Cummins R2.8 Turbo Dizel slika

Cummins Repower

R2.8 Turbo Diesel

R2.8 Slika garancije
KUPITE SADA | SAD i Kanada
Dostupno finansiranje preko PayPal-a

R2.8 Turbo Diesel

Snaga 161 - hp
Obrtni moment 310 - lb-ft
Certifikacija Tier 3 / Stage IIIA

Nisu svi motori jednako pakovani. Kada kritične komponente poput pumpi za gorivo, filtera, dodataka, startera i zamajaca nisu uključene u paket motora, morate da sastavite ove komponente različitih proizvođača, nadajući se najboljem. Za komponente specifične za vozilo koje nisu uključene u naš R2.8 Turbo Dizel, kao što su nosači motora i rashladni paketi, pomažemo vam prilažući najtemeljnija uputstva za instalaciju vlasničkih alata dostupnih na tržištu, kao i dežurnu Cummins Care podršku. Tim posvećenih entuzijasta je spreman da pomogne.

Važna poruka o snabdevanju

Odaberite primenu

Pregled:

*Važna poruka o COVID-u: Nakon tekućih uticaja pandemije COVID-19 na globalni lanac snabdevanja, program Cummins Repower marljivo je radio na tome da naše proizvodne lokacije i dobavljači rade što je moguće sigurnije. Stalni poremećaji, zajedno sa povećanjem potražnje, nastavljaju da utiču na našu sposobnost da ublažimo ograničenja ponude i da se oporavimo od izazova sa kojima smo se suočili u 2020., a koji su se nastavili u 2021. Izuzetno cenimo naše klijente i posvećeni smo ispunjavanju svih narudžbi motora R2.8 i delova što je brže moguće. Cenimo vaše strpljenje i pružićemo ažuriranja čim postanu dostupna.

 

Specifikacije

Konjska snaga 161 KS 120 kW
Obrtni momenat  310 lb-ft* 420 N•m
Kapacitet 171 cu in 2.8 L
Broj cilindara 4  
Prečnik Cilindra 3,70 in 94 mm
Hod klipa 3,94 in 100 mm
Odnos Kompresije 16.9:1  
Težina motora 503 lb 228 kg
Dimenzije 28.3 in (v) x 25 in (š) x 25.1 in (d) 720 mm (v) x 635 mm (š) x 638 mm (d)
Aspiracija Turbopunjač i naknadno hlađenje  
Sistem za gorivo Bosch Electronic  

 

*Cummins Repower™ s ponosom objavljuje novu PP1 ECM kalibraciju za R2.8 Turbo Dizel. Ova kalibracija pruža višestruka poboljšanja i funkcije, a najuočljivija je nova krivulja obrtnog momenta sa vrhom od 310 LB-FT pri 1.800 o/min. Ova nadogradnja je dostupna svim postojećim R2.8 kupcima. Naš Calibration PDF pruža više informacija za postojeće vlasnike R2.8 koji su kupili motore pre ove nove kalibracije.

 R2.8 Turbo Diesel je prvi fabrički izgrađen dizel crate motor na tržištu. Cummins Repower koristi proverene porodice matičnih motora i prilagođava ih posebno za lagana motorna vozila. 2.8-litarski, 4-cilindarski motor trenutno se koristi u malim kamionetima, šasijama, terencima, kombijima, komercijalnim vozilima i industrijskoj opremi širom sveta u nekim od najtežih okruženja. Dokazana platforma je lagan (~500 lbs.), elektronski kontrolisan opšti kompaktni paket visokog pritiska idealan za većinu primena kod malih kamioneta i SUV-a za kvalifikovane berbe. Šta je uključeno u motor?

 R2.8 Turbo Diesel paket crate motora je najkompletnija fabrički izgrađena opcija na tržištu danas. Motor se isporučuje kompletan (sa mega nosačem koji može da prihvati opcionalni kompresor naizmenične struje) a svežanj kablova i za prostor motora i unutrašnju stranu dolaze spremni za korišćenje odmah.

