QSK38 Tier 4 IMO III

QSK38 Tier 4 IMO III

Snaga 1000 - 1500 hp
746 - 1119 kW
Sertifikat EPA Tier 4, IMO III

Primene

Pomorstvo Pomoćni Motori za Pomorstvo Pogonski Motori za Pomorstvo Komercijalno Pomorstvo

Pregled:

746-1044 kW | 1000-1400 hp

 • Nadovezujući se na reputaciju KTA 38 koja je teško stečena na unutrašnjim rekama SAD
 • Dizajnirani da izdrže izazovne uslove sa kojima se komercijalni moreplovci često suočavaju; ista ta pouzdana, izdržljiva snaga sada je dostupna za primene kod rekreativnih plovila, uključujući super jahte i plovila za podršku jahtama
 • Poboljšana stabilnost u praznom hodu i smanjena buka i vibracije direktan su rezultat Cummins Modularnog Common Rail Sistema za gorivo 
 • Tehnologija u-cilindru za ispunjavanje IMO Tier II i EPA Tier 3; Cummins sistem za prečišćavanje izduvnih gasova koji koristi tehnologiju Sistema Selektivne Katalitičke Redukcije (SCR), zadovoljava EPA Tier 4 and IMO III.
 • Pokriven sveobuhvatnom jednogodišnjom garancijom i podržan od strane Cummins globalne servisne mreže
 • Izgrađeno u fabrici motora Daventry​​​​​​​, UK
   

Opšte Specifikacije

 • Konfiguracija: V-12 cilindara, 4-takta dizel
 • Usisavanje: Turbo punjenje/Naknadno hlađenje na niskoj temperaturi
 • Zapremina: 37.7 L (2300 in3)
 • Prečnik cilindra i hod klipa: 159 x 159 mm (6.25 x 6.25 in)
 • Rotacija: Zamajac u smeru suprotnom od kazaljke na satu
 • Sistem za gorivo: Modularni Common Rail (MCRS)

Dimenzije i težina proizvoda

Ukupna dužina mm (in) 2417 (95)
Ukupna širina mm (in) 1624 (64)
Ukupna visina mm (in) 2358 (93)
Težina kg (lb) 4850 (10692)
Težina sistema za prečišćavanje izduvnih gasova kg (lb) 420 (926)

 

Model Motora Brzina kW BHP RPM Oznaka Emisije
QSK38-M2 Promenljivi 746 1000 1800 Kontinuirano  EPA Tier 4 / IMO III
QSK38-M2 969 1300 1800
QSK38-M2 1044 1400 1800
QSK38-M2 1119 1500 1800
QSK38-DM2 Fiksni 1044 1400 1800 Prime
QSK38-DM2 Promenljivi 1044 1400 1800 VSDE

 

 

Karakteristike i Prednosti

Dizajn motora: Pouzdani osnovni motor koristi uobičajene komponente dokazanih motora K19, K38, i K50. Novi čelični klip sa gornjim prstenom sa PVD premazom, zajedno sa drugim prstenom obloženim nitridom i oblogom od visokog bora pruža izvrsnu izdržljivost i dug životni vek izdržavajući više temperature i zadovoljavajući stroge norme emisije. Bez obzira na plovilo, Cummins će vas uvek držati uključenima.

Sistem za gorivo: Dokazani modularni Common Rail Sistem za gorivo pod visokim pritiskom odlikuje se povećanim sistemskim pritiskom i optimizovanim punjenjem goriva. Pumpa je dizajnirana da obezbeđije veći pritisak goriva kroz ceo opseg brzina motora i opterećenja. Prednosti uključuju nisku buku, niske vibracije za tih rad, poboljšane performanse, stabilnost u praznom hodu i niskom delu krive obrtnog momenta, istovremeno pružajući poboljšanu ekonomičnost goriva.

Sistem za Hlađenje: Dve pumpe, dvokružni, naknadno hlađenje na niskoj temperaturi maksimizuje efikasnost i poboljšava performanse. Ploča izmenjivača toplote od titanijuma montirana na motor pruža vrhunsku trajnost uz minimalne zahteve za održavanje. SOLAS Toplotni štitovi ispunjavaju zahteve Potpoglavlja M.

Izduvni sistem: Suvi izduvni kolektor i turbo punjač pružaju poboljšani prolazni odziv. Vertikalni ili horizontalni izduvni priključci dostupni zbog fleksibilnost ugradnje. Kompaktni SCR dizajniran da udovolji strogim uslovima rada u pomorskom okruženju. Sistem je dizajniran sa integrisanim Sistem Out senzorima oksida azota, DEF jedinicama za doziranje, unutrašnjim cevima za dekompoziciju koji svi rade zajedno kako bi kupcu pružila optimizovana potrošnja DEF-a. Izduvni prigušni ventil integrisan sa motorom omogućava efikasno SCR čišćenje omogućavajući kupcu da transparentno radi sa prethodnim proizvodima bez SCR.

Sistem za Vazduh: Turbo punjač je standardna Cummins-ova ponuda koja radi u tandemu sa integrisanim rasteretnim ventilom motora koji omogućava precizno upravljanje protokom vazduha i poboljšani prolazni odziv. Dostupni su montirani ili daljinski montirani filteri za gorivo za pomorstvo.  Dizajn sistema za vazduh obezbeđuje značajno povećanje snage za definiciju kontinuirane radne snage.

Sistem za Podmazivanje: Standardni kapacitet 114 L (30 gal) i veliki kapacitet 166 L (44 gal) kartera za ulje za pomorstvo. Cummins filteri za ulje na navrtanje dostupni su za lakši pristup i servisiranje. Opcioni integrisani sistem za odzračivanje "bez servisiranja" eliminiše izliv ulja zbog čistijeg dna plovila.

Elektronika: 24v Quantum Sistem za elektroniku poseduje ECM za nadgledanje radnih parametara, istovremeno pružajući dijagnostiku za kompletnu zaštitu motora. Pojednostavljena električna kutija korisničkog interfejsa za sve priključke plovila kako bi se smanjila složenost instalacije.

Sertifikati: U skladu sa IMO Tier III i EPA Tier 4 propisima o emisijama. Dizajniran da zadovolji zahteve Medjunarodnog Udruženja Klasifikacionih Društava (IACS) i Međunarodne konvencije o sigurnosti života na moru (SOLAS). Konsultujte se sa lokalnim profesionalcem kompanije Cummins za potpunu listu dostupnih odobrenja.

Opciona Oprema

 • C Kontrolne table
 • Odzračivanje kartera za rad bez curenja
 • ELIMINATOR™ sistem za filtriranje ulja
 • Priključci creva za rashladnu tečnost vrhunskog kvaliteta
 • Dupleks filtriranje ulja i goriva
 • SAE A ili B (samo za hlađenje kobilice) dodatna oprema
 • Prednji PTO adapter
 • Pred-podmazivanje sa QuickEvac
 • Vazdušni ili električni starter
 • Čvrst ili fleksibilan način montiranja

Za pitanja u vezi održavanja obratite se lokalnom prodavcu.

Pronađite svog prodavcaDa biste pristupili našoj celokupnoj biblioteci brošura, kliknite ovde.

 

Preusmerenje na
cummins.com

Informacija koju tražite je na
cummins.com

Trenutno pokrećemo tu stranicu za vas.

Hvala vam.