Kompanija Cummins Turbo Tehnologije priprema predstavljanje 8. generacije turbo punjača sa promenljivom geometrijom serije Holset 400

HE400VGT 8. generacije

Kako propisi o emisijama postaju strožiji, Cummins Turbo Tehnologije (CTT) posvećene su pomaganju kupcima u smanjenju emisija i unapređenju ekonomičnosti goriva kroz inovativne nove tehnologije upravljanja vazduhom.

Izgrađeni na 70 godina inovacija i pouzdanosti, CTT i Holset su predstavili širok spektar vodećih tehnologija u industriji za upravljanje vazduhom. 2021, CTT je lansirao 7. generaciju 400 serije turbo punjača sa promenljivom geometrijom (VGT) kako bi pomogao proizvođačima motora da ispune buduće standarde emisije i ponude najbolju ekonomičnost goriva u klasi. U kompaniji Cummins, inovacija se ne zaustavlja dok nastavljamo da napredovanjem naših trenutnih tehnologija, istovremeno razvijajući nove. Imajući u vidu ovu filozofiju, CTT se sada priprema da predstavi 8. generaciju HE400VGT. It is specifically engineered to have top of class performance, reliability and durability for the 10-15L heavy-duty truck market.

CTT je napravio značajna poboljšanja u performansama turbopunjača svojom najnovijom generacijom proizvoda. Turbopunjač 8. generacije imaće 5 procenata poboljšanu efikasnost u odnosu na prethodni turbo punjač iz 7. generacije.

Pored ponude poboljšane efikasnosti turbopunjača, koja pomaže kupcima u smanjenju veličine motora, HE400VGT će imati bolji prolazni odziv, poboljšanu robusnost curenja bočnog ulja kompresora i dvostruko snabdevanje ključnim komponentama za fleksibilnost lanca snabdevanja.

Ključni akti Holset HE400VGT uključuju novi sistem ležaja i skoro nulta odobrenja za poboljšanje performansi i prolaznog odziva. Ova poboljšanja se postižu žešćim klirinšima na fazi kompresora, nižim radijalnim pokretima na fazi turbine, poboljšanom površinskom završnom završnom i novim aero dizajnom.

Scheduled to be launched in 2024, this turbocharger incorporates a next generation smart electric actuator and speed sensor with the latest chipset to enhance performance and durability. Strategija dvostrukog pogona pomaže ublaživanje svih nepredviđivih nedostataka elektronike koji su nedavno mučili industriju.

Pored poboljšanja performansi, turbo punjač najnovije generacije ponudiće najbolje performanse u klasi za teške kamione za drumsku upotrebu, zajedno sa poboljšanom ekonomičnosti goriva na ključnim tačkama rada vozila.

"CTT je ugradio uzbudljive nove tehnologije u naš najnoviji HE400VGT kako bi pomogao kupcima motora da ispune stroge zahteve emisije i smanje ukupne troškove vlasništva", rekao je Franklin, direktor - Upravljanje proizvodima & marketing. Dok kupci uspostavljaju svoje strategije za predstojeće propise o emisiji štetnih gasova, CTT nastavlja da se gradi na uspehu prethodnih lansiranja turbopunjača kako bi isporučili inovativne proizvode koji ispunjavaju izazove potreba naših kupaca za razvojem motora bez ugrožavanja performansi.

Želite da saznate više o proizvodima CTT-a i tehničkim inovacijama? Prijavite se za naš kvartalni newsletter danas.

Poslovna zgrada kompanije Cummins

Cummins Inc.

Cummins, globalni lider u tehnologiji napajanja, je korporacija komplementarnih poslovnih segmenata koji dizajniraju, proizvode, distribuiraju i servisiraju širok portfelj energetskih rešenja. Proizvodi kompanije se kreću od unutrašnjeg sagorevanja, električnih i hibridnih rešenja za integrisano napajanje i komponenti koje uključujući filtraciju, prečišćavanje izduvnih gasova, turbopunjače, sisteme za gorivo, sisteme za upravljanje, sisteme za cirkulaciju vazduha, automatizovane menjače, sisteme za proizvodnju električne energije, komande mikro mreže, baterije, elektrolizere i proizvode sa gorivnim ćelijama.