PN 5467046 uključuje:

 • R2.8 Instalacija Turbo Diesel motora
 • Kompletan prednji pogon dodatne opreme (alternator, pumpa servo upravljača, glava ventilatora, serpentinski remen)
 • Vakuumska pumpa s pogonom na remen
 • Daljinski filter za gorivo / separator vode
 • Daljinski filter za ulje
 • Senzor masenog protoka vazduha i kućište
 • Kabelski svežanj motora i upravljački modul motora
 • Starter
 • Zamajac
 • Univerzalni kabelski svežanj za vozila (ne uključujući ožičenje za startere)
 • Pedala gasa
 • J1939 CAN Dash ekran
 • Uputstvo za upotrebu
 • Vodič za instalaciju
 • Cummins brzi pristup onlajn pristupu
 • Informacije o ispitivanju emisija

 

Da, na donjoj strani suvozača nalaze se montažne glave za sledeće Cummins komponente, koje su odvojeno dostupne preko ovlašćenog Cummins dilera ili distributera. Priključci kolektora za prilagođene AC linije dostupni su u postprodaji. (O tome piše u vodiču za instalaciju), zato se obratite svom servisnom centru za klimatizaciju da li mogu da nabave armaturu pre montaže.

Brojevi delova za klima uređaj uključuju:

 • Kompresor - 5295582
 • Remen - 5254354
 • Zatezač - 5262500

Cummins R2.8 Turbo Diesel (PN5467046) pokazao je kroz postupke ispitivanja propisane u 40 CFR delu 86 da zadovoljava EPA nivoe 0 (LDT 1 i 2) i nivoe emisije 1 (LDT 2 sa ukupnom težinom manjom od 4000 lb.). To znači da je R 2.8 generalno pogodan za lagane kamione godine modela 1999. ili ranije. Međutim, prikladnost motora R2.8 za bilo koje vozilo je odgovornost instalatera i može zavisiti od državnih ili područnih zakona. Ugradnja ovog dela u vozilo za koje nije namenjen može kršiti američke i kanadske zakone i propise koji se odnose na emisije motornih vozila. Pre kupovine proverite državne i lokalne zahteve za emisije.

Zbog ograničenja zakona države/provincije, ovi motori trenutno nisu dostupni za kupovinu u državi Teksas ili provinciji Kvebek.

Čak i za države koje nisu deo CARB-a, opšte pravilo Saveznog zakona o čistom vazduhu kaže da modifikacija bilo kog uređaja za kontrolu emisija mora biti ili jednako čista ili čistijaa od dela koji se zamenjuje. Potrošač je odgovoran da poštuje slovo zakona, uprkos prisustvu ispitivanja emisije štetnih gasova vozila u vašoj regiji. Cummins će obeshrabriti takvo ponašanje odbijanjem servisiranja nelegalnih instalacija, a vlasnik ili graditelj vozila je odgovoran za bilo kakve potencijalne posledice zakonskih propisa/usklađenosti povezane sa nepravilnom upotrebom sertifikovanih proizvoda.

Prvo što treba da uradite čim imate bilo kakav problem je da pozovete 1-800-CUMMINS i kažete im da imate R2.8 Turbo Diesel Crate motor, date im svoj ESN, a oni će vam dati uputstva za sledeće korake.

Ako ste u blizini lokacije Cummins, možete uzeti pokvarenu komponentu, ESN, podatke o vlasniku, datum kupovine i prijema i odneti lokalnom distributeru i zatražiti „garanciju na delove“.

Ako komponenta otkaže izvan garancije, kontaktirajte 1-800-CUMMINS da biste prijavili problem i osigurali da nema povrata dela.

Vodič za instalaciju

Vodič za instalaciju razmatra opšte aspekte ugradnje u odgovarajuće vozilo, razmatranja pomoćnih sistema, kao i specifikacije i dimenzije za većinu komponenata.

Repower vodič za instalaciju

OGRANIČENI USLOVI GARANCIJE OD 2 GODINE/2.600 SATI

Osnovna garancija - Vlasnik je odgovoran za sve troškove rada koji se odnose na usluge u okviru ove garancije. Ova garancija pokriva svaki kvar na motoru ili labave komponente isporučene sa kompletom motora koje u normalnoj upotrebi i servisu nastaju zbog nedostatka materijala ili fabričke izrade "(opravdani kvar"). Pokrivenost počinje danom isporuke motora prvom vlasniku i traje 2 godine/2.600 sati. Ova garancija se daje svim vlasnicima u lancu distribucije i pokrivenost se nastavlja svim narednim vlasnicima do isteka perioda pokrivenosti. Potpune detaljne informacije o garanciji uključene su u dokumentaciju o motoru.

Cummins R2.8 Turbo Diesel (PN 5467046) paket trenutno nije odobren CARB standardom.

Zbog ograničenja zakona države/provincije, ovi motori trenutno nisu dostupni za kupovinu u državi Teksas, saveznoj državi Zapadna Virdžinija ili provinciji Kvebek. Garantni servis za motore i labave komponente neće biti dostupan u državama Teksas i Zapadna Virdžinija.

