Društvena odgovornost

Cummins veruje da utiče na društvo, kako unutar tako i van kompanije, da stvara jače zajednice i dinamičnije radno okruženje. Naša raznolikost je poslovna prednost i nastojimo da inspirišemo zaposlene da ostvare svoj puni potencijal.

Društvena odgovornost - u brojevima

0 % žena u rekonfigurisanom liderskom timu kompanije Cummins 2022. godine

0 M rekordne pomoći zajednici date 2021. godine

0 M žena na koje je pozitivno uticala inicijativa Cummins Osnažuje Žene od pokretanja 2018. godine

0 % udeo radne snage ispod 40 godina starosti

Društvena odgovornost

sastanak cummins-ovih radnika napolju

Raznolikost, jednakost i inkluzija

Cummins osvaja prvo mesto na listi za raznolikost

Cummins već dugo veruje u snagu raznolikosti, jednakosti i inkluzije, a ovo uverenje se ogleda u rangiranju kompanije na mesto broj [#0]} Forbes i Statista liste „Najboljih poslodavaca za raznolikost 2022. godine“. Dugogodišnji rukovodilac kompanije J. Irwin Miller izneo je argumente za raznolikost mnogo pre nego što je termin popularizovan. Cummins tvrdi da mu DEI pruža konkurentsku prednost.
 

Saznajte zašto smo najbolji poslodavac za raznolikost
misija i vizije prikazane u sedištu za distribuciju

Inkluzija invaliditeta

Cummins je 2022. godine proglašen za „Najbolje mesto za rad za inkluziju osoba sa invaliditetom“

Kompanijina Globalna inicijativa za inkluziju osoba sa invaliditetom ima za cilj stvaranje pristupačnih, inkluzivnih radnih mesta gde osobe sa invaliditetom mogu da ispune svoj potencijal. Cummins je proglašen „Najboljim mestom za rad za inkluziju osoba sa invaliditetom“ tako što je postigao najbolji rezultat od 100 Indeksa ravnopravnosti osoba sa invaliditetom (DEI), alata koji pomaže kompanijama da naprave putokaz za postizanje inkluzije i jednakosti osoba sa invaliditetom .

Saznajte zašto smo jedan od najboljih poslodavaca za inkluziju osoba sa invaliditetom
cummins-ov radnik na montaži farba delove motora

Zdravlje i sigurnost

Kompanija se ujedinjuje sa Nacionalnim savetom za bezbednost u obećanju da će smanjiti povrede na radu za 25% do 2025. godine.

Cummins se pridružio Nacionalnom savetu za bezbednost, vodećem američkom neprofitnom zagovorniku bezbednosti, i više desetina vodećih poslodavaca u zemlji u potpisivanju MSD obećanja za rešavanje najčešćih povreda na radnom mestu: mišićno-koštanih poremećaja (MSD). Ovo obećanje predstavlja prvu ovakvu obavezu poslodavaca da identifikuju i smanje MSD na radnim mestima širom sveta.

Saznajte više o našem obećanju da smanjimo povrede na radnom mestu
stručnjaci se okupljaju kako bi sarađivali

Upravljanje Ljudskim Kapitalom

Stvaranje sjajnog radnog okruženja

Cummins se trudi da stvori dinamično radno okruženje kako bi privukao, razvio i zadržao radnu snagu koja mu je potrebna za uspeh. U aprilu 2022. godine kompanija je objavila svoj prvi Izveštaj o Upravljanju Ljudskim Kapitalom koji detaljno opisuje Cummins-ovu strategiju za postizanje tog cilja. Izveštaj za 2022. godinu takođe uključuje ključne pokazatelje radne snage i napore kompanije za postizanje rasne jednakosti i fleksibilnijih načina rada.

Cummins u akciji

Rodna ravnopravnost

Rodna ravnopravnost

Prikaz napretka: Cummins Osnažuje Žene

Indija je jedna od mnogih zemalja koje se bore za postizanje rodne ravnopravnosti. Ovaj petominutni video zapis pokazuje da je moguće postići napredak i to se čini.

Pogledajte video
Preusmerenje na
cummins.com

Informacija koju tražite je na
cummins.com

Trenutno pokrećemo tu stranicu za vas.

Hvala vam.