnovije generacije ponudiće najbolje performanse u klasi za teške kamione za drumsku upotrebu, zajedno sa poboljšanom ekonomičnosti goriva na ključnim tačkama rada vozila.

"CTT je ugradio uzbudljive nove tehnologije u naš najnoviji HE400VGT kako bi pomogao kupcima motora da ispune stroge zahteve emisije i smanje ukupne troškove vlasništva", rekao je Franklin, direktor - Upravljanje proizvodima & marketing. Dok kupci uspostavljaju svoje strategije za predstojeće propise o emisiji štetnih gasova, CTT nastavlja da se gradi na uspehu prethodnih lansiranja turbopunjača kako bi isporučili inovativne proizvode koji ispunjavaju izazove potreba naših kupaca za razvojem motora bez ugrožavanja performansi.

Želite da saznate više o proizvodima CTT-a i tehničkim inovacijama? Prijavite se za naš kvartalni newsletter danas.

Poslovna zgrada kompanije Cummins

Cummins Inc.

Cummins, globalni lider u tehnologiji napajanja, je korporacija komplementarnih poslovnih segmenata koji dizajniraju, proizvode, distribuiraju i servisiraju širok portfelj energetskih rešenja. Proizvodi kompanije se kreću od unutrašnjeg sagorevanja, električnih i hibridnih rešenja za integrisano napajanje i komponenti koje uključujući filtraciju, prečišćavanje izduvnih gasova, turbopunjače, sisteme za gorivo, sisteme za upravljanje, sisteme za cirkulaciju vazduha, automatizovane menjače, sisteme za proizvodnju električne energije, komande mikro mreže, baterije, elektrolizere i proizvode sa gorivnim ćelijama.

Izbliza pogledajte mere održivosti fabrike motora Columbus

Reciklira

Tokom godina, fabrika motora Columbus (CEP) je postala dom proizvodnje, istraživanja i razvoja više proizvoda Kompanije Cummins Inc. Od baterijskih paketa i električnih pogonskih komponenti do teške mašinske mašinerije glave i blokova za motor X15, postrojenje sve radi. Dom mu je Centar za laku tehnologiju (LDTC) za istraživanje i razvoj lakih, srednjih i teških motora, Cummins Inc Turbo Technologies i Istorijskog centra za obnovu (HRC).

Sa toliko različitih toka proizvodnje, kada je reč o održivosti, fabrika motora Columbus tezi kontinuiranom poboljšanju. Dave Wehrkamp, bivši lider postrojenja za zdravlje, bezbednost i životnu sredinu (HSE), kaže da postrojenje uvek traži načine za poboljšanje svojih napora u održivosti postavljajući pitanja poput: "Koje stavke u postrojenju su vrhunski korisnici energije?" ili "Kako možemo da smanjimo uticaj mašina dok održavamo efikasnost?"

Iskorišćavanje partnerstva u zajednici radi održivosti

Jedan od načina na koji se postrojenje fokusiralo na svoj uticaj na životnu sredinu je partnerstvo sa Odeljenjem za zaštitu životne sredine Indijane (SAD). Cilj programa je zaštita ljudskog zdravlja i životne sredine, uz primenu federalnih i državnih propisa. Postrojenje motora Columbus deo je PROGRAMA PARTNERA za prevenciju zagađenja i očuvanje životne sredine.

Program Partneri za prečišćavanje zagađenja je forum na kojem kompanije iz Indijane, neprofitne kompanije i vladine agencije rade zajedno na uspostavljanju politika prevencije zagađenja. Kroz program postrojenje uči vredne strategije održivosti i smanjenja zagađenja, deli uvide i ostaje informisana o najnovijim tehnologijama za smanjenje zagađenja. Kao deo programa prevencije zagađenja, fabrika motora Columbus:

• Pomaže zaposlenima da razumeju svoju ulogu u postizanju ciljeva prevencije zagađenja
• Uključuje planiranje prevencije zagađenja prilikom stvaranja novih proizvoda ili usluga
• Stvara program za prečišćavanje izduvnih gasova za promociju i podršku naporima za prevenciju zagađenja
• Čini resurse za smanjenje otpada i prevenciju zagađenja dostupnim članovima zajednice

Fabrika motora Columbus takođe je jedno od 51 preduzeća u ESA programu za upravljanje životnom sredinom. Ovaj program je prepoznao preduzeća iz Indijane koja prevazilazi trenutne ekološke propise. Preduzeća koja se kvalifikuju za program su ona koja dosledno traže načine za smanjenje otpada, poboljšanje efikasnosti i smanjenje njihovog uticaja na životnu sredinu.

