Održivost, plus performanse.

Zahvaljujući decenijama istraživanja i inovacija, kompanija Cummins je lider u oblasti tehnologija sa niskim sadržajem ugljenika.

Kao lider u tehnologijama proizvodnje baterija, gorivnih ćelija i vodonika, mi predvodimo put ka svetlijoj budućnosti. Danas.

Sažetak prednosti

Prednosti energije sa niskim sadržajem ugljenika su korak napred: performanse u skladu sa vašim potrebama, nulte emisije u trenutku upotrebe i rešenja koja se lako integrišu i prilagođavaju.

Nulte emisije

Naše vodonične gorivne ćelije i opcije sa pogonom na baterije ne proizvode ugljen dioksid ili gasove koji stvaraju efekat staklene bašte dok se koriste, zbog čega su održive opcije koje smanjuju nivo emisija.

Efikasnost konjske snage

Vodonične gorivne ćelije lako pretvaraju energiju zbog čega je tehnologija efikasna opcija koja može da se nadmeće čak i sa alternativama sa pogonom na fosilna goriva.

Smanjena potreba za servisom i održavanjem

Od nula zamena ulja, do nula provera izduvnih gasova ili zamena svećica, potpuno električna vozila imaju motore koji ne zahtevaju održavanje, što eliminiše zastoje i troškove.

Manje buke

Tiha priroda pogona na baterije znači da gradilište može da radi i rano ujutru i uveče dok komšiluk uživa u smanjenom nivou buke motora.

Ratnik puteva

Zahvaljujući velikoj gustini energije, električna vozila sa gorivnim ćelijama (FCEV) mogu da pređu velika rastojanja i postignu odličan učinak čak i pod većim opterećenjem.

Nema dopunjavanja, brzo dosipanje goriva

Dosipanje goriva FCEV vozila traje koliko i dosipanje goriva u automobil ili kamion sa pogonom na fosilno gorivo, zbog čega je idealno rešenja za vozila sa velikom stopom korišćenja.

Manje zahtevna infrastruktura

Zbog toga što ne zahtevaju stanice za brzo punjenje FCEV vozila eliminišu potrebu za velikim brojem električnih priključaka i lokalnim skladištem energije.

Pouzdan izvor napajanja

Gorivne ćelije ne zavise od mreže napajanja električnom energijom, što znači da su odličan izvor rezervnog napajanja za bolnice, banke i centre za obradu podataka ili telekomunikacije gde nestanak električne energije može da bude od vitalne važnosti.

Energija sa niskim nivoom ugljenika.

Energija sa niskim nivoom ugljenika na terenu

Na putu i van njega, u komercijalne i industrijske svrhe, kompanija Cummins je pokretačka snaga najinovativnijih vozila i primena sa pogonom sa niskim nivoom ugljenika na svetu koja ima mogućnosti da zadovolji sve vaša očekivanja, bilo da su ona velika ili mala.

Pogledajte primene

Inovacije u fokusu

Širom sveta, kompanija Cummins ima više od 500 elektrolizera u funkciji i više od 2.000 gorivnih ćelija koje pokreću stotine vozila. Statistika govori sve. Kompanija Cummins ima tehnologiju i iskustvo iz stvarnog života kojima može da pogoni budućnost.

Javne službe koriste elektrolizere kompanije Cummins za proizvodnju zelenog vodonika.
Najveći PEM elektrolizer u SAD

Kompanija Cummins koristi tehnologiju vodonika kojom želi da obezbedi obnovljivu energiju za javne službe u državi Vašington.

                           

 

Saznajte više
Zaposleni kompanije Cummins pokazuje čvrstu gorivnu ćeliju sa čvrstim oksidom.
Kompanija Cummins je lider u SOFC tehnologiji

Kompanija Cummins brzo postaje lider u tehnologiji pogona za komercijalnu i industrijsku primenu koja bi mogla da bude važan most do ugljenično neutralne budućnosti i dalje.

Saznajte više
Putnički voz kompanije Alstom na vodonični pogon.
Voz na vodonične gorivne ćelije koji ubrzava

Vozovi na vodonične gorivne ćelije kompanije Cummins putuju šinama Austrije.

 

 

Saznajte više

Idite u korak sa inovacijama alternativne energije

Od dugoročnih mogućnosti do inovacija koje se sada dešavaju, Net Zero News mesečno donosi najvažnije vesti o niskougljeničnoj energiji. Pretplatite se danas da biste primili sledeći broj u prijemno sanduče.

CAPTCHA
Ovo pitanje je test da li ste stvarni posetilac stranice u cilju sprečavanja automatske spam aktivnosti.
Preusmerenje na
cummins.com

Informacija koju tražite je na
cummins.com

Trenutno pokrećemo tu stranicu za vas.

Hvala vam.