Cummins IMO Tier III Rešenja

Dovođenje dokazane tehnologije do novog Tier-a.

Regulatorni standardi emisije variraju od regiona do regiona.  Ovo je izazov za proizvođače motora, brodograditelje i njihove kupce.  Proizvođači su prisiljeni da se odluče između ponovnog pronalaska točka kako bi se udovoljilo standardima IMO III ili modifikovanja postojeće tehnologije kako bi se ispunili novi propisi.

Cummins koristi naš dokazani dvostruki-tier pristup koji se koristi za tehnologiju motora IMO II, dodajući uhodani SCR katalizator i pružajući kupcima fleksibilnost da rade na nivoima regulisanim IMO III kada je to potrebno i nivoima IMO II kada je to dozvoljeno.  Rukovaoci će čak imati mogućnost prebacivanja između IMO II i III tokom putovanja.  Opcija "pauziranja" funkcija selektivne katalitičke redukcije (SCR) omogućava minimizovanje upotrebe tečnosti za izduvne gasove dizel motora (DEF) i povezanih troškova, zadržavajući pritom visoku ekonomičnost goriva po kojoj su poznati Cummins QSK19, QSK38, QSK50 i QSK60 motori.

Korišćenje postojeće tehnologije motora i tehnologije prečišćavanja izduvnih gasova pruža najveću pouzdanost, istovremeno smanjujući zastoje uz mnogo niže početne troškove od konkurentskih rešenja.  Ali prednosti oslanjanja na Cummins idu mnogo dublje od toga.

 

Zatražite Ponudu Pogledajte Studiju Slučaja Pronađite Lokalnog Dilera


ISTAKNUTO

Veća tolerancija na sumpor
Sistem za prečišćavanje izduvnih gasova koji se koristi na brodskim motorima Cummins velike snage ne zahteva gorivo sa malim sadržajem sumpora.  IMO III standardi dozvoljavaju sadržaj sumpora do 1,000 ppm, ali Cummins motori mogu da koriste gorivo sa više sumpora na područjima u kojima ovi standardi nisu obavezni.

Niža potrošnja DEF
DEF jedinica za ubrizgavanje koristi manje DEF-a od konkurentskih SCR sistema, koristeći vazduh pod pritiskom za atomizaciju uree radi boljeg mešanja i potpunije hemijske reakcije.

Prilagođavanje brzine u praznom hodu
Cummins rešenje uključuje merač praznog hoda motora koji prikazuje upozorenje tako da se opterećenje motora može povećati kako bi se pokrenulo kontrolisano čišćenje akumuliranih ugljovodonika.

Prva ugradnja ili ponovna ugradnja
Zahvaljujući dizajnu Cummins pogonskih rešenja, plovila koja koriste QSK19, QSK38​​​​​​​, QSK50​​​​​​​ i QSK60 motore koji zadovoljavaju IMO II standarde mogu lako biti prilagođena za postizanje NOx vrednosti od 2 g/kW-hr.

Servisiranje na moru
Cummins SCR ​​​​​​​sistem za prečišćavanje izduvnig gasova omogućava lak pristup održavanju koji se može obaviti pomoću standardnih alata i procedura.

Više konfiguracija za lakšu instalaciju
Sistem za prečišćavanje izduvnig gasova ima više opcija konfiguracije, tako da može biti postavljen tako da se uklopi u zahtevani prostor.

Pogledajte brošuru


KADA STRUČNOST IDE UZ ISKUSTVO

Niko nema dublje znanje o suočavanju sa izazovima emisija od Cummins-a.  Radimo to decenijama u skoro svakoj industriji i vrsti opreme koja postoji na svetu.  Cummins postavlja standarde kombinacijom iskustva i ogromne posvećenosti u istraživanju i razvoju tehnologija emisije dizel gasova. Sagledavamo sve aspekte svake situacije i ispitujemo sve mogućnosti kako bismo došli do rešenja koja najbolje odgovaraju specifičnostima svake pojedinačne primene. U slučaju IMO Tier III propisa, optimizovali smo naše rešenje za postojanost i pouzdanost, istovremeno pružajući fleksibilnost koja minimizuje upotrebu DEF-a.

EPA: Američka agencija za zaštitu životne sredine (EPA) reguliše emisije izduvnih gasova iz dizel motora instaliranih na plovilima registrovanim pod zastavom SAD.

EU: Direktiva o ne-drumskim pokretnim mašinama reguliše emisije izduvnih gasova dizel motora instaliranih na brodovima koji plove unutrašnjim plovnim putevima koji operišu u Evropskoj Uniji. Direktiva o rekreativnim brodovima reguliše emisiju buke i izduvnih gasova iz pogonskih motora ugrađenih u rekreativna plovila koja operišu Evropskoj uniji.

IMO: Međunarodna pomorska organizacija (IMO) utvrđuje propise o emisiji gasova dizel motora snaga preko 130 kW (174 hp). Izuzeti su motori koji se koriste isključivo u vanrednim situacijama.  IMO Nivo III se primenjuje samo u područjima u kojima je na snazi kontrola emisije NOx. Područja koja podležu kontroli emisija NOx u skladu sa propisom Nivoa III obuhvataju Severnu Ameriku i region Karipskog mora pod kontrolom SAD-a, i u njima se standardi primenjuju za plovila izgrađena nakon 1​​​​​​​. januara 2016.

 

 

Pomorac pomorcu

Prijavite se za najnovija pomorska dešavanja, bezbednosne savete, tehnologije i još mnogo toga.

Poljski dizel-električni par za 2020. godinu

Turska/Norveška Dizel-električni-Akumulator za trajekt

Hibridni električni servis za krmeni kočar.

Preusmerenje na
cummins.com

Informacija koju tražite je na
cummins.com

Trenutno pokrećemo tu stranicu za vas.

Hvala vam.