Cummins-ovi generatori električne energije. Pouzdana energija i performanse.

Rad svake delatnosti i industrije se oslanja na Cummins-ove generatore. U globalnoj ekonomiji gde je napajanje uvek uključeno 24/7, možete se osloniti na Cummins da vam obezbedi robustno, fleksibilno i u potpunosti integrisano konstantno napajanje električnom energijom ili po potrebi.

 

Pronađite generator

 

 

Cummins-ovi generatori serije Centum™

Nova platforma koja će zadovoljiti rastuće potrebe za odgovarajućom veličinom napajanja i smanjenim emisijama: generatori serije Centum™.
 

Razvijena kao direktan odgovor na potrebe i zahteve stručnjaka zaduženih za specifikaciju, izvođača, vlasnika i krajnjih korisnika, Centum serija je dizajnirana da odgovori na izazove sa kojima se suočavate danas, dok gledajući unapred predviđate nove u budućnosti. 

Generatori serije Centum predstavljaju značajan pomak u Cummins-ovim pristupu dizajnu sistema za napajanje, koji nudi fleksibilnost, efikasnost i održivost. Ovo je više od predstavljanja nove linije proizvoda; ovo je dugoročna posvećenost novoj generaciji napajanja, našim kupcima, industriji i našoj planeti.
 

Saznajte više        Zatražite informacije

 

Nova generacija generatora električne energije

Pouzdana energija za vaše poslovanje, dom i život. Pronađite svoj slučaj upotrebe svuda gde je potrebna pouzdana energija, od bolnica i centara za podatke do bušenja i rudarstva.

Generatori po načinu primene

 

Pronađite generator | Najčešća pitanja o proizvodnji energije | Kontaktirajte podršku

 

Generatori za sve potrebe

DQGAN.JPG

 

Naši proizvodi sistema za pogon uključuju dizel i gasne agregate u rasponu od 15 - 3750 kVA, alternatore, dizel motore u rasponu od 49 - 5,500 hp, motore sa pogonom na generator, sisteme za skladištenje baterija i sisteme integrisane snage koji kombinuju agregate, a sve to povezano sa našim vodećim digitalnim rešenjima za potpuno upravljanje sistemom za pogon.

Svi aspekti dizajna, proizvodnje i servisa agregata su okupljeni u jednoj kompaniji. Sve glavne komponente - motor, alternator,  sistemi upravljanja i kontejneri - proizvodi i izrađuje Cummins. Ovaj integrisani pristup znači da se svaki element agregata podudara kako bi radio u harmoniji od samog početka.

Bez obzira na arhitekturu sistema za proizvodnju energije koji je podreban za zadovoljenje potreba vašeg tržišta ili primene, Cummins pruža vrhunsku kombinaciju stručnosti za dizajn rešenja, integrisane opreme i komunikacionog softvera, kao i usluge stalnog rada i održavanja generatora kako bi vam pomogao da održite fleksibilan rad na svojoj lokaciji.

 

Generatori po vrsti goriva

Rešenja za generatore po industrijama

 

Globalni doseg. Lokalna podrška.

korisnička podrška

Znanje stručnjaka iz kompanije Cummins očigledno je ne samo kroz vrhunski dizajn proizvoda već i kroz njihovu saradnju od početka do kraja implementacije, kao i stalnu uslugu i podršku koja se pruža kupcima.

Uz 500 objekata u vlasništvu kompanije i nezavisnih distributera, 9,000 + lokacija distributera u 190 zemalja i 6 kontinenata ,mi nudimo globalne mogućnosti i lokalnu podršku gde god i kad god smo vam potrebni.

Šta je generator električne energije?

Generatori električne energije su u stvari male elektrane. Oni omogućuju svojim vlasnicima da proizvode električnu energiju na licu mesta, kao zamenu ili dopunu električnoj energiji iz električne mreže. Generatori električne energije i velike termoelektrane rade na istom principu: sagorevaju gorivo kako bi se stvorilo kretanje, ili mehanička energija, koju pretvaraju u električnu energiju.