Cummins R2.8 Turbo Diesel je demonstrirao (u reprezentativnom vozilu sa ručnim menjačem) kroz postupke ispitivanja propisane u 40 CFR delu 86 da ispunjava standarde emisije štetnih gasova kraja korisnog veka EPA nivoa 1 LDT 2, LDT 3 i LDT 4. Isto vozilo takođe ispunjava standarde emisije kraja korisnog veka nivoa 0 LDT1/LDV. To znači da je R2.8 generalno pogodan za lagane kamione godine modela 1999. ili ranije i putničke automobile godine modela 1993 ili ranije. Međutim, prikladnost motora R2.8 za bilo koje vozilo je odgovornost instalatera i može zavisiti od državnih ili područnih zakona. Ugradnja ovog dela u vozilo ili primena za koju nije namenjen može prekršiti američke i kanadske zakone i propise koji se odnose na emisiju motornih vozila i poništiće važeću garanciju za motor. Pre kupovine proverite državne i lokalne zahteve za emisije.

SAD. EPACARB

 

Repower brošura

Fabrički izgrađen i fabrički podržan crate paket motora kompanije Cummins Repower, kao i kontinuirano usavršavanje i podrška su ono što nas izdvaja od polovnih otpadnih motora. Poverite srce svoje izgradnje kompaniji koja ima 24/7 mrežu podrške i 99 godina nenadmašne reputacije kao nezavisnog proizvođača dizel motora. Kada su pouzdanost i efikasnost najvažniji za vaš  repower projekat  zavisite od fabrički proizvedenog originalnog Cummins Crate motora.
Repower brošura

Šta je u paketu?

Naš tim entuzijasta sastavio je paket koji vam pruža sve što je potrebno za pokretanje motora, sa izuzetkom akumulatora, rashladnog paketa i naravno dizel goriva kako bi vaš novi Cummins radio što je brže moguće. U tekstu ispod je naveden sadržaj paketa:

PN 5467046 uključuje:
 • R2.8 Instalacija Turbo Diesel motora
 • Kompletan prednji pogon dodatne opreme (alternator, pumpa servo upravljača, glava ventilatora, serpentinski remen)
 • Vakuumska pumpa s pogonom na remen
 • Daljinski filter za gorivo / separator vode
 • Daljinski filter za ulje
 • Senzor masenog protoka vazduha i kućište
 • Kabelski svežanj motora i upravljački modul motora
 • Starter
 • Zamajac
 • Univerzalni kabelski svežanj za vozila (ne uključujući ožičenje za startere)
 • Pedala gasa
 • J1939 CAN Dash ekran
 • Uputstvo za vlasnika**
 • Vodič za instalaciju**
 • Cummins Quick Serve Online Pristup*
 • Informacije o ispitivanju emisija

Kupite delove & filtere onlajn

R2-8-msrp-image.png
R2.8 Kontrole kabelskog svežnja

Dodatna razmatranja

R2.8 Turbo Diesel crate motor NIJE direktna zamena motora za bilo koje vozilo.  Pre kupovine treba razmotriti modifikacije rashladnog paketa, klimatizaciju, odgovarajuće uparivanje i prilagodljivost menjača, montažu motora, vodovodne instalacije hladnjaka usisnog i punjenog vazduha, integraciju ožičenja i druge mehaničke/električne modifikacije koje mogu nastati kada se podvrgavaju većim modifikacijama vozila. Preporučuje se da sve velike modifikacije vozila izvršavaju profesionalci.

*Ugradnja crate motora ne mora nužno povećati prvobitnu nosivost vozila i rejting vuče. Molimo pročitajte sve informacije o emisijama za broj dela koji želite pre kupovine jer se primenjuju Savezni zakoni o emisijama.

**Štampani materijali mogu se otpremiti odvojeno, drugog datuma od pošiljke crate motora.

Motor

Kalkulator prenosnog odnosa

Performanse motora u vozilu u velikoj meri zavise od ostatka konfiguracije pogonskog sistema. Molimo vas da koristite ovaj jednostavni interaktivni kalkulator odnosa prenosa kao alat koji vam pomaže da planirate svoju nadogradnju za optimalne performanse, ekonomičnost potrošnje goriva ili savršenu ravnotežu koja odgovara vašim potrebama.

Efikasnost
Učinak

ili
Preusmerenje na
cummins.com

Informacija koju tražite je na
cummins.com

Trenutno pokrećemo tu stranicu za vas.

Hvala vam.