Majstorski potez sa obnovom se isplati rudarima

kopča za kaiš sa tekstom "Cummins-ova 300-ta nadogradnja QSK60 MCRS"

Majstorski potez Cummins-ovih inženjera u Australiji i SAD rezultirao je velikim smanjenjem troškova i ekološkim prednostima za rudarske kompanije koje biraju obnovu svojih motora QSK60 u okviru specijalnog programa nadogradnje.

Inženjeri su se fokusirali na mogućnosti obnove rane generacije QSK60 i kako bi mogao da se nadogradi na najnoviju dizel tehnologiju pri remontu, bez većih promena u osnovnom dizajnu 60-litarskog V16 - podvigom koji je promakao drugim proizvođačima motora.

Ključna tehnološka nadogradnja je ubrizgavanje goriva, jer je raniji sistem za ubrizgavanje (HPI) zamenjen modularnim common rail sistemom pod visokim pritiskom (MCRS) koji se koristi u svim Cummins-ovim motorima velikih konjskih snaga najnovije generacije.

300-ti unapređeni motor, snage 2700 KS, nedavno je sišao sa proizvodne trake u Cummins-ovom glavnom centru za remont u Brizbejnu, što predstavlje još jedan uspešan korak u evoluciji QSK60 zbog čega on predstavlja najpoznatiji dizel motor velike konjske snage na globalnom nivou za mobilnu rudarsku opremu.

"Smanjena potrošnja goriva i duži životni vek do remonta su ključni za niže ukupne troškove vlasništva i oni su bili početni ciljevi inženjeringa programa nadogradnje QSK60", kaže Greg Fild, menadžer razvoja rudarstva za Cummins Aziju Pacifik.

"Inovacija je u srži duge istorije kompanije Cummins i sigurno je igrala svoju ulogu u opcijama obnove QSK60 koje možemo ponuditi našim kupcima u rudarstvu."

Zaključak je impresivan: emisije dizel čestica su smanjene za 63% zahvaljujući tehnologiji sagorevanja u cilindru bez sistema za prečišćavanje izduvnih gasova. Takođe postoji prednost u održavanju zbog manjeg sakupljanja čađi u ulju.

Konzistentno javljaju sa terena da su ostvarene uštede goriva do 5% i značajno smanjenje emisije gasova staklene bašte, dok je životni vek do remonta produžen 10%, što predstavlja potrošnju od preko 4.0 miliona litara pre potrebnog remonta.

Pored nadogradnje sistema goriva na MCRS, QSK60 sa jednostepenim turbo punjenjem takođe sadrži i druge Cummins-ove inovacije u tehnologiji sagorevanja koje su projektovane za usaglašenost sa Tier 4 Final i Stage V, najstrožijim standardima za emisije van autoputa na svetu.

Paket za nadogradnju se može primeniti na dve varijante QSK60 - jednu sa jednostepenim turbo punjenjem (poznatom pod nazivom "Prednost") snage od 1785 do 2700 ks i drugu sa dvostepenim turbo punjačem snage 2700, 2850 ili 3000 ks.

300. nadograđeni QSK60 je poslat u rudnik uglja Boggabri u basenu NSWGannedah radi ugradnje u kiper Komatsu 930E. Motor je dokazao svoju vrednost i rudarenju uglja i rude gvožđa u Australiji.

žuti motor QSK60

Oznake
Poslovna zgrada kompanije Cummins

Cummins Inc.

Cummins, globalni lider u tehnologiji napajanja, je korporacija komplementarnih poslovnih segmenata koji dizajniraju, proizvode, distribuiraju i servisiraju širok portfelj energetskih rešenja. Proizvodi kompanije se kreću od unutrašnjeg sagorevanja, električnih i hibridnih rešenja za integrisano napajanje i komponenti koje uključujući filtraciju, prečišćavanje izduvnih gasova, turbopunjače, sisteme za gorivo, sisteme za upravljanje, sisteme za cirkulaciju vazduha, automatizovane menjače, sisteme za proizvodnju električne energije, komande mikro mreže, baterije, elektrolizere i proizvode sa gorivnim ćelijama.

Budućnost komercijalnog transporta

""

Preokretom 20. veka, Teodor Ruzvelt je postao 26. predsednik SAD, a nekoliko godina kasnije Henri Ford je debitovao za Model T u Detroitu u Mičigenu. Samo malo vizionara u to vreme možda je zamišljalo budućnost sa složenim sistemom za autoput, prevozeći ljude i robu od jedne obale do druge za samo nekoliko dana. Ili trolejbusi i trambus postaju masivni gradski autobusi, koji saobraćaju stotine ljudi oko centra grada. Tek 1912. prva transnacionalna isporuka kamiona obavila je petočlana posada koja je putovala od Filadelfije do Petalume u Kaliforniji kako bi isporučila opterećenje maslinovog ulja za rekordno vreme od 91 dana.