Generatori imaju dve glavne komponente: motor sa unutrašnjim sagorevanjem i alternator.

Kako funkcioniše proizvodnja energije?

Baš kao i motoru sa unutrašnjim sagorevanjem automobila, i motoru generatora je potrebno gorivo da bi radio. Uobičajene opcije su dizel, prirodni gas, propan, benzin i biogoriva.

Sagorevanje goriva se koristi za stvaranje rotacionog kretanja radilice na sledeći način: Vazduh se ubacuje u cilindar kroz usisni ventil dok se klip spušta. Klip posle ide nagore, uzrokujući sabijanje vazduha u cilindru. Kada je vazduh komprimovan i zbog te kompresije dostigne određenu temperaturu, gorivo se ubrizgava u cilindar i pali. Sagorevanje, koje je mala eksplozija, gura klip nazad. Klip se zatim vraća na vrh cilindra, potiskujući gasove iz sagorevanja kroz izduvni ventil. Klipovi su pričvršćeni za radilicu, tako da pomeranje klipova gore-dole omogućuje okretanje radilice.

U vozilu, ovo kretanje i energija se koristi za pokretanje vozila. U generatoru, koristi se za stvaranje električne energije.

Kako generator proizvodi električnu energiju?

Rotaciono kretanje koje proizvodi motor proteže se do druge glavne komponente, alternatora. Alternator pretvara jedan oblik energije, kinetičku energiju rotacije u električnu energiju koristeći svojstva elektromagnetne indukcije, fizičkog fenomena kojim promenljiva magnetna polja stvaraju električne struje.

Alternator ima dva dela - stator i rotor. Stator je kućište sastavljeno od mnogih bakarnih namotaja, a kako se rotor okreće unutar statora, i njegovo magnetno polje se okreće. Rotirajuće magnetno polje uzrokuje protok elektrona u statoru, pa se tako stvara električna struja.

Koje su komponente generatora električne energije?

Pored motora i alternatora, generator sadrži i druge komponente koje osiguravaju ispravan rad. Sistem za gorivo osigurava da motor generatora dobija stalnu količinu goriva. U manjim generatorima sistem za gorivo može prosto biti rezervoar i filter za gorivo.

Generator takođe mora da napaja električnom energijom odgovarajućeg napona, tako da je uključen regulator napona kako bi se osiguralo postizanje i održavanje pravog napona.

Delovi generatora se zagrevaju tokom rada, pa je za sprečavanje pregrevanja potreban sistem hlađenja. Manji generatori se hlade vazduhom; veće generatore je potrebno hladiti vodom. Zatim je tu i izduvni sistem, koji uklanja vruće gasove iz sagorevanja. Za čišćenje izduvnih gasova mogu se dodati katalizatori, filteri za prašinu ili čistači.

U većim generatorima koji se koriste u kogeneraciji, izduvni gasovi se mogu koristiti za zagrevanje vode, na primer, kao deo sistema za daljinsko grejanje. To znači da se energija goriva pretvara u električnu i korisnu toplotnu energiju, optimizujući efikasnost mašine.

Osim toga, obično postoji sistem ulja za podmazivanje, baterija za paljenje, mehanizam za punjenje baterije, kontrolna tabla za nadgledanje različitih merača i parametara mašine i okvir u koji su smeštene sve komponente mašine.

Studija Slučaja Akcije

Performanse agregata na HVO gorivu: QSK95 Sažetak izveštaja o testiranju

Videti

Bolnica u Austin-u je spremna za svaku vanrednu situaciju jer poseduje tri Cummins generatora

Videti

Farmer smanjuje troškove korišćenjem Cummins-ovog generatora koji štedi gorivo

Videti

Isključivo domaći gasni projekat pokreću Cummins-ovi generatori na industrijski gas

Videti


Da biste pogledali sve studije slučaja, kliknite ovde.
Preusmerenje na
cummins.com

Informacija koju tražite je na
cummins.com

Trenutno pokrećemo tu stranicu za vas.

Hvala vam.