Marširanje ka održivoj budućnosti sa Planetom 2050

Fabrika motora Columbus pokrenula je niz napora na održivosti za dopunu ovih spoljnih programa, kao i ključne ciljeve uključene u Cummins-ovu strategiju Planete 2050. Planeta 2050 je dugoročna strategija usmerena na odgovor na klimatske promene i emisije vazduha, koristeći prirodne resurse na održiv način i formirajući partnerstva kako bi se osiguralo da Cummins ostavlja skoro nulti ekološki uticaj u svojim zajednicama.

Wehrkamp kaže da je jedan od načina kako fabrika motora Columbus smanjuje svoj uticaj na životnu sredinu projektima "just-it", uključujući smanjenje pritiska vazduha u radnji sa 105psi na 96psi do ugradnje LED svetala sa kretanjem i senzorima za smanjenje potrošnje energije. Ove male promene mogu da imaju veliki uticaj tokom vremena.

Postrojenje se takođe fokusira na tri R upravljanja otpadom: smanjenje, ponovno korišćenje i reciklažu. Prema Rečima Wehrkamp-a, najvažnije "R" za održivu proizvodnju je smanjenje. Tone otpada se nakupaju iz ambalaže predstojećih delova. Wehrkamp kaže da postrojenje uvek traži načine za smanjenje pakovanja uz održavanje bezbednosti delova u proizvodnji. Plan ponovo koristi drvo iz svoje ambalaže brušeći ga u kaludu za ulendiranje ili sagorevanje u gorivo.

Za više informacija o tome kako se Cummins partneri za napredak u vezi sa klimatskim promenama izaberite ovde. Saznajte više o planeti 2050 i o tome kako Cummins radi na svojim dugoročnim ekološkim ciljevima.
 

Prednosti dizel motora

Za svet koji je uvek uključen

Napredni dizel motori su neke od najefikasnijih opcija za gorivo i energiju na tržištu, ali to su samo početak svojih prednosti. Neke od njihovih prednosti su prihvaćene. Sto godina ljudi pale dizel motor da bi započeli svoj radni dan. Ali uticaj te ekonomije na životnu sredinu je sada pod sve većim propisima. Inovativni sistemi za prečišćavanje izduvnih gasova i vrhunski inženjering omogućavaju vlasnicima da rade sa neto nultom emisijom i dopunskim operacijama sa mešavinama biodizela. To se bavi glavnim nepodnošljenjem dizel motora - uticajem na životnu sredinu i omogućava da ovo gorivo bude deo pogona za budućnost.

Hajde da pregledamo četiri prednosti savremenih dizel motora na visokom nivou.

Prednost 1: Ekonomičnost dizel goriva

Dizel vozila mogu da putuju 20% do 35% dalje na jednom galona goriva od benzinskog vozila slične veličine. Poređenje ekonomičnosti dizel goriva sa biodizelom takođe otkriva da dizel sa niskim nivoom sumpora može biti vrhunska opcija. Na primer, biodizel B100 je oko 7% manje efikasan od dizela, prema podacima Američkog ministarstva za obradu podataka Centra za obradu električnih alternativnih goriva. Međutim, B20 biodizel je otprilike ekvivalent regularnom dizelu u svom potencijalu za efikasnost goriva.

Koja je efikasnost goriva dizel motora? One limited comparison of passenger vehicles by The Motley Fool showed diesel is 29% more efficient on the highway and 24% more efficient in the city. Za komercijalna vozila, dizel je najbolja opcija dostupna u oblastima bez prirodnog gasa ili infrastrukture za vodonik, a čak i u tim područjima, dizel i dalje može biti poželjn.

Advantage 2: Diesel Engines Require Less Maintenance

Ako ne primećujete "da li dizel motori imaju više problema", odgovor je da imaju manje. U dizel motoru ima manje ukupnih delova od benzinskog motora, što znači da je manje komponenti za prekidanje ili popravku potrebno. Kao jedan od primera, dizel motori nemaju svećice. To ostavlja manje prostora za električne kvarove i smanjuje potrebu za održavanjem i održavanjem od strane vlasnika. Proizvodi se manje otpada i postiže se ušteda troškova!