Budućnost komercijalnog transporta

Od kako je sapun isporučen, kamionski prevoz je prerastao u životnu mrežu naše ekonomije, premeštajući esencijalnu robu, medicinske zalihe i druge predmete. Nastavilo je da se izmišlja kroz veliku depresiju, rast vazdušnog transporta i porast globalizacije. Kako je e-trgovina pogoršala, kamioni su ponovo izmišljali, postajući sastavni deo i našeg modernog života. Kroz ovo putovanje, drumski transport je dočekalo usvajanje takvih tehnologija kao što su ublažavanje sudara, elektrifikacija i goriva sa nižim nivoom ugljenika. Pošto se komercijalna transportna industrija suočava sa brzom promenom propisa i evoluciranjem potreba kupaca, napredna tehnologija će utabati put ne samo da će ispuniti ove zahteve već premašiti ono što smo prethodno smatrali mogućim. Gledajući unapred, budućnost komercijalnog prevoza oblikovaće tri perspektive: prebacivanje energije, inovacije u softveru i razvoj slučajeva upotrebe voženi autonomnom vožnjom i servisiranjem vozila (VaaS).

Prvo će biti mešavina energije koja menja energiju i smanjeni intenzitet ugljenika

Priča započinje u našim gradovima, gde su potreba i koristi za dekarbonizacije najveće. Gradovi takođe nude dve okolnosti za podsticanje dekarbonizacije: gusta populacija transportnih sredstava koja dele zajedničku infrastrukturu i slučajeve upotrebe koji se lakše dekarbonizuju, kao što je isporuka na poslednja milja.

Za komercijalni transport, budućnost energije može se sažeti jednostavno: nula emisija ugljenika, dobro do točka. Ovo je odredište, voženo društvenim pritiskom i ekološkim potrebama. To će zahtevati prebacivanje energije u energetsku mešavinu, a putovanje do dekarbonizacije komercijalnog prevoza zasniva se na sveobuhvatnoj mapi puta tehnologije sa tri primarne komponente: tehnologije nula emisija kao što su električna energija na baterije i električne ćelije; goriva sa niskom do nultom emisijom ugljenika; i platforme agnostičnog pogonskog sklopa za gorivo.

2020-te će oblikovati dva trenda: oni koji će učiniti skok na nulu i porast goriva niskih do nulte ugljenika. Autobusi koji rade u urbanim sredinama vode u sektoru u prelaskom na rešenja za emisiju ugljenika na repnoj cevi. Transportation emissions will decrease by ~1.4% in the U.S. when the majority of buses switch to zero carbon emission technologies. Postoji još jedna prednost autobusa koji vode ka nultim emisijama ugljenika: inovacije koje brzo prate. Kao što veći broj naših partnera u autobusima bira tehnologije sa nultom emisijom štetnih gasova, mi nalazimo inovativna rešenja koja će zadovoljiti njihove potrebe. Ova saznanja su spremna za tehnologije emisije ugljenika za druge slučajeve upotrebe u transportu ranije. Kada je reč o porastu goriva sa niskom do nultom emisijom ugljenika, obnovljivi prirodni gas, mešavine biodizela i vodonika će predvoditi put, a tehnologija motora sa unutrašnjim sagorevanjem će uočiti poboljšanu efikasnost. U međuvremenu, takođe planiramo da naše nove motore učiniti kompatibilnim sa povećanjem mešavina goriva sa niskim nivoom ugljenika. Tokom ove ere, vodonični motori takođe mogu dobiti trakciju među linijskim prevozom. Ključ usvajanja vodonika biće troškovi vodonika za dizel i infrastrukturu za punjenje gorivom.

