Požar i vanredne situacije

Cummins ima veće učešće na tržištu od svih drugih proizvođača dizel motora za potrebe vatrogasnih i hitnih službi.

Nudimo kompletnu liniju dizel motora u rasponu snaga od 260 - 600 hp (194 - 447 kW), za najraznovrsnije primene - od ambulantnih vozila do protivpožarnih kamiona. Takođe nudimo kompletne linije hidrauličnih, PTO (prenosnici snage pogona) i stand-by generatora.

Vidite stranice Proizvođači kamionske opreme i Proizvođači karoserija

Predviđen za upotrebu u vatrogasnim službama

Cummins je u upotrebi u vatrogasnim službama od 1937. Najbolji odnos snaga/težina i moćan pomoćni kočioni sistem omogućavaju službama najbolju kontrolu nad vozilom. Specijalne kalibracije povezane sa regulatorom pritiska u vatrogasnom vozilu, obezbeđuju najbolji broj obrtaja motora ili kontrolu potisnog pritiska za bolje upravljanje pumpom. Nastojimo da obezbedimo punu integraciju sa regulatorom pritiska u vatrogasnom vozilu.

Povećana pouzdanost i dugotrajnost. 

Cummins projektuje, razvija i podržava sve komponente kao potpuno integrisan sistem, počevši of sistema za gorivo sve do sistema za prečišćavanje izduvnih gasova. Ovo nam omogućava superiorniju optimizaciju svake pojedinačne funkcije u odnosu na ostale proizvođače motora. Usko sarađujemo sa originalnim proizvođačima opreme kako bi ostvarili punu integraciju u skladu sa najvišim standardima.

Provereno efikasni Cummins sistem za prečišćavanje izduvnih gasova koristi dizel- čestični filter (DPF) i tehnologiju selektivne katalitičke redukcije (SCR), što zajedno omogućava maksimalnu efikasnost i smanjenu emisiju gasova. NOx je smanjen putem hladne recirkulacije izduvnih gasova i onda praktično eliminisan u katalitičkoj reakciji u sistemu za prečišćavanje gasova. 

Bolje performanse

Mi u kompaniji Cummins se nikad ne zadovoljavamo postojećim stanjem.  X15 je najsnažniji motor za protivpožarne primene, sa snagom do 605 hp i do 2050 lb-ft obrtnog momenta. Novi X12 omogućava 600 lb uštede u težini, pružajući veću fleksibilnost u dizajnu kabine, kao i duže intervale održavanja. L9 se konstantno usavršavao u proteklih 30 i više godina, uključujući veliki broj poboljšanja turbo sistema, poboljšani odziv na trenutne promene režima rada i veću toplotnu otpornost komponenti sistema. Novi sistem za prečišćavanje izduvnih gasova sa jednim modulom i upravljanje izduvnom tečnošću su uticali na smanjenje regeneracija.

Unapređena tehnologija.

Za više informacija o načinu na koji integrisana Cummins tehnologija omogućava optimizovane performanse i pouzdanost uz skoro nulti nivo emisije gasova, pogledajte ovaj video prikaz Cummins sistema za prečišćavanje izduvnih gasova u vatrogasnim vozilima.

 

Za više informacija, preuzmite katalog kompletne linije motora za vatrogasna vozila i agregate, koji pokazuje superiornost Cummins proizvoda u svim važnim aspektima. Uvek.

Bolje osiguranje.

Uz opsežnu osnovnu garanciju, Cummins nudi i raznovrsne dodatne vidove osiguranja za period do 10 godina/200.000 milja (321.869 km). Za više informacija, obratite se vašem Cummins predstavništvu ili nas pozovite na 1-800-CUMMINS (1-800-286-6467).

INLINE Mini će vam pomoći da brzo utvrdite uzrok kvara na koji ukazuje svetleći indikator dajući opis koda greške kao i informacije o vašoj opremi i motoru.  Adapter vozila sa mogućnošću Bluetooth povezivanja omogućava prenos podataka između upravljačkog modula motora i bilo kojeg tablet uređaja sa Bluetoothom, i pristup Cummins Guidanz mobilnoj aplikaciji.

Bolja korisnička podrška.

Protivpožarni kamioni i vozila hitnih službi na Cummins pogon imaju podršku najveće i najmoćnije mreže servisa i rezervnih delova u Severnoj Americi, na preko 3.500 lokacija. Naši ovlašteni serviseri su u potpunosti osposobljeni za servisiranje svih motora iz naše ponude, i imaju svu potrebnu opremu i originalne Cummins delove za efikasno otklanjanje svih vrsta problema u radu.

Ukoliko servis obavljate u vašim sopstvenim službama, vaši serviseri mogu kontaktirati Cummins Care na 1-800-CUMMINS (1-800-286-6467) i naš predstavnik će im pružiti sve potrebne odgovore i pomoć za uspešno održavanje i popravku naših proizvoda.

fama-logo.jpg

Mi smo član Asocijacije proizvođača vatrogasne opreme.

Preusmerenje na
cummins.com

Informacija koju tražite je na
cummins.com

Trenutno pokrećemo tu stranicu za vas.

Hvala vam.