Koji je glavni problem kod dizel motora? Po mnogim računima, pregrevanje. Dizel motori su moćni i teško se koriste u svim ekološkim uslovima. Ali uz samo malo redovnog održavanja, napredni dizel motori Cummins Inc. su pred bilo kojim izazovom.

Advantage 3: Diesel Powers High Torque

Koje su prednosti performansi dizel motora? Dizel motori pružaju bolje ubrzanje, šlemove i potencijal za prevoz od svojih benzinskih kolega. To je zato što se u okviru dizel motora klip podiže do vrha cilindra, dok kod benzinskog motora kratko stane. Dizel motori kompresijuju više vazduha, isporučujejući više snage za rad. Karakteristike poput turbopunjača omogućavaju dodatnom vazduhu da uđe u dizel motor tako da može da isporuči i konjske snage. Cummins je fokusiran na turbopunjače za dizel motore srednjih i teških opterećenja kako bi poboljšao efikasnost i postigao uštedu troškova.

Advantage 4: Diesel Engines Have a Long Lifespan

Dizel motori su napravljeni čvrsto za rad na visokoj kompresiji i napornom radu. To znači da i oni traju dugo. U kompaniji Cummins, posvećeni smo tome da naši motori traju sa manje uspravnog prostora koji zahtevaju vlasnici. Pojednostavljeni sistemi za prečišćavanje izduvnih gasova, duži intervali ispuštanja ulja i filteri bez održavanja samo su neke od karakteristika naše linije dizel motora. Ove inovacije znače bolje finansijske aktivnosti u toku rada, uz opsežno poslovanje selidnih paketa i ljudi sa mesta gde su na putu.

Cummins isporučuje moćan, pouzdan i odgovoran dizel

Da li je dizel bolji za ekonomičnost? Iz mnogih perspektiva, da. Dizel je poznata i konzilijumna tehnologija na farmama, gradilštima, putevima i železnici širom sveta. Pošto svi ovi ekonomski sektori i drugi preduzimaju mere kako bi se zadovoljili propisi o emisiji štetnih gasova, dizel ne mora da napušta jednačinu. Cummins sistemi za prečišćavanje izduvnih gasova mogu da pretvaraju emisije dizel goriva u azot i vodenu paru, omogućavajući dizelu da održava svoj životni vek napajanja bez brige zbog uticaja na životnu sredinu i usklađenosti.

1919, Clessie Lyle Cummins je osnovao Cummins da bi pružio svoju viziju poboljšanog dizel motora. Od tada nikada nismo prestali da pomeramo granice mogućnosti, od inovacija čistog dizel do alternativnih goriva poput prirodnog gasa i vodonika.

Prednosti dizel motora su mnoge, a Cummins želi da vam pomogne da ih maksimalno iskoristite. Saznajte više o primeni naših motora u industriji ili pronađite lokaciju prodavca u vašoj blizini za servis ili podršku.
 

Česta pitanja o dizel motorima

Tegljač poluprikolice na drumu u zalazak sunca

Tema naprednih dizel motora može brzo postati izuzetno tehnička i jednostavno pitanje pretvoriti u duboku analizu. Naš tim u Cumminsu želi da ovo i okolne teme učine mogućim digitalizacionim, zbog čega smo sastavili ovu stranicu uobičajenih pitanja na koja smo naleteli na napredne dizel motore.

Koji je životni vek dizel motora?

Dizel motori su robusne mašine koje imaju duži vek trajanja nego što biste očekivali. The lifespan of an average diesel engine is anywhere from 400,000 miles to 1,000,000 miles, while the average lifespan of a gas engine is around 200,000 miles. Zašto? Dizel motori su dizajnirani drugačije od benzinskih motora, što znači da imaju više prostora u motoru za slobodno pomeranje ulja. To omogućava komponentama motora da rade duže na optimalnim nivoima. Drugi ključni faktori trajnosti dizel motora su njihov ukupni dizajn i njihova primena se koristi u poređenju sa drugim motorima.

