ESG | Politički stavovi


 

Cumminsovi stavovi o ključnim pitanjima

Cummins ima dug istorijat zalaganja za pitanja koja utiču na naše akcionare i naše poslovanje. Ovde su istaknuti naši stavovi i zalaganje za nekoliko aktuelnih pitanja.

 

Klimatske Promene

Klimatske promene se stvarno dešavaju. Kao globalni lider na polju energije, fokusirani smo na razvoj i ponudu tehnologija koje su bolje za naše klijente, životnu sredinu i naše zajednice. Cummins značajno ulaže u tehnološka rešenja uključujući čistije i efikasnije motore na prirodni gas i napredne dizel motore, hibridne, električne na baterije i električne pogonske sklopove na gorivne ćelije. Nastavićemo da sarađujemo sa donosiocima propisa kako bismo obezbedili efikasan, pouzdan i isplativ pogon našim klijentima i da se zalažemo za propise i komplementarne mere politike potrebne za bolju životnu sredinu. To uključuje stroge, jasne i sprovodive propise za emisije oksida azota, čestica i gasova staklene bašte, politike za dekarbonizaciju čitave ekonomije, kao što je cena ugljenika, i ulaganje u dekarbonizovanu infrastrukturu, istraživanje i razvoj i primenu tehnologije. Cummins radi na usklađivanju svojih aktivnosti direktnog i indirektnog angažovanja na dostizanju ciljeva Pariskog sporazuma o klimatskim promenama.
 


Raznolikost, pravičnost i inkluzija

Cummins nastoji da stvori inkluzivno okruženje u našim zajednicama i na radnim mestima na kojima se zaposleni osećaju prijatno unoseći svoju kompletnu ličnost u rad. Imamo dugu istoriju iznošenja stavova i podrške zalaganjima za različitost, jednakost i inkluziju. Verujemo da raznovrsna radna snaga podstiče inovacije i čini našu kompaniju jačom a naše zajednice dinamičnijim.

Pravičnost za crnce
Cummins je posvećen nastojanjima da se promoviše rasna jednakost u zajednicama u kojima živimo i radimo. Naša inicijativa Cummins se zalaže za rasnu jednakost (CARE) fokusira naše zagovaranje na promene koje bi poboljšale položaj crnih Amerikanaca i drugih manjinskih grupa u našim zajednicama i širom naše kompanije.

Globalna inkluzija invaliditeta
Osobe sa invaliditetom čine približno 15% svetske populacije (otprilike 1 milijardi ljudi) i za njih je dva do tri puta manja verovatnoća da će biti zaposleni nego njihovi konkurenti bez invaliditeta. Cummins-ova inicijativa za inkluziju invaliditeta je globalna, obuhvata sve dimenzije invaliditeta (vidljive i nevidljive, trajne i privremene, urođene i stečene) i namerno je fokusirana na zapošljavanje, rad u Cummins-u i u našim zajednicama.

Globalna rodna zastupljenost i jednakost
Cummins Osnažuje Žene je inicijativa kompanije za pronalaženje rešenja za rodnu nejednakost u našim zajednicama udruživanjem sa globalnim neprofitnim organizacijama kako bi se ubrzao napredak žena i devojaka, jačajući internu posvećenost Cummins-a prosperitetu žena širom sveta. Ovo uključuje rešavanje razlike u platama među polovima i zapošljavanje majki.

LGBTQ+ Prava
Cummins je prvi put dodao „seksualnu orijentaciju“ u svoju politiku odnosa među zaposlenima 1998. godine i uveo beneficije za partnera u vanbračnoj zajednici 2000. godine. Od tada, kompanija nastavlja da javno podržava i lobira za LGBTQ+ zajednicu na svim nivoima vlasti. Osnovana 2005. godine, Cummins Pride Grupa za Resurse Zaposlenih neguje bezbedno, ravnopravno i inkluzivno okruženje za podršku i osnaživanje LGBTQ+ osoba.


Trgovina
Cummins podržava slobodnu i fer trgovinu i zalaže se za politike koje otvaraju tržišta, jačaju ekonomije i zajednice omogućujući potrošačima pristup robi iz celog sveta po fer cenama. Cummins zapošljava više od 58.000 ljudi širom sveta, a za naše zaposlene i naše zajednice međunarodna trgovina je najvažniji faktor koji doprinosi rastu i zapošljavanju u Cummins-u već skoro dve decenije. Kada Cummins raste na globalnom nivou, mi otvaramo dobra radna mesta širom Sjedinjenih Država.

Bezbednost
Briga za naše zaposlene znači posvećenost obezbeđivanju najbezbednijeg i najzdravijeg mogućeg radnog okruženja. Kroz partnerstvo sa profesionalnim organizacijama kao što su Nacionalni savet za bezbednost i Campbell institut, zalažemo se za bezbednija i zdravija radna mesta širom sveta. Zajedno sa drugim globalnim organizacijama, delimo prakse i radimo na rešenjima za prevazilaženje zdravstvenih i bezbednosnih izazova.

Preusmerenje na
cummins.com

Informacija koju tražite je na
cummins.com

Trenutno pokrećemo tu stranicu za vas.

Hvala vam.