U 2030-ima, počinjemo da vidimo označenu skalu novih tehnologija i goriva. Električna rešenja na baterije i gorivne ćelije biće održiva za veće slučajeve upotrebe, posebno u urbanim vozilima. Za to vreme, alternativna goriva kao što su obnovljivi prirodni gas (RNG), mešavine vodonika i biodizela mogla bi imati globalne uticaje. Na regionalnom nivou, različita lokalna dostupnost različitih feedova održavaće u igri manje popularna goriva nisko do nulte ugljenika. Za goriva sa bio-rezultatima, zanimljiva dinamika mogla bi se odigrati tokom ove decenije. S obzirom na to da bi ova ograničena goriva sa bio-pogonom mogla biti jedini održiv put do dekarbonizacije avijacije, verovatno bismo mogli da vidimo ograničenu upotrebu u drumskom transportu. 2030-te će takođe biti decenija kada ćemo saznati više o održivosti sintetičkih goriva za komercijalni transport. Troškovi, dostupnost i efikasnost energetskih putevi biće tri ključna faktora za čuvanje.

U 2040-tim, elektrifikacija će postati održivija čak i za današnje slučajeve upotrebe teškog do elektrifikacije. Na primer, teški i linijski kamioni danas izazivaju elektrifikaciju, uglavnom zato što bi energetska gustina današnjih baterija i ograničena infrastruktura za punjenje ometali posao kamiona. To može postati sve manje prepreka dok tehnologija i infrastruktura nastavljaju da napreduju. Pošto elektrifikacija vozila eliminiše emisije rezervoara na točkovima, emisije iz rezervoara će biti sve veće u fokusu. The good news is, by 2040, renewable electricity is forecasted to account for over 60% of our electricity1. To get there will take doubling the investments in electricity industry, as a share of GDP, towards $1.2 trillion a year by the second half of the 2020s, and strong public and private partnerships.


Sigurniji, pouzdaniji i efikasniji transport koji pokreće softver

Sektor komercijalnog transporta već je započeo brzi period razvoja softvera, pomažući voznim parkovima da izbegnu nesreće, optimizuju upotrebu goriva i identifikuju najbolje rute. U nastavku, bezbednost će i dalje biti paralelna; u međuvremenu, povezivanje i razvoj softvera će preobražiti nadzor stanja i optimizaciju performansi. Ova revolucija će se odigrati na tri nivoa: nivo imovine, sistemski nivo i intermodalno.

U bliskoj budućnosti, veza na nivou imovine će i dalje biti u središtu pažnje. Na primer, Cummins Inc. već testira prognozne algoritme koji menjaju igru koji koriste ogromnu količinu podataka da bi odmaknili kupce od reaktivnih modela servisa do prediktivnog, planiranog održavanja. Ideja je sledeća: senzori u vozilu nadgledaju način na koji oprema radi i prijavljuje abnormalnosti. To nam omogućava da otkrijemo potencijalne probleme dovoljno rano da se može preduzeti neophodna radnja, bilo putem ažuriranja vazduha ili tokom sledećeg planiranog održavanja, tako da se smanjuje neplanirani zaostatak, povećavajući dostupnost i pouzdanost opreme.

Uskoro ćemo videti povećani fokus na povezivanje na nivou sistema, gde će se naglasak proširiti na upravljanje kompletnim voznim parkom i sistemskim elementima kao što su distributivni centri i pumpne stanice. Sa ovim ćemo videti da sektor nastavlja da pokreće automatizovano donošenje odluka kroz povećano oslanjanje na prikupljanje podataka u realnom vremenu i mogućnosti obrade podataka u realnom vremenu.

Povezivanje i razvoj softvera radi preokreta u komercijalnom transportu na tri nivoa

Na kraju, intermodalna veza povezaće različite načine transporta. To će stvoriti eko-sistem komercijalnog transporta u kojem su pojedinačna sredstva između različitih načina transporta kao što su put, železnica, more i vazduh povezana i radi u harmoniji.

Razvijanje komercijalnih slučajeva upotrebe u transportu voženi autonomnom vožnjom i servisiranjem vozila (VaaS)

Jedna od stvari koja je zajednička između autonomnog kamionskog prevoza i VaaS-a je što oboje mogu pokretati evoluciju među slučajevima komercijalnog prevoza, ali u različitim razmerama.

Autonomno kamionski prevoz može imati veći uticaj na transport, jer veći broj vozila počinje da komunicira međusobno i sa infrastrukturnim elementima kao što su saobraćajni signali i depoi. Ključni ishod porasta autonomnog kamionskog prevoza mogla bi biti konkurentnost kamionskog prevoza u odnosu na druge načine transporta kao što je železnica. Autonomno kamioniranje takođe može uticati na finansije industrije; pošto će ova vozila biti visoko korišćena, što bi moglo dovesti do kraćih ciklusa obnavljanja i manjih zapremina vozila za svoja. Budući da se razmatraju bezbednosne mere, ovo i sve veći fokus na povezivanje na nivou sistema će takođe oblikovati ulogu vozača u autonomnim vozilima.