Kako dijagnostikovati probleme dizel motora?

Problemi sa dizel motorima mogu značajno uticati na dugotrajnost. Postoje česte komplikacije dizel motora na koje možete naleteti tokom redovnog rada. Najpoznatija metoda dijagnostike problema motora je da kontaktirate proizvođača motora kako biste dobili uvid u rešenja. Osim toga, evo nekoliko čestih problema sa dizel motorima.

  • Crni dim: Uobičajena karakteristika starih motora lokomotiva, crni dim je jasan znak ozbiljnih problema sa vašim dizel motorom. Postoji nekoliko uzroka za crni dim, poput neispravne pumpe ubrizgivača, lošeg EGR ventila ili nečega tako jednostavnog kao što su niske radne temperature. Čišćenje sistema za vazduh je odličan prvi korak u borbi sa ovim, ali na kraju bi trebalo da se konsultujete sa specijalistom.
  • Tvrdo pokretanje: Hladniji uslovi često mogu dovesti do tvrdog startovanja dizel motora. Vreme je samo katalizator koji vodi ka problemu teškog pokretanja motora. Težak start ili nikakvo pokretanje može biti uzrokovano neispravnim grejanjem, defektivnom baterijom ili problemom sa sistemom za gorivo, da napomenemo nekoliko.
  • Zagađeno gorivo: Zbog svoje veće viskoznosti, dizel gorivo ima veće šanse da se zagadi. Voda, čađi i drugi otpadi su česta zagađivača goriva. Punjenje gorivom je jednostavno rešenje, ali ako ne možete da uhvatite ovaj problem dovoljno rano, morate da dovedete motor kod profesionalca da biste ga otklonili.

Ovi problemi i rešenja dizel motora su teški za sopstveno upravljanje. Svaki put kada možete identifikovati ozbiljan problem sa motorom, savetuje se da ga odnesete kod specijaliste ili kontaktirate proizvođača. Motori se mogu popraviti, ali samo profesionalci ispravno. Za profesionalca kome veruje industrija, razmislite o tome da sve probleme sa dizel motorom preneste u Cummins. Naši motori i servis su najbolji u klasi.

Koliko često bi trebalo servis biti servisiran dizel motor?

U zavisnosti od performansi motora, koliko često treba servisirati variraće. Sigurna praksa bi bila servis dizel motora svakih šest meseci. U najmanju ruku, treba ga pogledati jednom godišnje kako bi se uverili da je sve u redu po radnom redu. Ovo nije konkretno pravilo, jer će vrsta dizel motora i za šta se koristi značajno uticati na to koliko često će morati da bude servisiran. Cummins priručnik za servis je odličan resurs koji pruža raspored održavanja na osnovu vrste proizvoda.

Još jedan ključni aspekt servisiranja dizel motora je varijacija. Na primer, kamion sa dugim transportom koji radi nekoliko stotina milja dnevno imaće drugačiju potrebu za servisiranjem/održavanjem od ličnih automobila sa dizel motorom koji bi trebalo da bude servisiran samo jednom u svakih šest meseci.

Još jedan primer ove varijacije bio bi za kamione za rudarstvo. Oni prevoze opterećenja amazona, gotovo ceo dan, nedeljama i meseci u vrlo prljavim okruženjima, tako da bi njihove potrebe za održavanjem/servisom ponovo bile veoma različite od kamiona za duge vuče ili svakodnevnog komercijalnog automobila.

Ko čini najviše dizel motora na svetu?

Možemo vam dati nagoveštaj, sada čitate jedan od njihovih objava. Naš vrlo talentovani tim u kompaniji Cummins jedan je od vodećih svetskih proizvođača dizel motora. 2018, Cummins je isporučio najviše dizel motora klase 8. There were 309,701 diesel engines used in Class 8 trucks that year, and Cummins was responsible for 38.3% of them. 

Koje vrste dizel motora?

Tipovi dizel motora najčešće su označeni po veličini. Postoje tri vrste: mali, srednji i veliki dizel motori.

