Komercijalni i industrijski generatori

Sposobni da se pokrenu i preuzmu opterećenje za manje od 10 sekundi, i nominalno opterećenje u jednom koraku, Cummins-ovi industrijski generatori su oličenje robustne pouzdanosti i pouzdanih mehaničkih i električnih performansi.

Naši komercijalni i industrijski generatori su dobro prilagođeni postrojenjima vršnih opterećenja, pogonima distribuirane proizvodnje (DG), vršnom brijanju (ili vršnom odsecanju) i upravljanju električnom energijom na velikim komercijalnim ili industrijskim lokacijama. Cummins je u potpunosti redizajnirao svoje agregate visokog dometa kako bi pružio pouzdanost, efikasnost i svestranost koju vaši kupci žele.

 

Pogledajte sve komercijalne i industrijske generatore

 

Najčešća pitanja o komercijalnom i industrijskom generatoru

Kako rade komercijalni generatori?

Komercijalni generatori su vrsta generatora električne energije koji i može da radi na različita goriva. Uobičajene komercijalne primene su da obezbede rezervno napajanje u sektorima zdravstvene zaštite i centrima za obradu podataka.

Bolnicama je potrebna pouzdana rezervna proizvodnja električne energije zato što bi svaki gubitak energije mogao značiti gubitak ljudskih života, jer je sistemima za održavanje života i operacionim salama potrebno neprekidno napajanje.

Centrima za obradu podataka je takođe potrebno pouzdano napajanje jer bi nestanak električne energije mogao ugroziti važne vladine i poslovne podatke. Postoji mnogo drugih komercijalnih sektora koji se odlučuju za instaliranje generatora kao rezervne energije, od hotela, preko škola do komercijalnih poslovnih blokova.

Generatori se takođe koriste za snabdevanje stalnom energijom u komercijalnim i institucionalnim okruženjima, na primer u kombinovanim šemama grejanja i energije - za kogeneraciju. Tamo gde velikoj zgradi ili kampusu treba toplota kao i električna energija, ima smisla koristiti generator. To je zato što se, kada se energija goriva pretvori u električnu energiju u generatoru, ili u elektrani, otprilike polovina se izgubi kao toplota. Umesto odbacivanja toplote, sheme kogeneracije koriste je za održavanje zgrade toplom, uz proizvodnju električne energije.

Kako rade industrijski generatori?

Industrijski generatori rade na isti način kao i komercijalni generatori, ali su obično dizajnirani da budu robustniji tako da mogu da rade u teškim okruženjima. Generatori koji se koriste u rudarstvu, na primer, mogu biti izloženi veoma prašnjavim uslovima, pa stoga zahtevaju poboljšane komponente za filtriranje vazduha i goriva. Generatori koji se koriste u hemijskim i petrohemijskim postrojenjima mogu raditi u korozivnom ili eksplozivnom okruženju i zato zahtevaju odgovarajuće sigurnosne karakteristike.

Osim toga, industrijski generatori mogu imati povećane zahteve pouzdanosti. Na primer, operacije bušenja nafte i gasa mogu generisati desetine, ako ne i stotine hiljada dolara gubitka u jednom danu, ako struja na licu mesta nije dostupna. U rudarskim operacijama, gubitak električne energije može značiti gubitak ventilacije u rudniku, što bi dovelo u opasnost živote radnika ispod površine.

Industrijski generatori moraju biti konfigurisani tako da obezbeđuju mešavinu potrebne energije - razervnu, osnovnu energiju i stalno napajanje - kako bi se obezbedio siguran i efikasan rad. Postoji velika razlika između generatora koji napaja svetlo u poslovnom bloku na Srednjem Zapadu i onog koji greje zgradu u hladnim udaljenim delovima Kanade.

Električna preduzeća takođe mogu koristiti generatore za napajanje električne mreže. Zbog svoje velike fleksibilnosti i mogućnosti brzog pokretanja, generatori su idealna dopuna izvorima solarne energije i energije vetra na električnoj mreži. Na primer, kada se pojave oblaci i zaklone sunce, generatori mogu brzo da se uključe i podnesu teret koji su prethodno nosili solarni paneli.

Generatori su takođe idealni za napajanje električne mreže na ostrvima, gde sve više rade zajedno sa solarnim resursima, resursima vetra i resursima za skladištenje energije.

Ponekad je razlika između komercijalne, industrijske i komunalne upotrebe nejasna. Neke vojne baze, na primer, imaju generatore koji obezbeđuju dostupnost energije u slučaju gubitka spoljnih električnih usluga, ali i izvoze energiju u mrežu u uobičajeno vreme, efikasno služeći kao elektrane za komunalne usluge. Na isti način, neki centri za obradu podataka koriste svoje rezervne generatore kao mini-elektrane za svoju lokalnu mrežu kada nisu potrebni centrima za obradu podataka.

Koja mi je veličina komercijalnog ili industrijskog generatora potrebna?

Veličina generatora zavisi od primene i osigurava da nazivna snaga odgovara upotrebi za primene u rezervnom, osnovnom ili stalnom režimu. Da biste razumeli vaše potrebe za proizvodnjom električne energije, možete koristiti naše vodeće rešenje u industriji Power Suite.

Budite sledeća generacija pogona

Produbite svoju stručnost; prijavite se za vesti o industriji, lansiranju proizvoda, tehnologijama i još mnogo toga.

Studija Slučaja Akcije

Cummins slavi dugogodišnje partnerstvo sa Navaho nacijom dok njihovo boravište snabdeva pouzdanom energijom

Videti

Rezervna energija na raspolaganju: Dva Cummins generatora omogućuju da sedište CalBank-a uvek radi

Videti


Da biste pogledali sve studije slučaja, kliknite ovde.
Preusmerenje na
cummins.com

Informacija koju tražite je na
cummins.com

Trenutno pokrećemo tu stranicu za vas.

Hvala vam.