Sa druge strane, servisiranje vozila može imati ograničen uticaj na komercijalni transport. VaaS, koji se oslanja na model efikasnosti koji koriste Uber i Airbnb, prvenstveno se oslanja na nedovoljno iskorišćena sredstva. Za to vreme, komercijalni prevoz se zaista razlikuje od automobila i domova u privatnom vlasništvu, gde postoji bogatstvo ovih neovlašćenih sredstava. U komercijalnom transportu ne postoji velika rezerva neovlaštene imovine. Stoga bi uticaj VaaS-a u komercijalnom transportu mogao biti ograničen na dve oblasti. Kao prvo, flote sa nedovoljno korisnim vozilima mogle su da vide poboljšanu efikasnost sa VaaS. Drugo, VaaS bi takođe mogao da pronađe trakciju sa voznim parkovima gde je pristup finansijskim resursima ograničen. U ovim slučajevima upotrebe, sve veći troškovi vozila, zahvaljujući kombinaciji dekarbonizacije, napredne povezanosti i autonomnih karakteristika, mogli bi otežati floti da provedu unapred visok plašt. Za ove flote, VaaS bi mogao biti ekonomski izdržljiviji put napred. Takođe mogu biti slučajevi upotrebe gde bi kombinacija VaaS-a i napredne autonomije (bez vozača) mogla da reši hronične probleme sa nestašice vozača. Za to vreme, za vozne parkove u kojima su stope korišćenja već veoma visoke i pristup finansijama nije problem, uticaj VaaS-a će biti ograničen.

Komercijalni prevoz je sigurno u periodu brzih promena, ali je sektor uvek naporno radio kako bi osigurao da će zadovoljiti potrebe društva. Danas su te potrebe sve zahtevniji i tehnologija će ponovo porasti na izazov.

Reference:

1 World Energy Outlook 2021 [PDF datoteka]. Međunarodna agencija za energiju (2021). Preuzeto iz: https://www.iea.org/

 

IZJAVA UNAPRED

Informacije iznete u ovom članku uključuju izjave koje traže unapred, uključujući izjave u vezi sa prognozama poslovanja, očekivanjima, nadanjima, uverenjima i namerama o strategijama u vezi sa budućnosti. Stvarni budući rezultati mogli bi se materijalno razlikovati od onih projektovanih u takvim izjavama unapred zbog brojnih faktora. Čitaoci i investitori pozivaju se da pažljivo razmatraju ove faktore u oceni izjava koje napreduju i upozoravaju se da se ne oslanjaju na takve izjave koje napreduju. Izjave koje su ovde date u budućnosti daju se samo od datuma ovog članka i kompanija Cummins ne obavezuje se da javno ažurira bilo koje izjave koje se tiču rada, bilo da su rezultat novih informacija, budućih događaja ili na neki drugi način.

Nikada ne propustite najnovije

Ostanite u korak sa najnovijim najnovijim tehnologijama, proizvodima, industrijskim trendovima i vestima.

Pošaljite mi najnovije vesti (označite sve što je primenjivo):
Srikanth Padmanabhan

Srikanth Padmanabhan

Srikanth Padmanabhan je podpredsednik i predsednik Poslovanja sa motorima, najvećeg od četiri poslovna segmenta kompanije Cummins. U ovoj ulozi on pomera granice inovacija usmerenih na kupca da bi Cummins pozicionirao kao vodećeg dobavljača pogonskih sklopova po izboru, sa svojim portfeljem od dizela i prirodnog gasa do hibridnih i električnih pogonskih sklopova. Pročitajte više o Srikanth-ovim više od 30 godina u Cumminsu.

Tri ključne stvari sa ACT Expo 2022

Tom Linebarger drži prezentaciju u PowerPoint-u

More than 8,600 people traveled to Long Beach, California to attend the recent Advanced Clean Transportation (ACT) Expo, North America's largest advanced transportation technology and clean fleet event. Veliki prodajnicima su prisustvovali tražeći dekarbonizaciju svojih voznih parkova, stekajući uvid u najnovija dešavanja, politike i tehnologije u rešenjima za čist transport.