  • Mali: Mali dizel motori klasifikovani su kao izlazni sa najviše 288 konjskih snaga. To su takođe ili motori direktnog ubrizgavanja, linijski, četvorocilindrični ili šestocilindrični. Zbog relativne veličine i snage, najčešće se mogu naći u manjim kamionima ili automobilima. Od tri vrste, ovo je najčešći dizel motor proizveden.
  • Srednje: Srednji dizel motori su korak u korak sa malim. They can produce up to 1,000 horsepower. Neki V-8 i V-12 motori pripadaju ovoj grupi. Ovaj tip motora se često koristi kod teških kamiona.
  • Velike: Na ovom nivou razgovaramo o ozbiljnim pogonima. Veliki dizel motori se koriste za pogon vozova, brodova i drugih velikih vozila ili opreme. They operate at an excess of 1,000 horsepower. 

Da li su savremeni dizel motori čisti?

Iako je poznato da dizel motori zagađuju emitujući isparenja i čađ tokom upotrebe, čistiji su nego što mislite. Pozitivan by-proizvod propisa Agencije za zaštitu životne sredine (EPA) je da su dizel motori čistiji nego što su ikada bili. Zbog zdravijih i efikasnijih motora koji se proizvode, oni bi mogli da traju 30 godina ili više. While no internal combustion engine (ICE) is operating 100% clean, the concept of clean diesel has been in the works at companies like Cummins for some time. Biodizel je samo jedan način na koji težimo stvaranju čistijih alternativa. Cummins, kao i svi drugi proizvođači motora, sertifikovani su samo motori koji ispunjavaju propisana goriva registrovana u EPA (ili drugoj lokalnoj regulatornoj agenciji).

Koje su nepodnošljivosti dizel motora?

Pre nego što do detalja izdvojite neke od nepovoljanh mogućnosti korišćenja dizel motora, smatramo da je važno prvo pojasniti neke od prednosti. Dve najsjajnije prednosti koje pružaju su da su dizel motori izdržljiviji i pouzdaniji od benzinskih motora. Ne zahtevaju svećice da bi se palilo gorivo. Dizel motori takođe imaju bolju ekonomičnost goriva od benzinskih motora. Sa tim u skladu sa tim, dizel motori se koriste u vozilima, mašinama i drugim projektima gde benzinski motori jednostavno ne bi mogli da obavljaju zadatke.

Veliki nepovoljan efekat na upotrebu dizel motora koje većina ljudi sa njima ima je njen uticaj na životnu sredinu. EPA komentariše da " emisije dizel motora doprinose proizvodnji ozona na zemlji koji oštećuje useve, drveće i druge vegetacije. Takođe se proizvodi kiselka, koja utiče na plodove, jezere i potoke i ulazi u ljudski lanac ishrane putem vode, proizvodnje, mesa i ribe." Zbog toga Cummins neprestano radi na novim inicijativama za stvaranje čistije budućnosti dizel motora.

Iako su dizel motori najpoželjnija opcija pod određenim okolnostima, i dalje postoje neke mane u pogledu korišćenja. Za jedan, dizel motori u proseku koštaju više goriva od benzinskih motora. Povrh toga, shvatamo kako bi ovi motori mogli da traju više od 30 godina. To znači da će ovi motori raditi duže i jače od svojih kolega, što će zatim rezultirati skupim uslugama kako bi ostali u dobrom radnom stanju.

Prednosti i mane goriva i dizela će se manje-više smanjiti na potrebe praktične upotrebe pojedinca ili organizacije. Za velike operacije, u većini slučajeva je potrebno imati velike dizel motore koji su vam na raspolaganju. U oba slučaja, rad sa proizvođačem kao što je Cummins osiguraće vam da dobijete najbolji motor za vaše potrebe.

Da li dizel motori rade na obnovljivi dizel?

Lakši način da odgovorite na ovo pitanje bio bi da ga postavite kao "može li dizel motori raditi na obnovljivi dizel?". U tom slučaju, da. Obnovljivi dizel je pogodan za upotrebu u dizel motorima. We announced compatibility with select renewable diesel fuels for our B6.7 and L9 engines. Ova vrsta goriva je odličan potez u pravom smeru za borbu protiv nepodnošljivosti povezanih sa upotrebom dizela.

Cummins: Dovođenje dizela na nove ognjište

Uvek tražimo načine da maksimalno iskoristimo proizvode. Znamo da postoji mnogo opcija za dizel motore, ali nijednom drugom proizvođaču se ne veruje više od našeg tima u Cumminsu.

