Zaštita životne sredine

Put do neto nultih emisija je usklađivanje pogona i odgovornosti. Sada, više nego ikad, Cummins treba da uradi pravu stvar. Mi razumemo da održivost treba da bude cilj svih zato što jake zajednice i dinamične ekonomije zavise od zdravije planete.

pogledajte video

Zaštita životne sredine - u brojevima

0 % smanjenja gasova staklene bašte iz Cummins-ovih pogona i postrojenja od 2018. godine

0 B uštede kroz projekte za ekonomičnu potrošnju goriva proizvoda sa klijentima od 2014. godine

0 M smanjenja metalnog otpada u funtama koje je Cummins postigao 2021. godine

0 B galona vode godišnje koristi za zajednicu ostvarene korišćenjem Cummins-ovog vodovoda u njegovoj prvoj godini rada

Partnerstvo za napredak u klimatskim promenama

Ključna investicija za budućnost

Cummins-ova kupovina kompanije Meritor, vodećeg globalnog dobavljača rešenja za električne pogone 2022. godine, pozicionira kompaniju kao lidera u oblasti primene električnih pogona dok se potražnja za dekarbonizovanim rešenjima ubrzava. Očekuje se da će električni pogonski sklopovi biti kritična tačka integracije u hibridnim i električnim pogonima.

Saznajte više
voz coradia ilint sa pogonom na vodonične gorive ćelije na pruzi

Cummins još jednom prvi sa gorivnim ćelijama u Evropi

Cummins-ova tehnologija pokreće prvi vozni park vodoničnih putničkih vozova na svetu u Nemačkoj. Vozovi Alstom Coradia iLint su opremljeni Cummins-ovim sistemima sa gorivnim ćelijama i saobraćaće na prvoj operativnoj liniji na svetu za 100% vodonične putničke vozove. Prvi putnički vozovi voznog parka od 14-vozova sa nultom emisijom su stigli 2022. godine.
 

Pogledajte prvi vozni park putničkih vozova na vodonik u Evropi
farma tokom žetve sa traktorima i vetroturbinama

Napredak u postizanju ekoloških ciljeva

Cummins napreduje u postizanju devet ciljeva za 2030. godinu PLANETE 2050, kompanijine strategije za održivost životne sredine. Kompanija je izvestila o smanjenju potrošnje vode, proizvodnje otpada i više u 2021. u poređenju sa osnovnom godinom 2018. Cummins i dalje ima koristi od podrške za 2018. proširenje vetrenjače na severozapadu Indijane.

Saznajte više o našem napretku sa PLANETOM 2050
fasada cummins-ove glavne fabrike motora sa cummins logotipom

Drugi način za smanjenje ugljenika

Cummins je 2022. godine najavio da će proširiti asortiman svojih u industriji vodećih pogonskih platformi prvim u industriji objedinjenim motorima koji ne zavise od određene vrste goriva. Ove platforme će koristiti blokove motora i osnovne komponente koje imaju istu arhitekturu, koja se može optimizovati za korišćenje goriva sa niskim sadržajem ugljenika. Novi dizajn će omogućiti korisnicima motora sa unutrašnjim sagorevanjem da smanje emisije ugljenika dok se infrastruktura razvija za rešenja bez ugljenika.
 

Čitajte o našim novim platformama motora sa niskim sadržajem ugljenika
Princ od Velsa dodeljuje Cumminsu nagradu Terra Carta

Klimatske promene

Partnerstvo sa kraljevskom porodicom na polju klimatskih promena

Cummins je oduševljen što je bio među prvih 45 primalaca pečata Terra Carta od tadašnjeg princa Čarlsa, odajući priznanje preduzećima za njihovu posvećenost održivosti i dekarbonizaciji. Počast je ukazana 3. novembra 2021. godine, nedugo nakon globalnog samita o klimi COP26 u Glazgovu. Inicijativa održivih tržišta je blisko usklađena sa mnogim akcijama koje podržavamo.

Pogledajte
istraživanje i razvoj na delu

Smanjenje ugljenika

Korišćenje naših tehničkih veština u praksi

Svetski klimatski izazovi utiču na živote i sredstva za život. Ujedinjeno Kraljevstvo ulaže u Cummins-ov rad na vodoničnom pogonu motora sa unutrašnjim sagorevanjem, što je samo jedna od klimatski prihvatljivih tehnologija na kojoj radimo. To je uslađenost pogona i odgovornosti.

Pročitajte vesti
coradia ilint alstom reneframpe vodonični voz na šinama

Preduzimanje akcije

Voz za danas i sutra

Cummins-ova tehnologija gorivih ćelija pomaže u pokretanju prvog putničkog voza na svetu na vodonik. Ekonomičan je i ima malo održavanje, a planirano je da krene sa radom u Nemačkoj 2022. godine. Cummins je ponosan što naša tehnologija igra ključnu ulogu u ovoj važnoj inicijativi.

Saznajte više o budućnosti železnice
kineski radnici pokazuju uspeh u zaštiti životne sredine

Smanjenje korišćenja vode

Težnja ka cirkularnom načinu života

Prioriteti Cummins-a su smanjenje emisije gasova staklene bašte, emisije nestabilnih organskih jedinjenja, potrošnje vode i otpada svih vrsta. Kreiramo kružni plan životnog ciklusa za svaki deo koji proizvodimo da bismo koristili manje, bolje i ponovo koristili. Postavili smo ambiciozne ciljeve, koji vode do značajnih smanjenja i kritičnih ušteda u ovim ključnim oblastima – našoj misiji? Nulte emisije.

Pročitajte o smanjenju korišćenja vode
Preusmerenje na
cummins.com

Informacija koju tražite je na
cummins.com

Trenutno pokrećemo tu stranicu za vas.

Hvala vam.