DISPLEJ ACT Expo Booth sa motorima i kamionom

Ovogodišnji ACT Expo predstavlja najveću kolekciju rešenja za čisto vozilo i gorivo koju je industrija ikada videla, sa skoro 200 izlagača. Ako niste uspeli da se izborite za Long Bič ove godine, evo tri ključna oduška sa sajma ACT 2022.

1. Vodonik je perspektivno rešenje za zahtevne zahteve teških kamiona.

Vodonik mu mnogo znači, uključujući nekoliko mogućih opcija pogonskog sklopa za budućnost: vodonične gorivne ćelije i motore sa unutrašnjim sagorevanjem. Vodonik je energetski gust i kada se proizvodi sa obnovljivom električnom energijom, smatra se "zelenim" i bez ugljenika.

Vodonične gorivne ćelije su rešenje sa nultom emisijom uz fleksibilnost, snagu i domet koji zahtevaju teški kamioni za duge transporte. U poređenju sa električnim vozilima na baterije, vozila na gorivne ćelije takođe nude brzo gorivo i lakšu težinu - rezervoari za vodonik teže hiljade funti manje od akumulatora na električnim kamionima, koji takođe smanjuju teretni kapacitet.

Internal combustion engines powered by H2, like the 15-liter X15H Cummins debuted in Long Beach, can use zero-carbon fuel at a lower initial price than a fuel-cell or battery-electric vehicle, with little modification to today's vehicles. Additionally, Cummins plans to release a 6.7-liter hydrogen engine that like the 15-liter, will be built on Cummins’ new fuel-agnostic platform where below the head gasket, each fuel type’s engine has largely similar components, and above the head gasket, each has different components for different fuel types.

Iako su električni pogonski sklopovi na baterije i gorivne ćelije ključni za postizanje neto-nulte budućnosti, uparenje zelenog vodonika sa dokazanom tehnologijom motora sa unutrašnjim sagorevanjem obezbeđuje važan dopunak budućim rešenjima sa nultom emisijom. Jednostavno rečeno: ovi motori liče na motore, oni zvuči kao motori i uklapaju se tamo gde se motori obično uklapaju.

Cummins je takođe saopštio da će sarađivati sa Daimler Kamionom Severna Amerika (DTNA, Portland, Ore., SAD) u cilju ugradnje i potvrde kamiona Freightliner Cascadia sa Cumminsovim pogonskim sklopom za vodonične gorivne ćelije četvrte generacije za upotrebu u Severnoj Americi. Prve jedinice bi trebalo da budu dostupne 2024. godine.

2. Prirodni gas je neposredno i ekonomično rešenje za postizanje ne samo neto-nulte operacije ugljenika, već i negativnih emisija ugljenika.;

Partnerstvo u vozilima na prirodni gas Kalifornije (CNGVP) prisustvovalo je promociji tehnologije goriva na prirodni gas i trenutnih prednosti koje su negativne na ugljenik. 2021. godine približno 98% prirodnog gasa koji se koristi za transport u Kaliforniji potiče od metana koji emituju obnovljivi izvori, uključujući deponijski otpad, stočnu vuču, postrojenja za preradu otpadnih voda, hranu i zeleni otpad, mrtvo drveće i poljoprivredni otpad. Hvatanje i korišćenje emisija metana iz ovih izvora kao obnovljivog goriva je najodubniji i najekonomičniji korak koji se može preduzeti u cilju smanjenja emisija GHG- a, što su izvestili vodeći svetski klimatski angažmani tokom samita 26. u Škotskoj u novembru 2021.

Motori na prirodni gas na displeju na ACT sajmu

Nema zamene ni kada je u pitanju performanse. Cummins je prikazao svoj motor na prirodni gas sa skoro nultom emisijom X15N 15-litarskog motora na prirodni gas za severnoameričko tržište teretnog transporta, koji nudi smanjenu veličinu i težinu paketa u poređenju sa dizelom, a krive snage i obrtnog momenta su gotovo identične dizelu. Designed as a solution for Class 8 freight trucks, the engine offers ratings up to 500 hp and 1,850 lb-ft of torque, enabling fleets to achieve powerful performance even in mountainous terrains. Typical tank packages on natural gas trucks allow for at least 750 miles of driving between refueling, which can be accomplished in only 15 minutes.