Kontaktirajte nas danas da biste pronašli sve što možemo da vam pružimo.

Poslovna zgrada kompanije Cummins

Cummins Inc.

Cummins, globalni lider u tehnologiji napajanja, je korporacija komplementarnih poslovnih segmenata koji dizajniraju, proizvode, distribuiraju i servisiraju širok portfelj energetskih rešenja. Proizvodi kompanije se kreću od unutrašnjeg sagorevanja, električnih i hibridnih rešenja za integrisano napajanje i komponenti koje uključujući filtraciju, prečišćavanje izduvnih gasova, turbopunjače, sisteme za gorivo, sisteme za upravljanje, sisteme za cirkulaciju vazduha, automatizovane menjače, sisteme za proizvodnju električne energije, komande mikro mreže, baterije, elektrolizere i proizvode sa gorivnim ćelijama.

Bezbednosna razmatranja u vezi sa motorima i vozilima na prirodni gas

Vozilo na prirodni gas

Prilikom prelaženja na motore na prirodni gas, postoji mnogo različitih aspekata koje treba uzeti u obzir. Bezbednost je apsolutni prioritet proizvođača motora i vozila, kompanija za distribuciju i transport i krajnjih korisnika.

Motori na prirodni gas su bezbedna tehnologija

Motori na prirodni gas i dizel motori imaju relativno sličnu arhitekturu. Decenije znanja koje je Cummins Inc akumulirao dizajn motora sa unutrašnjim sagorevanjem pomaže inženjerisanju sigurnih i pouzdanih motora na prirodni gas. Zbog toga su mnoga uobičajena bezbednosna razmatranja dobro poznata i imaju dobro dokumentovana rešenja, kao što su izbegavanje događaja pred paljenja u cilindru.

U nekim pogledu, prirodni gas je sigurniji od tečnih goriva. Ako dođe do curenja u odeljku motora, prirodni gas se širi bržem brzinom dok tečna goriva mogu obložiti delove motora ili formirati kutke. Prokišnjavanje dizela ili benzina može dovesti do požara, dok prirodni gas ili već nema ili je prisutan u koncentracijama tako niske da nije provodnik do paljenja. Pored prirodnog gasa, postoje i druga alternativna uporedna goriva koja su porasla u popularnosti.

Vozila na prirodni gas održavaju bezbednost vozača

Vozila sa komprimovanim prirodnim gasom (CNG) skladište svoje gorivo u čvrstim cilindrima na gas pod visokim pritiskom. Visoki pritisci skladištenja omogućavaju skladištenje više goriva u istom cilindru, produžavajući opseg vozila. Ovi cilindri su presudni za bezbednost vozila i podložni su strogim standardima dizajna i bezbednosnim maržama. Compressed Natural Gas (CNG) cylinders are typically rated to store gas at up to 3,600 psi. Takođe su obavezni da sadrže ventile za smanjenje pritiska, koji oslobađaju neki gas kako bi se smanjio pritisak kada do njih dodju abnormalni uslovi. Druge kritične sigurnosne komponente uključuju regulator pritiska i isključeni ventil. Regulator pritiska nadgleda pritisak prirodnog gasa koji dostiže motor. Glavni isključeni ventil omogućava izolaciju sistema za gorivo od motora. Ove komponente su temeljno potvrđene i testirane kako bi se osigurala bezbednost vozila koja ih ugrade. Cummins je formirao novo zajedničko ulaganje pod nazivom Cummins čiste tehnologije goriva za obezbeđivanje rezervoara za skladištenje prirodnog gasa.

Prirodni gas je lakši od vazduha i može se raspasati u atmosferu. Da bi se izbegla ozbiljna oštećenja u rezervoarima, većina sistema za isporuku goriva dizajnirana je robusno u slučaju nesreća na vozilu. CNG rezervoari moraju da prođu testove izloženosti kiselinama i kapima u horizontalnim, vertikalnim i 45 stepeni. Takođe moraju da prođu test prodiranja koji zahteva da budu pogođeni puškom bez rezultiranja rupama rezervoara. Na kraju, svi CNG cilindri moraju biti testirani i sertifikovani za neprekidni opseg radne temperature od -40F do 185F.

