Holset® turbo punjači i cirkulacija vazduha

Saznajte više

Cummins je jedini proizvođač koji je fokusiran isključivo na turbo tehnologije dizel motora za srednja i velika opterećenja. Već više od 60 godina isporučujemo inovativna, pouzdana rešenja za turbopunjače našim kupcima. Naša vizija rešenja za turbo punjače, zahvaljujući bogatom nasleđu kompanije koje potiče od našeg brenda Holset® izdvaja nas kao tehnološkog lidera.

Komercijalni dizel motori zahtevaju napredne tehnologije koje pružaju efikasnost i ispunjavaju stroge zahteve za emisije štetnih gasova. Naše fiksne, promenljive, dvofazne, turbokombinovane tehnologije, za rasteretne ventile turbokompresora i ekspandere otpadne toplote su posebno razvijene da bi obezbedile veću efikasnost i niže troškove.

Danas inženjeri u Cummins Turbo Technologies aktivno razvijaju najsavremenija rešenja za sledeću generaciju, uključujući asistirano turbopunjenje, nove sisteme ležajeva i poboljšane performanse faza kompresora.

+

Turbopunjači sa fiksnom geometrijom

Brend Holset® je počeo sa tehnologijom fiksne geometrije, gde turbo punjači usmeravaju sav izduvni gas ka turbini da bi pojačali snagu motora. Sa više od 60 godina iskustva u zadovoljavanju potreba klijenata za pogonom, stručnost kompanije Cummins Turbo Technologies koja proizvodi neke od najoptimizovanijih, najefikasnijih i najpouzdanijih turbo punjača na svetu je isprobana i testirana

Saznajte više
+

Turbopunjači sa promenljivom geometrijom

Holset® VGT™ kompanije Cummins Turbo Technologies je prvi upotrebio tehnologiju promenljive geometrije (VG) za tržište komercijalnih vozila 1998. godine. Sa patentiranim kliznim prstenom malaznice, Holset® VGT™ nudi širok opseg protoka koji omogućuju veće pritiske pojačanja pri nižim brzinama motora. VG tehnologija obezbeđuje najefikasniju potrošnju goriva tokom "kratke" recirkulacije izduvnih gasova (EGR), koja se koristi za smanjivanje emisije NOx. 

Saznajte više
+

Turbopunjači sa rasteretnim ventilom turbokompresora

Tehnologija rasteretnog ventila turbokompresora pomaže u sprečavanju prekomerne brzine turbopunjača, kao i prekomernog potiska motora. Dobro projektovani Holset® turbo punjači sa rasteretnim ventilom koriste iste, vodeće u industriji, tehnike dizajna koje se koriste svuda u Cummins-u. Wastegate turbo punjači poboljšavaju rad punjača sa fiksnom geometrijom sa ukupnim porastom efikasnosti od 3% i mogu biti optimizovani za različite sisteme prečišćavanja izduvnih gasova.

Saznajte više
holset turbopunjač

Novosti iz Cummins Turbo Technologies

Budite u toku sa najnovijom tehnologijom turbopunjača tako što ćete se prijaviti za kvartalni bilten Cummins Turbo Technologies.

 

Kako radi turbo punjač video

Kako funkcioniše turbopunjač

 

Ovaj kratki video koji prikazuje Cummins Turbo Technologies HE400VG pruža animirani pregled rada turbo punjača.

pogledajte video

 

Fotografija turbopunjača iz videa

Upoznajte novu 7. generaciju serije 400 turbo punjača sa promenljivom geometrijom

Pokrenuta 2021, serija 400 nudi VGT za 5% veću efikasnost turbo punjača u poređenju sa svojim prethodnikom. Inovacija preskoka je kombinovani efekat dizajna poklopca sa više klirensa i novih opcija točkova koji pružaju veću efikasnost turbine. Najnoviji HE 400 VGT pomoći će proizvođačima motora da ispune predstojeće standarde emisije i ponuditi najbolju ekonomičnost goriva u klasi.

pogledajte video

Karakteristike turbo punjača

označeni turbo punjač


  1. Rotor turbine
  2. Kućište turbine
  3. Ulaz izduvnog gasa
  4. Izlaz izduvnog gasa
  5. Rotor kompresora
  6. Kućište kompresora
  7. Sistem ležajeva
  8. Izlaz kompresovanog vazduha

Pronađite distributera

 

Saznajte više

Preusmerenje na
cummins.com

Informacija koju tražite je na
cummins.com

Trenutno pokrećemo tu stranicu za vas.

Hvala vam.