Kamioni koje pokreće Cummins X15N motor imaće niže ukupne troškove rada (TCO) od svojih dizel kolega. Ovaj motor stiže u proizvodnju u SAD 2024.

3. Izazov dekarbonizacije u transportu je previše veliki za jedno rešenje.

Ako se na ovogodišnjoj sajmu ne može naučiti nešto o čemu se može naučiti, to je da postoji mnogo rešenja na putu do nule, a povećana poboljšanja mogu imati velike prednosti. Izazov postizanja nultih emisija u industriji komercijalnog transporta je veći zbog značajne raznolikosti primena, za razliku od putničkih automobila i postizanja emisije neto-nulte neće biti "laki prekidač". Industriji su potrebna višestruka rešenja kako bi se zadovoljile potrebe svih kupaca koji se koriste za upotrebu na autoputu i van njega i za sve primene koje razmatraju raznovrsne radne cikluse i radno okruženje. Infrastrukturno ulaganje, regulatorna unapređenja i zahtevi kupaca pokreću tempo tranzicije.

Cummins prihvaća priliku da bude deo rešenja problema klimatskih promena težeći smanjenju GHG-a iz motora sa unutrašnjim sagorevanjem i novih tehnologija kroz svoju strategiju Odredišne nule. Posvećenost neto-nultim emisijama zahteva promene Cummins proizvoda i izvora energije koji ih pogone, a ovaj rad zahteva saradnju i vođstvo vlada, komunalnih preduzeća i drugih industrija. Budući da će toliko partnera uticati na ove promene, zaposleni u Cumminsu širom sveta rade u svojim zajednicama kako bi pomerili ovaj važan posao napred.

Nikada ne propustite najnovije

Ostanite u korak sa najnovijim najnovijim tehnologijama, proizvodima, industrijskim trendovima i vestima.

Pošaljite mi najnovije vesti (označite sve što je primenjivo):
Poslovna zgrada kompanije Cummins

Cummins Inc.

Cummins, globalni lider u tehnologiji napajanja, je korporacija komplementarnih poslovnih segmenata koji dizajniraju, proizvode, distribuiraju i servisiraju širok portfelj energetskih rešenja. Proizvodi kompanije se kreću od unutrašnjeg sagorevanja, električnih i hibridnih rešenja za integrisano napajanje i komponenti koje uključujući filtraciju, prečišćavanje izduvnih gasova, turbopunjače, sisteme za gorivo, sisteme za upravljanje, sisteme za cirkulaciju vazduha, automatizovane menjače, sisteme za proizvodnju električne energije, komande mikro mreže, baterije, elektrolizere i proizvode sa gorivnim ćelijama.

Brian Wilson govori o inovativnim rešenjima i partnerstvu na Zelenoj stolici

Brian Wilson govori o inovativnim rešenjima i partnerstvu na Zelenoj stolici

Brian Wilson, generalni direktor elektrifikanih komponenti u Cumminsu, sedi u zelenoj stolici da razgovara o Cumminsostoj ulozi Cummins-a u projektu električnog terminala Kalmar sa Malgorzata (Gosia) Michalska, projektnim portfeljem & sourcing direktorom, terminalskim traktorima na Kalmar Electric. Od rešenja za pogonski sklop do izgradnje novih baterija, Brian objašnjava kako Cummins podržava razvoj Kalmar Ottawa T2E+ električnog terminala i zašto je sada vreme za električno napajanje.

Poslovna zgrada kompanije Cummins

Cummins Inc.

Cummins, globalni lider u tehnologiji napajanja, je korporacija komplementarnih poslovnih segmenata koji dizajniraju, proizvode, distribuiraju i servisiraju širok portfelj energetskih rešenja. Proizvodi kompanije se kreću od unutrašnjeg sagorevanja, električnih i hibridnih rešenja za integrisano napajanje i komponenti koje uključujući filtraciju, prečišćavanje izduvnih gasova, turbopunjače, sisteme za gorivo, sisteme za upravljanje, sisteme za cirkulaciju vazduha, automatizovane menjače, sisteme za proizvodnju električne energije, komande mikro mreže, baterije, elektrolizere i proizvode sa gorivnim ćelijama.

Preusmerenje na
cummins.com

Informacija koju tražite je na
cummins.com

Trenutno pokrećemo tu stranicu za vas.

Hvala vam.