Važno je da sistemi za gorivo na prirodni gas ne propuštaju curenje. Periodični pregledi i održavanje su neophodni za izbegavanje curenja. Bruto težina vozila (GVWR) određuje intervale održavanja rezervoara. If the number is greater than 10,000 lbs., inspection takes place at least every 12 months. Then, if GVWR is lesser or equal to 10,000 lbs., the inspection interval is three years (36 months) or every 36,000 miles. CNG cylinders have a limited useful life of 15 to 20 years and do not requalify for use beyond their useful life.

These are some of the many best practices listed in safety standards such as the National Fire Protection Association 52 standard. Proizvođači rezervoara takođe daju uputstva za sprečavanje oštećenja cilindara. Neka od ovih uputstva uključuju ne vuču ili hodanje po cilindrima i zaštitu ventila, fitinga i cevovoda prilikom transporta.

Top 5 Safety Design Elements for CNG Maintenance Facilities

CNG is mostly methane (CH4) with slight amounts of other hydrocarbons. Lakši je od vazduha, tako da će se u slučaju oslobađanja podići do plafona objekta za održavanje i brzo raspršiti, umesto nagiba na nivou ili blizu poda poput pare tečnog goriva. Ako se koncentracija od 5% - 15% po zapremini prirodnog gasa susreće sa izvorom paljenja, gas se može paliti, sa potencijalno ozbiljnim rezultatima. Međutim, prema rečima Ministarstva energetike SAD, zbog sposobnosti prirodnog gasa da brzo rastereti, ova koncentracija se retko vidi u praksi. U skladu sa tim, da bi se sprečili potencijalni bezbednosni riziki, objekti koji servisna vozila na prirodni gas zahtevaju specifične bezbednosne mere.

1. Ventilacija mora obezbediti dovoljan protok vazduha da bi se smanjila koncentracija bilo kog oslobađanog gasa i istovremeno evakuišite gas iz strukture.
2. Putevi migracija moraju se kontrolisati da bi se sprečio ulazak bilo kog oslobođenog gasa u nezaštićene delove strukture.
3. Prostorno grejanje mora biti dizajnirano u skladu sa smernicama tako da otvoreni plamen ili vruće površine ne obezbeđuju izvor paljenja.
4. Električno oženjenje i oprema moraju se instalirati na takav način da ne pružaju paljenje zbog varnice. Sama oprema može biti dizajnirana da bude "dokaz eksplozije".
5. Sistemi za otkrivanje i kontrolu metana i alarmi moraju pružiti odbranu od opasnih koncentracija prirodnog gasa upozoravanjem osoblja u zgradi i onemogućavanjem potencijalnih električnih izvora paljenja.

Koordinatori lokalnih čistih gradova odlični su resurs za vozne parkove i menadžere održavanja objekata sa pitanjima o bezbednosnim merama ili kome je potrebna pomoć u pristupu svojim objektima. Posetite cleancities.energy.gov da pronađete lokalnog koordinatora za čiste gradove.

Na kraju, korišćenje prirodnog gasa u transportnoj industriji može biti sigurno gorivo. Ovo je dodatak mnogim prednostima korišćenja motora na prirodni gas. Zbog toga su vozila na prirodni gas čista, bezbedna i pouzdana zahvaljujući korišćenju najboljih praksi i ugradnje pametnih bezbednosnih karakteristika.

Nikada ne propuštaj najnovije i ostanite u prednosti. Prijavite se ovde da biste primali najnovije vesti o tehnologijama, proizvodima, vestima iz industrije i još mnogo toga.

Puneet Singh Jhawar

Puneet Singh Jhawar

Puneet Singh Jhawar je generalni direktor globalnog poslovanja na prirodni gas za Cummins Inc. U ovoj ulozi odgovoran je za viziju proizvoda, finansijsko upravljanje i ukupne performanse poslovanja na prirodni gas. Tokom svoje 14-godišnje karijere u kompaniji Cummins, Jhawar je gajio uspešne odnose sa brojnim najvećim Kupcima kompanije Cummins. Jhawar ima veliko globalno iskustvo, sa ulogama zasnovanim na Bliskom istoku, Indiji, Evropi i SAD-u.

Preusmerenje na
cummins.com

Informacija koju tražite je na
cummins.com

Trenutno pokrećemo tu stranicu za vas.

Hvala vam.